כצאן לטבח

ג נ ו ב

New member
כצאן לטבח

לא לחינם כינו חז``לינו את הילדים כצאן... אך לעיתים, הם כצאן לטבח.... יצא לי לשמוע שיחת נשים (ישבו בספסל שמאחורי באוטובוס ודיברו בקול שלא יכולתי שלא לשמוע) על תלמוד תורה שבו לומדים ילדיהם והם דיברו על אחד המלמדים שמכה בצורה אכזרית את הילדים הקטנים (כיתה נמוכה, לא הבנתי איזו בדיוק) ואמרה אחת הנשים שלפי תוכן השיחה היא אשת חינוך כלשהי לא הבנתי מה בדיוק, שכשהבן שלה למד אצלו בכיתה, היא שמה לב שהוא עושה הכל הפוך ממה שצריך והיא אמרה ``כאילו שהוא למד את הספר ובכוונה עושה להיפך``. בסיכום השיחה הם אמרו זו לזו, אין מה לעשות, אסור להתלונן, נעביר שנה אחת. ואני שואל, איך אתם כהורים מוכנים לתת לילדיכם לסבול ולהפסיד שנה, לתת לעוד ועוד ילדים להיפגע, כשיתכן שתהיה פגיעה נפשית ארוכת טווח, וכל זה כדי שלא לפטר את אותו מלמד?! אם לא אכפת לכם על ילדיכם, תרחמו על ילדים אחרים... ואני מבקש סליחה מאותם ילדים שלא אזרתי אומץ לנסות לבקש את פרטי המלמד / ת``ת, לבער את הרע הזה.

סוג ב

New member
הייתה לי בעיה עם מלמד

לפני שנתיים. כתבתי על זה כאן. תקרא. גם אני בהתחלה אמרתי, יאלה, נשאר רק חודשיים אבל, אז אמרתי, מה עם הילדים של שנה הבאה? גם שנה שעברה, ההורים אמרו יאלה, נשאר עוד כמה חודשים? ואז בעצם החלטתי לקום נגד וגרמתי לפיטוריו. התקשרו אלי כמה הורים להגיד לי תודה, שהם בחיים לא היו קמים נגד המלמד, שלא יחרימו אותם בבית כנסת או בשכונה. אפילו המנהל של הבית ספר, רמז לתודה. כנס לרשומה שצירפתי ותקרא על זה.

בזכותך התקשרתי עכשיו למנהל של הת"ת

והתלוננתי על המלמד של הילד. אין מכות, תודה לבודהה, אבל היו כמה דברים שהפריעו לי - תחרות בין התלמידים (בעידוד המלמד) 'אמא של מי תצייר את קישוט הכתה הגדול ביותר', חומר קריאה משעמם ויבש ועוד. המנהל שמע והודה לי על האינפורמציה. בזכותך.

ברור שכן.

נעביר אותו לבית ספר. יש 2 אופציות - או שיעיפו את המלמד ויגבו אותי בעניין, או שיסלקו את בני ואחפש מקום נורמלי יותר. אני גם אפנה לתקשורת על כך שהכו את בני וסילקו אותו במקום את המלמד. אין לי שום בעיה לריב עם כל הציבור החרדי, אם מדובר במשהו שלדעתי מצדיק זאת (כגון הדוגמא הנ"ל).

אין לי עניין

כרגע אין לי בעיה עם איך שהוא מתחנך, ולהעביר ילד שנמצא במקום שהוא אוהב זה קצת בעייתי. אבל יש קווים אדומים.

לחוד

New member
למה?

כדי לחנך מלמד בודד אתה מוכן לריב עם כל הציבור החרדי? אם אתה דואג לבנך בדרך כלל יספיק שתפנה בתקיפות למלמד או למנהל, או במקרה קיצוני מאוד בהעברתו למוסד לימודי אחר.

אם התלמוד תורה

לא יגבה את הצעד ללכת למשטרה על המלמד, ויותר גרוע יסלק את בני, אז אני יפרסם את העניין. אם בכל זאת הציבור החרדי יחליט לגבות תלמוד תורה במקרה כזה במקום את ההורה ואת הילד, אז זה לא מתאים לי, ולא אכפת לי מה הם יעשו יגידו או יחרימו.

ג נ ו ב

New member
אני זוכר

שמלמד היכה ילד והילד בעצמו התקשר מהטלפון הציבורי למשטרה. אח``כ ההורים שלו ניסו לבטל את התלונה. הפרקליטות לא הסכימה

לפי דעתי התהלל צריך להתנהל אחרת

דבר ראשון עליך לגשת להנהלת הת``ת ולדווח להם שזה וזה היכה את ילדך ואתה רואה זאת בחומרה רבה ולהבהיר להם שאם הענין לא יטופל אתה תאלץ לפנות למשטרה,ורק אחרי שתראה שהעניין לא יטופל תיגש לתחנת המשטרה הקרובה ומיד,כי לפי דעתי ולמיטב ידיעתי רוב תלמודי התורה היום אוסרים בתוקף להכות ומטפלים במלמדים שמכים כמו שצריך,כך שלא תמיד המשטרה היא הפתרון הראשון,כמו שכתבתי ליד,אני מכיר מקרה שמלמד היה מכה והת``ת העמיד אותו על מקומו מיד וכיום הוא השתנה לגמרי,אז מה היו מרויחים אם היו הולכים למשטרה?היו מאבדים לבן אדם בעל משפחה את הפרנסה וילדיו היו סובלים,אז שוב,ברור שאם הת``ת מתעלם חייבים לגשת למשטרה אבל זה צריך להיות הברירה האחרונה ולא הראשונה.

וודאי שזה ראוי

תקרא שוב את מה שכתבתי!אם הבן אדם לא מפסיק להכות ילדים אסור בשום פנים ואופן לתת לו להמשיך גם לא עוד דקה ללמד,אני אומר שאם אפשר לעצור אותו צריך לנסות זאת.

למעלה