כפפות לתינוק

פיצי44

New member
כפפות לתינוק

כדאי לקנות כפפות לתינוק? קניתי 5 אוברולים NB שיש להם אפשרות של קיפול האזור של הכף יד כמו כפפה, ו 2 כאלה לגיל 0-3, אבל בבגדי גוף חזיה אין כזה דבר (לא שמצאתי פה). מה אתן עשיתן? קניתן כפפות או שגזרתם ציפורניים כל יומיים? :) או שניהם?

קניתי שני זוגות, והשתמשתי מעט, אבל השתמשתי

א. בשלושה שבועות הראשונים אסור לגזור ציפורניים, ולפעמים הם שורטים את עצמם לדעת. ב. לפעמים קר בתינוקיה ובחדרים, וכשהוא איתך, קר לו בכפות הידיים, ולכן הכפפות רצויות כבר משלב הלידה.

אפשר לשים גרביים קטנטנות על הידיים
.

חוץ מזה, בהרבה חליפות מצורף זוג כפפות כזה. אני לא אוהבת לכסות את הידיים של התינוק.

פיצי44

New member
אז מה את עשית?

ולמה אסור לגזור להם ציפורניים אם הם שורטים את עצמם?

סליחה שמתפרצת, אבל גם אני לא שמתי כפפות

והילדונת נולדה עם מניקור מכובד ביותר
. ואיכשהו זה לא הפריע לאף אחת מאיתנו, פה ושם הייתה איזו שריטה קטנה אבל לא משהו מיוחד. נראה לי לא נכון לכסות את כפות הידיים של תינוק. ציפורניים לא כדאי לגזור בהתחלה כי יש סיכון לפצוע בגלל הציפורן די קרובה לבשר וקשה להפריד. אפשר "לקלף" את הציפורן כשהיא רכה אחרי אמבטיה למשל אם זה מאוד מפריע.

פיצי44

New member
תודה על התשובה!

אני מנסה לעשות השלמות בימים האלה כשהוא אמור לבוא בכל רגע ולא רוצה לצאת!

רlנית

New member
גם אני לא אוהבת לכסות... בביה"ח כל הזמן

הוצאתי לך את הידיים מהקיפול הזה שעושים בתינוקיה וביקשתי שלא יעשו את זה. תינוק מההתחלה מתייחס לידיים שלו (למרות שלא יודע מה הן...) וחבל לקחת את זה ממנו. לא נורא אם הם נשרטים קצת, זה עובר מהר ואם מניקים תמיד אפשר למרוח חלב אם.

נועה277

New member
בחודש הראשון אסור לגזור ציפורניים

ולכן כדאי שהידיים יהיו מכוסות, כי הם באמת נוטים לשרוט את עצמם. אח"כ - כבר גוזרים ציפורניים אז זה פחות קריטי, וממילא לפחות מהניסיון שלי, התינוק די מהר התחיל להוריד את הכפפות. אבל מה איכפת לך, תקני איזה זוג-שניים (או שלישייה שנמכרת יחד), נראה לי זה שקלים בודדים. הם לא מלכלכים את הידיים אז לא צריך להחליף
מה שכן, אולי כדאי לקנות כאלה שלא יורדות ממש בקלות מהיד (אבל כמובן גם לא לוחצות) ואז מניחה שהן יישארו על ידי התינוק, אם אתם רוצים בכך. מגיל 3 חודשים, ולדעתי כבר חודש לפני, כל זה כבר הופך ללא ממש רלוונטי - התינוק פחות שורט את עצמו ואח"כ מתחיל לתפוס חפצים עם ידיו.

נועה277

New member
מעתיקה תשובה מאתר של שיבא..

גזיזת ציפורניים אסור לגזוז ציפורניים לתינוק עד גיל חודש. לפני כן הציפורן דקה ורכה ועדיין מחוברת לעור האצבע. ניתן למנוע שריטות על ידי כיסוי כפות הידיים לסירוגן על ידי כפפות או גרביים. http://nashim.sheba.co.il/Articles/281.htm

אוקיי

פשוט אני זוכרת של קטנה היו ציפורניים ארוכות דיי מהר שכבר היו לא מחוברות לאצבע. ברור שאחרת לא היינו גוזרים. כנראה קשור בקצב הצמיחה.

נועה277

New member
לא מחוברות לאצבע??

אני רואה פה בנות שכתבו שהן גזרו גם כן, אבל בהחלט הדעה הרווחת היא שלא גוזרים.. פשוט שמים כפפות וזהו, מה הבעיה.

bambit12

New member
בחודש הראשון שמתי כפפות

בעיקר כי אסור לגזור ציפורניים ולי גם לא היה האומץ

למעלה