כפר גנים ג'

כפר גנים ג'

היי. אני ובעלי שוקלים לקנות דירה בכפר גנים ג'. אנחנו דתיים אבל אני לא מקפידה על לבוש דתי בכלל (מכנסיים גם גופיות), אני לא מבית דתי. הבנתי שמדובר באזור עם צביון דתי ואנו מעוניינים בכך אך האם מישהו יודע אם תהיה לי בעיה להסתובב ככה בשכונה או להביא ילד לבית ספר בלבוש כזה? (מכנסיים וחולצה קצרה אפילו) האם מדובר באזור דתי "חזק" או יותר "לייט"? תודה!

ברוכים הבאים

לא מכירה מספיק את השכונה אבל למיטב ידיעתי היא די מעורבת ואם מדובר בבית ספר חילוני אז לא אמורה להיות בעיה בנושא הלבוש.

תודה על התגובה וקבלת הפנים

זהו שאני רוצה לשלוח לבית ספר דתי. אבל אני יודעת שיש מקומות (גבעת שמואל למשל) שאין בעיה להביא ילד לבית ספר לבושה במכנס וחולצה קצרה. השאלה מה המצב בכפר גנים האם מאוד דתי שם? מאוד מקפידים? אודה לתגובותיכם.

hiraש

New member
הי, אנחנו גרים בכפר גנים החדשה

לא בטוחה שזה כפר גנים ג' (אנחנו בשכונה החדשה רח' העצמאות) השכונה כאן איננה דתית. אומנם יש הרבה דתיים באזור (במיוחד בכפר גנים הישנה רח' היבנר לוחמי הגטאות וכו) אבל בהחלט אין שום בעיה להסתובב איך שאת רוצה. לגבי בתי הספר??? אני חושבת שרובם מאוד פתוחים וכיפה סרוגה לייט. אני כמי שגדלה ברח היבנר זוכרת שבתות בבוקר שאנחנו יורדי לים והשכנים יורדים לבית כנסת ואומרים בוקר טוב ושבת שלום ותהנו ואפילו משחקים ביחד כל הילדים ממש שכונה נעימה מהבחינה הזו

ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

אז ככה, אני גר בפ"ת בכפר גנים, דתי לאומי עם כיפה סרוגה וילדי לומדים בממ"ד כפר גנים פ:ת (אני אפילו יושב ראש אחת הועדות בממ"ד) אז ככה, דבר ראשון נכון שיש ריכוז גדול של דתיים בפכר גנים ג' אבל עדיין לא מדובר במקום דתי, אין שום בעיה להסתובב ברחובות עם מכנסיים וגופיה. רוב הדיירים שם חילוניים ולא דתיים בעניין בתי הספר, אם את מתכוננת לשלוח למסגרת פרטית דתית שקיימת בכפר גנים (למשל לדעת מבינים) מאוד מקפידים שם על רמת הדת של ההורים ולא נראה לי שתוכלי להגיע עם מכנסיים וגופיה. במידה ואת מתכוננת לשלוח לממלכתי דתי שקיים בשכונה ( הממ"ד בית ספר מעולה !) המנהלת שם (וכלל המסגרת) מקפידים על כך שיגיעו רק ילדים למשפחות דתיים, אבל אני יכול להגיד לך שראיתי אמהות שמגיעות לקחת את הילדים עם מכנסיים (יש הרבה דתיות שהולכות עם מכנסיים) לא נראה לי שיסתכלו על זה בעיין יפה אם תגיעי עם גופיה חשפנית, אחרי הכל מדובר במסגרת דתית ולא חילונית. (כל המורות הנשואות מגיעות עם כיסוי ראש .. ) בקיצור, בדובר בממלכתי דתי, זה לא מקום חרדי אבל עדיין מומלץ להגיע בלבוש לא יותר מידי חושפני ..

שלום

תודה על התגובה. אין בכוונתי להביא ילד לבית ספר לבושה באופן חושפני גם אם זה היה בית ספר חילוני. השאלה אם לבוש הכולל מכנסיים וחולצה קצרה מתקבל בברכה ללא לחשושים וכו'. לגביי ביה"ס האם הוא מעורב? (הכוונה לכיתות מעורבות) איך רמת הילדים בביה"ס? תודה אתם מאוד עוזרים לנו.

ועוד משהו...

מה הכוונה מקפידים על הורים דתיים? בעלי בוגר ישיבה אנחנו שומרים שבת, כשרות וכו' אבל אני לא מגדירה עצמי כדתייה (למרות שאני שומרת על הכל וילדיי ב"ה גם ישמרו) כי אני מבית חילוני ולא "חזרתי בתשובה" אלא הגעתי להסכמה עם בעלי. זה מספיק?

בהחלט מספיק .

הבית ספר מעורב, כיתות א' ו- ב' לומדים מעורב בנים ובנות, החל מכיתה ג' מפלגים את הילדים לכיתות של בנים ובנות נפרד. הבית ספר ברמה מאוד גבוהה, יש ועד הורים ועמותת הורים שדואגת לכך שהתכנים יהיו מגוונים וריאלים. מעבדת מחשבים משוכללת, יש פעם בשבוע מוקדי למידה, חצי יום בהם הילדים לומדים במין מתחם פתוח ועוברים בין תחנות. יש הרבה פעילות מחוץ לבית הספר. הלימודים שם הם מ 8 עד 2 וחצי (עמותת ההורים מממנת שעה נוספת על חשבון ההורים) יש צהרון הכולל מגוון חוגים + ארוחת צהריים וניתן להשאיר את הילד בימים שרוצים עד 4 וחצי אחר הצהריים.

בעניין רמת הילדים ...

שכונת כפר גנים נחשבת לשכונה מבוססת וברמה גבוה, והממ"ד נחשב לבית ספר מצויין, הילדים בו נבונים ורציניים.אני יכול להגיד לך שאני מאוד מרוצה ממנו (ילד אחד שלי לומד שם כבר 4 שנים והשני יתחיל שנה הבאה כיתה א') לבית הספר יש אתר, את מזומנת להציץ בו ולהתרשם מהתמונות
כאן : http://www.tik-tak.co.il/web/index.asp?CodeClient=748&codesubweb=0

NYMets Man

New member
בתור אחד שגר שם

החברה מאוד מגוונת... אזור הבית הפרטיים בתחילת העצמאות ותחילת בן גוריון הו כמובן די דתי אך האזור החדש הוא מגוון... מה שאומר שיש גם דתיים גם חילונים... זה לא איזור דתי בכלל... פשוט מאוד אזור רגיל. לא דתי לא חילוני

למעלה