כצלם על הראש?

HUhybrid

New member
כצלם על הראש?

ארצה להפנות שאלה (שמאוד יכול להיות שכבר נטחנה כאן עד דק), שמטרידה אותי לא אחת: מדוע על אדם ששומר מצוות (משתדל, לפחות..חח) יש ללכת עם כיפה על הראש? עכשיו לבטח יישמעו טיעונים שונים (חלקם משונים), כמו: - סמל ייחודי - פריט מזהה של המגזר - ציווי זה או אחר מדרבנן ומהשולחן ערוך - מסורת ארוכת שנים אבל יש לי מספיק סיבות טובות למה בכלל לא צריך ללכת עם כיפה: - תורם למתח בין מגזרי החברה הישראלית - מגביר סיכון פגיעה (חס וחלילה, שלא נדע) באזורים בחו"ל הנגועים בחינוך קלוקל (היכן שיש גזענות ואנטישמיות גואים) - אין ציווי מפורש על כך בתורה, לפחות לפי ידיעותי הצרות. - מטרד לפעמים, הגוזל זמן. דוגמא: אתה חוצה את הכביש הסואן והמאתגר שליד ביתך, ואז לפתע בורא עולם החליט דווקא ברגע קריטי זה להביא סופת טורנדו של 130 קמ"ש וכיפתך הצחורה עפה לה מראשך אל האספלט (יש כאן אפילו סיכון של חיים!), או למשל למי לא קרה שכיפתו נפלה לה אל תוך מימי האסלה העכורים? (אל תשאלו אותי איך, זו אקסיומה). אז בכלל, אני לא מבין למה הזרם הרפורמי מתעקש ללכת כולו עם הדברים הללו, וגם מה הקשר לכך לעניין ההלכתי שעל הנשים ללכת בכיסוי ראש? לדעתי ניתן לבטל דבר זה, שהוא כנראה רק מנהג גלותי, וזה אף רק יביא תועלת. מה דעתכם? גיל.

tamarhp

New member
אז ככה

הכיפה היא כיסוי ראש. יש חיוב לכיסוי ראש מלא לנשים (שיער באישה ערווה) וכיסוי ראש גםם לגברים - שזוהי הכיפה, המגבעת, השטריימל וכו'. הטענות שלך לא נכונות. אם ככה, אסור לנזירות ללכת עם הלבוש המסורתי, או כל אומה אחרת! ובעניין סיכון חיים - זה שטויות. בשביל זה יש סיכות, ובגד ארוך יכול לסכן באותה מידה בדיוק. אתה יודע שיש זיהום אוויר בחוץ? אולי לא נצא? ויש גם קרינה מהקירות! אולי החייה בחיק הטבע? ויש גם נחשים! אוי לא! אולי כולנו נתאבד וזהו?

HUhybrid

New member
האם טיעוני העלה איסור או גזירה?

אם ככה, אסור לנזירות ללכת עם הלבוש המסורתי, או כל אומה אחרת! האם טיעוני העלה איסור או גזירה כלשהם? רק הבעתי את דעתי שכנראה וזה כמנהג מיותר, שמי שרוצה- יכול לבטלו אישית, ובכל זאת להשמיך לקבל ולהתקבל באותו אופן בתוך הקהילה הדתית. גיל.

tamarhp

New member
אוקיי

אבל דיברת על כך שזה מבליט את הפער, אז אם ככה - צריך לבטל את כל הלבוש המוסרתי של כל העולם. דבר שני - אנחנו לא מבטלים מצוות על דעת עצמנו, כך שזה לא רלוונטי.

כנזם על האף?

ארצה להפנות שאלה אלייך... מדוע ישנם כאלה שהולכים עם נזם באף??? האם חשבת לרגע על הסכנות הכרוכות בנזם באף?? שלא לדבר על זה שלפעמים ממש קשה לי לדמיין כיצד מקנחים את האף כך. שבוע טוב

הסיבה לכיפה...

קודם כל במשך ההיסטוריה(בעיקר שומרי מצוות) נהגו יהודים ללבוש בגד מיוחד שכלל מין כיסוי ראש כדי להבדלמהגוים, והכיפה נותרה כסימן לזה. עוד סיבה לכיפה שהיא סימן לאמונה ולכן אי אפשר לוותר על הכיפה. אבל מצד שני- אולי שנשים שמתלבשות חשוף תתלבשנה צנוע, שהרי הלבוש החשוף מעורר מחלוקת. אתה לא ניכול לדרוש שיבטלו משהו שנהוג הרבה זמן אלא אם כן אתה רוצה לשנות גם בצד השני.

blablash

New member
שמעתי משהו יפה.

ב"ה (ואני בכוונה לא מתייחס לכל תוכן ההודעה שלך) כדי שתמיד תזכור שיש מישהו מעליך:)

"קבלת עול מלכות שמיים"

זאת הסיבה! הכיפה מסמלת את ההפרדה והחציצה בין השמיים לבין בני האדם, והיא סמל לענווה של האדם אל מול האלוקים.

mayakol

New member
בקשר לכיפה...

סיבות ל"למה חובשים כיפה כבר נתנו פה, אבל הנה עוד קישור בקשר לחלק אחר של חבישת הכיפה...

למעלה