כפתורים -עזרה

egrol1

New member
כפתורים -עזרה

שלום, אני בשלבי סיום של תפירת שימלה, והגעתי לשלב הכפתורים. שמעתי מזמן על מקום באיזור נחלת בנימין שעושה לולאות לכפתורים - מישהו מכיר\ממליץ? איזה סימונים אני צריכה לעשות על הבד, ואיזה הנחיות עלי לתת לתופר\ת ? תודה רבה!!!

lirola

New member
סמני היכן את רוצה שיהיה הכפתור הראשון

הראשון צריך להיות סנטימטר וחצי מתחת לקו הצוארון, וצריך להיות לך כפתור אחד בדיוק באיזור החזה , אז את צריכה למדוד את השמלה כשאת עם חזיה שאותה את לובשת בדרך כלל (כי זה משפיע על מיקום החזה והיכן שצריך להיות הכפתור). תמדדי את המרווח בין הכפתור הראשון לכפתור שבחזה ותחליטי כמה כפתורים נוספים צריכים להיכנס שם, ותחלקי את המרחק. עכשיו סמני בעזרת גיר או טוש בד מחיק היכן תהיה כל לולאה (אני תמיד עושה לולאות לבד, אז אני לא יודעת אם את צריכה לסמן את תחילת או אמצע הלולאה, בטח יסבירו לך כאן) לאורך כל השמלה. טיפ חשוב-אם לא כיבסת עדיין את השמלה, כבסי אותה לפני הלולאות, כי אם היא תתכווץ הלולאות ייראו רע. לדעתי כדאי שיהיה כפתור כל 7 -8 סנטימטר מקסימום , אחרת כשתשבי אז יוכלו להציץ לך מבין הכפתורים. את יכולה גם לקחת חולצת כפתורים שיושבת עליך היטב ולבדוק היכן ממוקמים הכפתורים באיזור החזה וכו'. לאחר שהלולאות מוכנות הניחי את שתי המסילות (היכן שיושבים הכפתורים) אחת על גבי השניה, וסמני נקודה עם עפרון היכן שאת רוצה שהכפתור יהיה תפור. הסימון יכול להיות באמצע הלולאה או 3 מילימטרים מתחת לקצה העליון של הלולאה. יש כאלה שממקמים את הכפתור הראשון ב-3 מילימטר הראשונים של הלולאה, ואת התחתון בשלושת המילימטרים התחתונים של הלולאה, ואת שאר הכפתורים במרכז הלולאות. אם תסתכלי על חולצות גבריות השיטות שונות ומגוונות. אבל כבסי לפני , זה הכי חשוב, ורק אז סמני מקום ללולאות בהצלחה

egrol1

New member
לכבס את השימלה?

כבר?! אני מפחדת לכבס אותה, רק לפני כמה ימים היא היתה חתיכת בד, ופתאום נהיתה שמלה, כולי התרגשות מהקסם הזה, ומפחדת שמשהו יקרה לה כשאכבס. טוב נו, אני אנסה...כביסה ראשונה ביד, נכון ?

lirola

New member
באופן עקרוני רצוי לכבס את הבד לפני

שבכלל תפרת אותו. (אפשר גם לא, אבל אז צריך לעשות בדיקה של שארית בד לראות כמה היא מתכווצת ולהכניס את השינוי הזה לגיזרה. בתפירה ביתית לא עושים את זה ולכן יותר קל לכבס את הבד לפני הגזירה והתפירה) אם לא כיבסת את הבד במכונה לפני התפירה, אז אין קשר לכביסה ראשונה או שניה, כדאי יהיה לך תמיד לכבס אותה ביד במים קרים וליבש באויר. בעתיד אם את רוצה לכבס במכונה ולייבש במייבש, אז רצוי לכבס ולייבש את הבד לפחות פעמיים לפני התפירה ואז תוכלי לכבס כך את הבגד מבלי שהוא יתכווץ. ישנם בדים שיש להם כיווץ של 10 אחוז וזה יכול לגרום לשמלה מג'רזי למשל להפוך למאוד קצרה ובלתי לבישה. אני מניחה שאם תפרת שמלת כפתורים אז היא בטח מכותנה, כך שלא יהיה לך הרבה כיווץ, אבל כדאי לכבס לפני. בהצלחה

egrol1

New member
התייעצתי עם המורה

לפני שהתחלתי לתפור, האם מקובל לכבס את השמלה לפני התפירה, השמלה אכן מבד כותנה, והיתה לי תחושה שהוא טיפה נוקשה, ולכן עלה בדעתי שאולי יותר נכון לכבס אותו, ולהוריד שאריות עמילן, או כל חומר אחר שגורם לו לצאת טיפה נוקשה מהמפעל. המורה אמרה שבשום אופן לא עושים דבר שכזה. מה דעתך? בד המשמש לתפירה תעשייתית גם מכבסים לפני התפירה?

lirola

New member
בדים מתכווצים. פשוט מאוד, לא תמיד אבל לרוב

אז או שמורתך טועה או שהבינה אותך לא נכון. אני סומכת עליך שהסברת לה היטב, אז היא כנראה טועה. הבד מגולגל על גליל לאחר שהוא יוצא מהמפעל שבו הוא מיוצר, והוא מגולגל כך שנוצרת מתיחה מסויימת של הבד (וגם בתהליך האריגה עצמו יש מתיחה). כשמכבסים את הבד הוא פשוט מתכנס לצורתו , בגלל זה בתעשיה עושים overnight lay, אמורים להניח לבד זמן ל-relaxing לפני הגזירה שלו. מעבר לזה בתעשיה עושים טסט לכיווץ של הבד. בודקים כמה הוא מתכווץ לאורך וכמה לרוחב ומכניסים את הכיווץ הזה לגיזרה , כלומר מגדילים את הגיזרה כך שלאחר כביסה היא תקבל את הגודל הרצוי. הבגדים נתפרים ונשלחים לשטיפה , ייבוש וגיהוץ. מאחר שבתפירה ביתית בדרך כלל עושים פריט אחד או שניים מגיזרה מסויימת ובבדים שונים, אז לא רצוי להתחיל עם שינויי גיזרה עבור כל בד שתתפרי, זה מתאים לתעשיה, לא לבית. בבית מכבסים לפני וזה כבר מטפל בכל עניין הכיווץ. משתמשים בגיזרה שיש לך וזהו. בתעשיה קשה מאוד וכמעט בלתי אפשרי לשטוף גלילים שלמים של בד לפני התפירה, ברוב המקרים הבגדים נתפרים כשהם מוכנים. יש בתעשיה גם אפשרות לשלוח את הבד לכיווץ מקדים, נקרא preshrinking .זה נעשה עם כל מיני תרכובות כימיות, אבל גם זה לא מבטיח שהבד לא ימשיך להתכווץ, עדיין צריך לעשות טסט. שאלת אותה אם לכבס את השמלה לפני, אני מניחה ששאלת אם לכבס את הבד לפני, אין לי מושג למה היא ענתה לך שלא. זה נשמע לי חסר כל היגיון. היום עשיתי טסט לבד כותנה והיה לו כיווץ לרוחב ולא לאורך (בדרך כלל הבדים מתכווצים יותר לאורך ופחות לרוחב) אבל אם סתם הייתי תופרת אותו אז לא הייתי יודעת שיש לו כיווץ של 5% לרוחב, שזה המון. מה המורה שלך הבינה באותו רגע, לא ברור לי ולכן אין לי מה לומר על זה. בתעשיית הטקסטיל בארצות הברית ישנם חוקים ברורים של הגנה על הצרכן, ויצרן בגדים חייב להעביר את הטקסטיל טסטים שונים, בינהם טסט של כיווץ , על פי ארגון הטקסטיל האמריקני The American Association of Textile Chemists and Colorists על פי תקן 135 צריך לבחון טקסטיל או במכונה שעומדת בתקנים שלהם שעושה כביסה אחת ששווה ל5 כביסות במכונת כביסה ביתית מבחינת "ההתעללות" שלה בבד, או במכונה ביתית , אבל בתנאי שנעשו 5 כביסות. ישנם בוטיקים כמו נורדסטרום שמבקשים לראות טסט מעבדה שנעשה במכון הטקסטיל כשהם מקבלים בגדים של מעצבים למכירה. ישנם מקומות שמאוד מקפידים על זה. אני לא יכולה לומר לך כמה פעמים שכחתי לכבס לפני ואמרתי, נו שיהיה, ובסוף הייתי צריכה להוסיף פטנט כדי שהשמלות שלי לא יהיו קצרות מדי. אחותי ואני צוחקות וקוראות לי לירון פטנט , כי חצי מהבגדים המכווצים שלי עם עם פטנט למטה. זה הפך לסימן הכר. היום אני כבר אוהבת פטנט

lirola

New member
ועוד דבר

ישנם באמת מקרים שבהם כשנותנים בגדים לשטיפה, אפשר להוסיף חומרים שונים שנותנים אפקטים מרככים לבד וגימור יותר נעים. ועוד משהו, כי דיברת על זה שהבד קשה, בד קשה זה מצוין לגזירה ולתפירה. למשל ישנו בד שקוראים לו TENCEL, שבתחילה הוא מאוד קשיח ויציב ואחרי מגע עם מים, הופך לרך ולנוזלי יותר. אבל כשהוא קשה יותר קל לגזור ולתפור אותו, וזה אחד היתרונות שלו. אבל שוב-בתעשיה, יכינו גיזרה שתכיל את הכיווץ העתידי שלו ואז אפשר להנות מתכונת היציבות שלו לפני שהוא עובר שטיפה.

lirola

New member
בכיף

אני בדיוק בשלבי research בכל הקשור לזה אז זה מאוד מעסיק אותי כרגע.

egrol1

New member
אז אולי גילית מקום שאפשר לעשות בו את הלולאות?

mmi30

New member
לולאול אפשר לעשות ברחוב השומר

שזה על יד שוק הכרמל - שמאלה לחנות של יוסי סדקית השומר 4 - והלולאות על ידו בתוך המסדרון,כשתגיעי לרחוב השומר תשאלי,אני לא זוכרת את המספר המדוייק אבל כל רחוב השומר אורכו 100 מטר

למעלה