כץ וקרסו-סרט קייצי

cbzhi

New member
כץ וקרסו-סרט קייצי

הקומדיה המצחיקה בוימה בשנת 1971 ע"י מנחם גולן וצולמה ברובה בעיר אילת שניראתה לגמרי שונה מהיום(בזמנו "הואשם") מנחם גולן שבעצם ביים תשדיר פירסומת לעיר הנופש ואכן אתרים רבים מהעיר ניראים בסרט אך לא בזאת ניתמקד אלא במספר פרטים מיוחדים הקשורים לסרט:כוכב הסרט היה יהודה ברקן ששנה קודם שיתף פעולה עם מנם גולן בסרט לופו ואת אביו גילם יוסף שלוח שהיה גדול מיהודה בסך הכל ב-4 שנים(האיפור...) גדי יגיל שיחק את אחיו אליהו,ניצה שאול ואפרת לביא בטבילת האש הראשונה לאחר ששרתו יחד בלהקת פיקוד מרכז(בנותיו של כץ)שמוליק רודנסקי ז"ל וליאה קניג שיחקו את מר וגברת כץ ושימו לב שבעצם כבר בסרט זה שיתף פעולה יהודה ברקן עם ליאה קניג(באותה שנה במלכת הכביש,לאחר מכן בלופו בניו יורק ולאחר כמעט 35 שנה בסידרה אהבה בשלכת שם כבר שיחק כבן זוג באותו גיל) אסתי גרינברג כאשתו של קרסו שכבר שיחקה בסלאח שבתי,יהודה אפרוני כמר ישראלי וליה דוליצקה כאשתו ששנה קודם הישתתפה במחזמר איי לייק מייק(הוסרט גם ב1960 ע"י פיטר פריי) הבלחות מיוחדות בסרט:בסצנה בה בורח אליהו(גדי יגיל*) מהבית ניראים בחבורת הצעירים 2 אלמונים בשם:משה איש כסית וחלי גולדנברג אז עדיין לא דוגמנית,מונה זילברשטיין המקסימה כמזכירתו של קרסן ואפילו רפי נלסון ז"ל שישראלים רבים נהגו ליפקוד את כפר הנופש בבעלותו בשנות ה-70(אגב זכה לשיר משלו שמושר ע"י דיויד ברוזה:יש לו עין אחת צוחקת כובע בוקרים שחור...) פנינה נוספת:בתחילת הסרט בה מחזר יהודה ברקן אחר הנערה אז למי שלא יודע זוהי ציפי לוין מי שהיום מוכרת כאמא של בר רפאלי בסרט זה כמו בסרטים ישראלים נוספים ניתן להבחין בפריטים שחלפו מהעולם ולדוגמא:סנדלי הרצועות של ניצה שאול,כסא משתלשל מהתיקרה בביתו של יהודה ברקן,מכנסי פדלופון,גלידה ויטמן(מוסד תל אביבי שטוענים שרבין ז"ל הכיר שם את לאה ז"ל) פגו 404 רכב פופלרי מאוד גם אצל ערביי השטחים בשנות ה-70(ניתן ליראותו עד היום) כרכבו של מר קרסו ואפילו חברת שמשון המוזכרת בסרט(פירסומת סמויה) שכבר לא קיימת כעשור(ניבלעה בחברת "מגדל")ארונות חשמל עם פקקים(יש עוד?) הסרט זכה להצלחה עצומה והיה בעצם הסרט הראשון שהוקרן בו זמנית בפרפרייה(קולנוע רינה בחולון) במקביל לתל אביב למי שלא גדל בשנות ה-70 צריך להדגיש שטרם ימי הקניונים סרטים רבים הוקרנו בתל אביב ורק לאחר סיבוב של כ-8 שבועות הגיעו לערים אחרות. הצלחת הסרט כמובן לא גרמה למבקרים להלל את הסרט ושוב טענו לגזענות ושאר טיעונים לא רלונטים. הסרט אגב הינו סרט קאלט אצל שלישיית "מה קשור" בנסיעתם להופעות ברחבי הארץ ע"פ ראיון שנתנו. הסרט היוה חוליה נוספת בהישתתפותו של יהודה ברקן שהיששתף לפני זה בלופו,ולאחחר מכן במלכת הכביש והבריחה אל השמש,שיתוף פעולה הדוק עם מנחם גולן שמאז ניפסק(דמיינו את יהודה ברקן במבצע יהונתן...) בנוסף היששתף יהודה בשתי דפיקות לב כך שלמיטב ידיעתי אף שחקן לא זכה להישתתף ב-4 סרטים בתפקיד ראשי תוך שנתיים ימים וממש לסיום:קצין המשטרה ההונגרי שחוקר את אליהו ותיקי מופיע גם במלכת הכביש בתפקידון בו רואים אותו ואת חברו חוטפים לגילה אלמגור את תיק הכסף ונימלטים ליד מסילת הרכבת("אתה אכבר השישניק....) כץ וקרסו=סרט מבדר ומצחיק שניתן ליראותו הרבה פעמים וליהנות מחדש מתאים לקיץ הלוהט ולדור הצעיר שטרם הכיר

rush2

New member
אח.. אם רק היה אפשרי מבחינתי

לבחור- הייתי בוחר לגור ולחיות בתקופה ההיא.. זה מה שאני מרגיש כבר מזמן- לא רוצה טלויזיה רב-ערוצית, לא מחשב ולא אינטרנט, לא רדיו דיסק MP3 ולא DVD תנו לי לשמוע מוזיקה בפטיפון ("שנדע את הטעם שלו ולא נחשוב שהוא בא בבקבוקים.." איך שאני חושב על המילה פטיפון ישר אני נזכר במשפט הזה..), תנו לי להסתובב כל היום בשכונה של צ'רלי, חנוכה ומיקו ללבוש פדלפונים ולהיות כל היום עם החבר'ה.. אח.. אם רק הייתי יכול לבחור...

rush2

New member
למה אני לא יכול להסתובב עם "המוכתר"

עם "קזה וחבר הממזרים שלו"... נ.ב.- שמתם לב שבשקט בשקט- אריה מוסקונה בשורה של תפקידי משנה, הצליח להשתתף כמעט בכל סרטי הקאלט הכי קאלט שיש: צ'רלי וחצי "אה.. בטח.. הוא כל יום שני.. שלישי.. כל השבוע הוא פה.., פשוט היום יום רביעי.." קזבלן (הקטע שעד היום קורע אותי זה איך שהוא צחק לפקח בפרצוף כשקזבלן קרע להם את המכתב בפנים..) טיפת מזל (אולי הסרט בתפקיד הכי מצחיק שלו) "נו תזוזי כבר..", "בראבו בראבו, אני חייב להחליף ת'קוקרצ'ה הזה דחוף", "פרח.. זמיר.. חוזליטו-טה.." נשיקה במצ"ח (גם כאן הוא נתן משחק גדול) "בו-או בו-או ו-ניגש, כולם ביחד לקולומבו-נאש, וופלה-גלידה שתייה-עם-קש, רק א-צל קו-לומ-בו נאש", "כל מי שהשם שלו מתחיל באות א' זוכה, מי השם שלו מתחיל באות ב'- בוכה" תלווה לי את אשתך מלך הסלים המובטל בטיטו "אתה רוצה לעשות מאישתי זונה??? מהאישה שלי אתה רוצ לעשות זונה????" קומפוט נעליים "לא תאמין- מכרנו את הקומבינה!" חייך, אכלת אותה גבעת חלפון ועוד הרבה שלא רשמתי- אבל אלה האמא-של הקאלט.. הוא ויגאל עדיקא (שגם שיחק בשקט בשקט בכמה סרטי קאלט כמו אבא-גנוב וטיפת-מזל) הכי פחות מוערכים מהבחינה הזאת שתמיד ידברו על יהודה ברקן, וזאב רווח כשמדברים על סרטי קאלט- אבל אותם משום מה קצת ישכחו, וישכחו שהם שיקו גם בלא מעט סרטים כאלה (וגם נתנו בן-#ונה של משחק!) ואם כבר מזכירים את יגאל עדיקא- הייתי מאוד רוצה לראות אותו בסרטים וסדרות של פשע (כמו תמונות יפואיות והבורר) אבל בתפקיד הרבה יותר גדול ורציני מהתפקידים השוליים שנתנו לו שם.. (וכשחושבים על כך- אולי בגלל זה הכותבים של הבורר נתנו דווקא לו בסוף לירות בבורר בכבודו ובעצמו.. אולי הם פשוט הרגישו כמוני..)

rush2

New member
המשפט מ"קומפוט נעליים" דווקא היה של גבי עמרני

בעצם.. קורה שטועים לא? מרוב הרצף של הכתיבה... מצטער אבל שאני מתחיל עם הנושא הזה- אני יכול לשפוך מילים שעות! (חולה על הקולנוע הישראלי- כבר אמרתי..??)

JAMES DEAN

New member
עד היום ששואלים את יהודה מיהו השחקן הישראלי

הכי טוב בעיניו ולא הוא, הוא תמיד עונה "אריה מוסקונה". אגב למי יצא לראות אותו בהופעה עם הלהקה שלו?

rush2

New member
שמע מה שהוא הספיק בקריירה...

וזה עוד לפני "המחסן של כאילו"...

rush2

New member
רעיון חשוב- כולם להיכנס בלי יוצא מהכלל!!!

עלה במוחי רעיון- ואני מקווה שניתן יהיה לבדוק אם זה אפשרי.. לפי מיטב הבנתי החברים בפורום זה הם מאוהבי הקולנוע הישראלי- ובמיוחד הוותיק, ואני מתכוון לסרטים שעשו בארץ משנות השבעים ועד לאמצע שנות התשעים. חברי הפורום הם ממיטב הידענים והמעריצים של סרטים אלו, ומכירים פרטים רבים בסרטים וחלקם יודעים לדקלם סצינות שלמות.. מנקודת מבט אישית אני יכול לספר לכם שאני ממש "חי" את הסרטים האלה עד היום (ואני בסך-הכל בן 25..) ובכל מצב וסיטואציה שאני נמצא בה במציאות אני מייד נזכר בסרט כזה או אחר או במשפט כזה או אחר מאיזשהו סרט.. יש אנשים שחיים את הגששים ומדברים "גששית" בבית- אני מדבר גם "גששית" גם "יהודה-ברקנית" גם זאב-רווחית" ובכלל- בשפת הקולנוע הישראלי. מבחינתי רגע השיא בחיים שלי היה לפני שבועיים כשפגשתי מספר שחקנים בפתיחת הקולנוע החדש בקריון, הייתי ממש באקסטזה באותו הערב ואני לא מגזים.. אני בטוח שיש כמוני עוד רבים ממשתתפי הפורום ואני רוצה להפנות שאלה להנהלת הפורום- האם יש אפשרות ליצור קשר עם השחקנים האהובים עלינו ולנסות לשכנע אותם להגיע למפגש עם חברי הפורום הזה (שכל כך אוהבים ומעריכים אותם)? מפגש שבו נוכל לפגוש אותם סופ-סוף ולהציג להם את השאלות שכל כך רצינו לשאול אותם כל הזמן הזה ולא היה לנו איך (במפגש כזה הם דווקא יענו בשמחה על השאלות שביום-יום אין להם כוח לענות כש"מציקים" להם באמצע הרחוב).. יש לי אפילו תוכנית כיצד לבצע זאת גם מבחינת שכנוע אותם שחקנים להגיע, וגם מבחינת איך לדאוג לכך שבאמת רק חברי הפורום הקבועים יגיעו ושזה לא יגמר בתור מפגש שכונתי שבו כל ילד באינטרנט ידע עליו ויבוא וגם יביא איתו את כל השכונה... דבר ראשון- צריכים לארגן רשימה של שחקנים ולנסות להשיג אותם ולהשיג מהם (לפחות בשלב התחלתי) הסכמה עקרונית לכך שהם מוכנים להשתתף במפגש כזה.. נראה לי שאפשר למצוא אצל כל שחקן נקודה שבאמצעותה ניתן לשכנעו להגיע- אם באמצעות פרוטקציה (מישהו מהנהלת הפורום או מישהו מהפורום שמכיר את אותו שחקן), ואם באמצעים אחרים (למשל- הבנתי שיהודה ברקן הסכים לענות על שאלות בפורום אבל רק אם יתנו תרומה לבית הכנסת בו הוא מתפלל- במקרה כזה אני לא חושב שלחברי הפורום שמעוניינים להגיע למפגש תהיה התנגדות לתרום לבית הכנסת שהוא ירצה בתמורה למפגש כזה- חוץ מזה שזו מצווה) בעיקרון אני חושב שניתן יהיה לשכנע שחקנים רבים באמצעות תרומה שנסכים להרים לארגון כזה או אחר שהם חפצים ביקרו (לדוגמא -אמ"י / /קרן הקולנוע הישראלי וכו'...) אני מבקש לא להתנפל ולהתעצבן עלי שאני מציע בעצם "לקנות" את הסכמתם (ויכול מאוד להיות שרבים יסכימו לקחת חלק במפגש כזה רק כדי להחזיר לנו על ההערכה והאהבה שאנו רוכשים להם ולעבודתם ויכול מאוד להיות שרבים יסכימו להשתתף אם ישמעו על "השחקן הזה והשחקן ההוא" שכבר אישר את השתתפותו), בכל אופן דיברתי על הנושא הכספי וכמה שזה נשמע לא מוסרי או שזה לא יהיה מקובל על מישהו מהחברים כאן, אני יכול להגיד שאני מוכן להוציא סכום לא מבוטל בשביל ערב כזה, ולמרות שיהיו מתנגדים אני בטוח שיהיו גם רבים שמרגישים כמוני. בסך הכל למי שבאמת אוהב סרטים ישראלים ואת השחקנים ערב שכזה יהיה כמו התגשמות של חלום- ומי לא מוכן לפתוח קצת את הכיס תמורת הגשמת חלום. מה גם שאנו לא מדברים על תשלום לשחקן ישירות אלא לארגון כלשהו אליו הוא רוצה שנתרום.. צריך לבדוק כמה מחברי הפורום בכלל מעוניים בכזה דבר ואז ניתן יהיה לעשות חישוב של כמה כל אחד יצתרך לתרום. שוב- אני מזכיר שאני רק מדבר "באוויר" ורק חושב על כל מיני תרחישים כי יכול להיות שנוכל להשיג את הסכמת השחקנים גם בלי כל זה.. בשלבים הבאים אפשר לבדוק מי באמת חבר קבוע בפורום ושיש לו "זכות" לקחת חלק במפגש- ולאח מכן אני מציע שארגון ערב כזה יתנהל במסרים פרטיים וינוהל ע"י הנהלת הפורום (כמובן שאני מוכן לתרום לארגון ואעשה כל מה שצריך). אז אני מאמין שנצתרך כאן גם פרוטקציות וקשרים.. טוב זה רק רעיונות ראשונים שעלו לי בראש.. אז מה אתם אומרים?? זה אפשרי שדבר כזה יצא לפועל?? שנוכל להגשים חלום ישן של החברים בפורום..? או שזה רק אני ואני עוד מעט אקבל תגובות של "צא מהסרט שלך מה נסגר איתך בנאדם.." אני מחכה תגובות חברים- ובעיקר לתגובת הנהלת הפורום תודה!

rush2

New member
במחשבה שנייה- רעיון קצת יותר הגיוני:

אחרי שחשבתי על זה לא נראה לי סביר שנצליח להביא הרבה שחקנים לערב אחד וגם לא מכובד שנדבר עם אחד מהם בזמן שמהאחרים נתעלם. אז חשבתי- אולי אפשר לארגן מפגש עם שחקן אחד או שניים, לראות איך זה הולך- ואם יהיה מוצלח אז אפשר לקבוע כל פעם מפגש עם שחקן אחר.. נשמע קצת יותר הגיוני ויותר בר-ביצוע לא?

JAMES DEAN

New member
בתור נציג של ההנהלה (לא אוהב שקוראים לי מנהל)

אני אישית מנסה כל פעם אבל מדי זה לא הולך מסיבות כאלו או אחרות. עוד דבר חשוב אני מציע דבר יותר פרקטי ונוח לכולם שעדיף שנראיין אותם כאן על גבי הפורום ואני אצבע את אותו שחקן באדום להבדיל משאר המשתתפים. (כמו שבפורום ירדנה ארזי היא אדומה ואפילו כותבת פעילה) לא מזמן רשמתי לך שאני אביא את ז'ק כהן לפורום אז קצת סבלנות וגם זה יתממש, פשוט הוא אדם מבוגר וקשה לו. דבר חשוב ביותר זה: אם יש למישהו יכולת להביא מישהו מעולם הקולנוע הישראלי שיכתוב לי מסר ונראה מה אפשר לעשות. (זאת לא פעם ראשונה שאני כותב את זה בפורום)

rush2

New member
בעבר לראיון על גבי הפורום...

למרות שזה גם נחמד אבל כל הרעיון שלי היה באמת לפגוש פנים אל פנים את השחקנים האהובים עלינו ומעבר רק להציג שאלות ולקבל תשובות- עצם הפגישה איתם הוא חוויה גדולה מאוד. אני חושב שאם נוכל לארגן פגישה כל פעם עם שחקן אחר זה יהיה דבר אדיר, ואני מקווה שאתה מבין שכל הקטע זה בעצם להיפגש עם השחקנים שאותם ראינו עד היום רק בסרטים, ולדעתי לארגן פגישה עם שחקן מסויים דווקא יכול להצליח זה לא כזה בשמיים..

דני הזמיר 666

Member
מנהל
אתה תותח....../images/Emo45.gif נהנה לקורא את המאמרים שלך,ברשותך יש לי שלוש שאלות... 1)מה עלה בגורלה של אסתי גרינברג ?... 2)מה עלה בגורלה של ליה דוליצקה ?... 3)מה עלה בגורלו של החשקן ששיחק את פישקה, ב"פישקה במילואים",ושיחק גם את ההומו בסרט "קוראים לי שמיל" ?... תודה מראש :)

חן 2005

New member
שימו לב לכמה דברים מעניינים בסרט..

המכונית בה נסע יהודה ברקן היא מרצדס SL190,ועדיין נימצאת עימנו! גם הפולקסווגן המיסחרי בה נוהג יהודה אפרוני(ישראל ישראלי)עדיין נוסע,ונמצא אצל אספן ירושלמי,והוא מדגם ווסטפלייה. הפיג'ו של כץ היא 404 משנת 67' ולא 70' כפי שהוא טען בסרט.. הפיג'ו 504 של קרסו היא משנת 71' והיתה חדשה לחלוטין,ואפילו אוטומטית.. בסרט ישנה פירסומת סמוייה למשקאות שוופס-שימו לב לבקבוקי השתייה שמוציא משה איש-כסית ז"ל,לפרסומת שמיתנגנת ברדיו ובעוד כמה היזדמנויות. גם גלידת ויטמן זכתה לפירסום נאה אגב.

rush2

New member
אגב פרסומות "סמויות"

אני לא יודע כמה "סמוי" זה היה ב"אבא גנוב" אבל פרסמו דיי בגלוי את "פסק-זמן" של עלית (בן נותן לצ'יקו פסק-זמן לבן, כשצ'יקו רץ מהמעצר באילת לשדה התעופה הוא חולף על פני שלט פרסומת "קח פסק זמן" וכו'..), רשת המסעדות התימניות "נרגילה", פסטה "ברילה" ואולי עוד חברה או שתיים ששכחתי...

למעלה