כצאן לטבח

נעל

New member
כצאן לטבח

היום היה לנעל מבחן במתמטיקה. האמת שבד``כ מבחנים במתמטיקה הם כלל לא עניין גדול בשביל נעל, שדווקא לא רעה במקצוע הזה. הבעיה היא שהכשרון של נעל למתמטיקה מוביל לדברים רעים מאוד - הרגלי לימוד פשוט נוראיים. כך שביומיים האחרונים שלפני המבחן היא ניסתה להשלים את מה שלא עשתה בכיתה בחודשיים-שלושה האחרונים. תמיד זה עבד לה (הספיק יום אחד לפני המבחן), אבל היום זה פשוט לא הספיק. נעל פשוט הלכה כצאן לטבח, יודעת מראש שהיא הולכת להכשל. נעל לא רואה הרבה טעם בתיאור הפרטים הקטנים שהפכו את תקופת הלימודים המרוכזת לכאורה הזו, בעלת שני הימים, לכשלון שכזה. אפשר רק לסכם את זה בכך שנעל עצלנית מאוד. היא הייתה אמורה להשלים לפחות חלק מהחומר כבר לפני כמה שבועות, והייתה אמורה להתחיל ללמוד למבחן כבר לפני שבוע (ללמוד לאט ובטוח), אבל בסוף ניסתה לשלב בין ``לאט ובטוח`` לבין ``יומיים-במקום-שבעה``. כצאן לטבח, היא המשיכה לצעוד באיטיות. נעל הגיעה למבחן די רגועה, יחסית לרגיל. היא צפתה קשיים בפתירת כשני שליש מהמבחן לפחות, אבל שאחד מהשלישים ילך בסדר בסופו של דבר. היא גם צפתה קשיים בריכוז. ואכן, היו קשיים בריכוז. נעל לא הצליחה אפילו שאלה אחת. יש לציין, שזהו הנכשל הראשון של נעל, כך שהיא נורא מתרגשת. באופן מפתיע, זה אפילו היה מאוד רגוע, לא מלחיץ בכלל - נעל שמרה על קור רוח. כשנעל באה לצאת ולהגיש את המבחן, שהיה מלא בכל מיני cos ו-sin עם X-ים גדולים עליהם, ומתחת טקסט מתנצל קצר (``פשוט לא מצליח להתרכז. הכפתורים במחשבון נראים קרובים מדי אחד לשני, והמספרים נראים דומים מדי אחד לשני... נראה לי שזה מחדל רציני (כנראה שלי)``), שיסביר למורה מה קרה לנעל, המורה עצרה אותה. ברוב חוצפתה, היא לא הסכימה לתת לנעל להכשל כל כך מהר. וכך, ``לצערה`` של נעל (או ליתר דיוק- של הנעל ``הרעה`` שבתוכה), הנכשל של נעל יצטרך לחכות למועד הבא שיקבע למבחן. נעל למדה היום משהו מאוד חשוב: להכשל הרבה יותר כיף מאשר להצליח במבחן, משום שתמיד אפשר להיות בטוח ביכולת שלך להכשל (ונעל לא מתכוונת כאן ל-60-70, אלא כשלונות אמיתיים). נעל, שמקוה שהפתק הזה מתקבל כאישור על ההעדרות האחרונה שלה ;-)

Black Star

New member
בעעע, מתמטיקה...

לי זה בדיוק ככה, רק מתחילת השנה. עד השנה תמיד הלך לי טוב בלי להשקיע שומדבר עד איזה יומיים לפני (או אותו בוקר...). וכך שמחה ומאושרת הגעתי לי ל- 5 יח``ל. וכרגע...ציוני העלוב הוא 55, ויש בגרות בסוף השנה, ואני לא יודעת כלום במתמטיקה!!! ואני פוחדת שמאוחר מדי לרדת ל- 4 יח``ל. בקיצור נדפקתי, ועכשו גם כשאני מנסה להשקיע בלימודים ולוקחת שיעורים פרטיים (פעם בכמה זמן..אבל לא משנה) זה לא הולך, אני לא משקיעה מספיק עדיין, ואני הולכת לפשל בגדול. ונעל טרחה והזכירה לי את זה :/

סופרמן18

New member
תרדי ל4!

מנסיון... 55 ב 5יחידות זה 90 ב4 יחידות וזה למרות שתיצטרכי להשלים של סטטיסטיקה(שזה אחד הדברים הכי קלים במתמטיקה). אז אאם לא נראה לך שאת הולכת להשקיע פתאום בטרוף אז תרדי ל4 תאמיני לי זה הרבה יותר כיף!!

Black Star

New member
אני יכולה להוציא 100 ב- 4 יח``ל,

אני יודעת שאני יכולה. אבל יש לי חומר להשלים, ואין שם מחשבון גרפי, ובעע..

סופרמן18

New member
איזה חומר?

אם זכרוני אינו מטעני(חחח איזה ביטוי) החומא היחידי שיש להשלים זה סטטיסטיקה וזה קל ומה זה מחשבון גרפי(אולי את מתכוונת מדעי?) אני לא זוכר שהשתמשתי בכזה דבר בחיים שלי.

Black Star

New member
ג-ר-פ-י, לא מדעי

אני לא אהבלה, אני עדיין יודעת את ההבדל בין מחשבון מדעי לגרפי. מחשבון גרפי (כשמו כן הוא)- מחשבון שיודע לצייר גרפים לפי הנתונים, ויודע עוד כל מיני דברים טובים. לא הרבה בתי``ס מורשים לשלב אותו בתוכנית הלימודים, אין לי שמת של מושג למה. אני רק יודעת שזה מה שהכשיל אותי במבחן האחרון, כי ממש התבלבלתי ועשיתי משוואות מוזרות ובעעע.. ואני לא חושבת שהם לומדים סטטיסטיקה. אולי אצלכם למדתם סטטיסטיקה...

נעל

New member
גרפי??

איזה צעצוע מרהיב! המחשבון הגרפי הוא אחד מהצעצועים הכי נחמדים שיכולים להיות, רק חבל שלפי מה שנעל יודעת אסור להשתמש בו בבגרות. לפחות זה מה שגרם לה מישהו לחשוב. לנעל יש חבר שממש היה יכול להנות מכזה כלי מדהים, פאר היצירה של האדם. בסוף השנה שעברה הוא השיג מחשבון שמאפשר לכתוב את התרגיל בשורה נפרדת למעלה, ורק בסוף לעשות = ולקבל את התוצאה (בסופו של דבר גם נעל קנתה כזה, כי זה הרבה יותר נוח) - הוא ממש שיחק עם המחשבון עד שהוא עבר על מרבית הפונקציות שכתובות בספר ההוראות של המחשבון :) זה היה כל כך נחמד לראות אותו נהנה מכזה פלא אשר רבים ממעיטים מערכו. נעל ;-)

desert rose

New member
חבל..

שמעי.. מתוך נסיון של אחת שעשתה 5 י``ל במתמטיקה וקיבלה בבגרות 42, אני חייבת להגיד לך אל תפרשי כי את תצטערי על זה בסוף !! הקיצר.. עשיתי השנה מועד חורף ואני מאמינה שקיבלתי בין שמונים לתשעים המבחן היה פשוט קל וחרשתי כמו מטורפת אליו... בכיתה י``א זה קצת קשה ואני לא מדברת על החומר אלא על כל הלחץ שמסביב... 2 י``ל שבי``ב קלות.. חבל שתפספסי 5 י``ל במתמטיקה אין לך מושג איזה יתרון זה בכל דבר... בכל אופן.. נסי לעשות כל מאמץ שאת יכולה.. קבעי לעצמך שלא משנה מה אתה מקדישה שעתיים ביום למתמטיקה כדי לנסות להשלים. שבי עם חברות או עם מישהו שהוא גאון במתמטיקה (גם אם כולם חושבים שהוא מוזר) סמכי עלי.. בסוף זה ישתלם לך. חברות שלי פרשו באמצע י``א ונכשלו גם ב 4 י``ל אז הן לא עשו בזה שום דבר. גם אני רציתי לרדת אבל המורה לא נתנה לי בגלל שהיא טענה שיש לי ``פוטנציאל``.. אני שמחה שהיא מנעה ממני את הפרישה. בהצלחה בכך מה שתחליטי.. PEACE & LOVE DESERT ROSE

lowealpine

New member
מתמטיקה וצרות אחרות

א. מתמטיקה, האמת היא, זה המקצוע הכי נחמד שקיים. כל זה טוב ויפה ואני באמת מאמינה בו עד שמגיע המבחן ואני מקבלת בו 60 (במקרה הטוב....). אבל אני לא מתייאשת וממשיכה ב- 5! (אני כנראה אצטער על זה אחרי הבגרות...) ב. מחשבון גרפי? בחיים שלי לא ראיתי דבר כזה, ואני גם יודעת שאסור להשתמש בו. ג. בכל 4 יח``ל לומדים סטטיסטיקה, לא? ד. האמת היא ש lowe מקנאה במתח כי הוא בכלל לא מגיע לשיעורים ועדיין משאיר חצי מהכיתה מאחור עם הציונים שלו. :( lowe

luka

New member
אז אתה בין החכמים, אה?

נחמד נחמד..., אני לא טובה במתמטיקה, פעם.. הייתי טובה, אבל עבר לי:) אולי פעם גם השקעתי, אבל גם זה עבר. אז איפה הייתה?, מה עשית?

Ey@L

New member
אז......

אז ברוך הבא......אנשים פה התגעגו אליך......הפורום פשוט לא יכול בלעדיך...סיפור אהבה כואב. אז היה סה``כ מבחן אחד במתמטיקה!!! לא סוף העולם!!! אני כיף שאני עדיין בכיתה י` (-:

HodY@KambodY

New member
מה כיך בזה שאתה בכיתה י?

תחשוב על זה יש לך עוד 3 שנים שלמות לסבול על ספסל הלימודים!!!! סתם! קח את זה בסבבה, חוץ מזה גם אני איתך באותו סבל כך שצרת רבים חצי נחמה Me

rastotman

New member
מועקה גדולה- המיבחנים האלה

ענבל כל כך מכירה את ההרגשה של ללכת למיבחן מתוך ידיעה שתיכשל, היא עושה את זה הרבה, ותמיד נידמה לה שהנה בא האפס המושלם, והוא תמיד מקבל בונוס של עשרים נקודות כי היא ניסתה וניחשה גם נכון. וזה לא תמיד כל כך נעים, לפעמים ענבל חושבת שאם היא הייתה יושבת עם החומר הזה שעה-שלוש שעות של המיבחן בבית לפניו, ומשחזרת את החומר כמו שהיא עושה עכשיו היא הייתה יכולה לקבל ציון חיובי ואולי אפילו טוב. אבל זה נחמד לדעת כמה תקבל, ולבטל בפני עצמך את החשיבות של הציון- אני יודעת שנכשלתי ניחרצות, פשוט לא ידעתי את החומר. לענבל עוד לא ברור איך היא מצאה את עצמה בכיתה הכאילו מוגברת מבחינה מדעית- מה לה ולמתמטיקה ופיסיקה? מה לה וללימודים? כבר שנתיים שהיא הולכת למיבחנים מתוך כוונה לנסות לשחזר בהם חלקי חומר ולהשלים אותם לארבעים-שלושים בתור ציון- שגם זה הרבה כשאתה בא מתוך נקודה הנחה שפשוט תקבל אפס. השנה ענבל רצתה ללמוד [שנתיים של ציוני קקי הספיקו לה, ופעם היא האמינה שהשנה הזאת חשובה, ושכל מה שצריך זה מחברת ועט], ענבל קצת למדה בתחילת השנה, היא הפסיקה. היא למדה ועשתה שיעורים לפני מיבחן אחד במתמטיקה על חומר טכני ומאוד פשוט. אח``כ היא גם למדה עם חברה שלה, כמה שעות, ולחברה התחוור פתאום שענבל אולי באמת מעט אנקטית ולא רק לא לומדת. ענבל קיבלה 48 וגם זה זיכרון שיכול להיות שעוגל למעלה. אתמול ענבל קיבלה חזרה מיבחן [מתמטיקה] על חומר שהיא ממש לא הבינה, למרות שחברתה לשולחן הסבירה לה וסיכמה לה אותו כל שיעור. את החומר היא קלטה רק אחרי שחברה אחרת לימדה אותה יום לפני המיבחן, והיא יודעת אותו עכשיו בערך, ובמיבחן היא בטוח ידעה, וקיבלה 44 בערך. ולענבל אין בעיות עם מתמטיקה, פעם היא הייתה כאילו טובה בזה, בגלל זה זרקו אותה לכיתה מדעית, ובגלל זה סטופייד חנה כל הזמן מזכירה לה ציון במיבחן מיון המפגר הזה בכיתה ו``ו [!] שכנראה אומר מבחינת חנה שיש לה חשיבה מתמטית, והיא תשקיע כשהיא תירצה. ובגלל זה מרמלשטיין אומרת לה שהיא יודעת את החומר, ושתלך כי היא לא צריכה מורים פרטיים. ואין לה דרך אגב גם בעיות עם בחינות ולחץ. אני חושבת שענבל פשוט לא יכולה להשקיע יותר. ענבל לומדת זאת ענבל עם ספר ערבית פתוח על הברכיים, בוהה בקיר ומשחקת עם השיער. ענבל לומדת זאת ענבל יושבת מול המחשב וחושבת על כמה דברים יש לה לעשות. ענבל לומדת זאת ענבל שלא באה לבית ספר כשהיא לא לומדת למיבחן- ענבל לומדת זאת ענבל עם הרגשה לא נוחה בין הבטן לצלעות, ועם אותם ציונים. ענבל מאוד מתגעגעת להרגשה וליחס שמקבלים התלמידים הטובים כשהם ניכשלים, זה החיסרון שיש בציוני קקי כשהמורות מיתייאשות ממך- אתה כבר לא מקבל את היחס המעיק הזה של `היא רק צריכה ללמוד`. אני כבר מרגישה איך שנה הבאה יגידו לי בעדינות שאולי חמש יחידות במתמטיקה זה לא בשבילי- ואיך בסוף אני אגמור עם תעודה שלא מתאימה לטכניון [אני לא מיתכוונת ללכת לשם, אני רק צריכה בגרות בשביל זה] בתוך בית ספר מפגר, או עם אותה תעודה בכיתה אחת עם דר הפרחה כשההורים שלי מאשימים אותי בתעודה.

nocturnal_

New member
מתמטיקה ?

אני גאה להתהדר בציון 98 סופי ב-5 י``ח מתמטיקה.....

N0

New member
הידעתם ?

נעל !!! איפה היית מה עשית (טוב זה בטח רשום איפשהו למטה) N0 התגעגע... בכל מקרה טיפ קטן שהיה עוזר לN0 בכמה מבחני ספרות ומתמטיקה . אם אתם לא מגישים את המבחן (זאת אומרת יוצאים מהכיתה בלי לתת את הדף ) הציון שחייבים לתת לכם במבחן הוא 40 אז אם אתם עונים על שאלה אחת ששווה 20 נקודות עדיף כבר לא להגיש... דבר שני גם כשלא מגישים מבחן הרבה יותר קל לבקש מבחן חוזר (משומה מורים יותר מוותרים בקטע הזה ...) N0

Funeral_Drum

New member
יש לי תחושה של דז`ה וו

בחיי.. אתה משחזר בדיוק את סיפור הירידה שלי ל4 יחידות (אחרי זה גם לא טרחתי ללמוד לחוזר וגורלי נחרץ). ואני חייב לומר שאני מאוד מרוצה ללמוד ב 4, עכשיו מתמטיקה הוא שוב עוד מקצוע קל שלא צריך להשקיע בו כדי להצליח, ובכלל לא אכפת לי כמה יחידות אני עושה, העיקר שהחיים יהיו נוחים. ומחשבון מדעי הוא מכשיר מדהים ומספק ביותר- אשר להכניס לשם את כווול משוואת ה G של כדוה``א ולקבל 9.8 יפה ומושלם. ועל מחשבון גרפי בכלל אין מה לדבר.. זו אומנות. shine

למעלה