כפפה

בת ים

New member
../images/Emo51.gif איזה נזק...

מדהים. מעניין, כמה זמן לוקח לכלי שייט בסדר גודל כזה לטבוע?

zina71955

New member
אריה, למה כל כך פרווה? זה ספור,ספור

בלי חו"ח נסיון לפגוע. כולנו שמענו עליו אבל צריך פעם להעלותו כספור ממש. על ספור הכט נכתב ספר שלם ושם ההצלחה לא האירה פנים והאניה התפוצצה למרות שלא היתה מיכלית. למזלם הים היה שקט. לבת ים. מיכליות, אם הן לא נשברות או מתפוצצות, אלה כלי שייט שכמעט אי אפשר להטביען עקב ריבוי מדורי המטען האטומים שבהן, וכן מערכות השאיבה המרובות ובעלות הקיבולות האדירות. בקטע של האקואריס, נטישתה נדונה רבות, ולא נראית סיבה ממשית לנטישתה אלא הפחד מפני התפוצצות. זה אגב, גם היה הסיכון העצום שרב החובל של הטאורוס לקח על עצמו. אבל הוא היה טנקרמן ולקח את הסיכון שהתנגשות בחלק האחורי היא בעלת סיכון קטן יותר מבחינה זו, והצליח.

arye9

New member
האמת

האמת שהיה כאן סיפור שמאחורי הסיפור, אבל את זה רק בע"פ. בקשר לר"ח הכט, למיטב ידיעתי ולא קראתי על המקרה, האניה לא התפוצצה אלא פוצצה והוטבעה כנראה לצרכי ביטוח. הקדט צבי גל (פויראיזן) ז"ל נהרג בפיצוץ. ונחזור לאקואריוס, לדעתי, אם היא היתה על בלסט (כלומר ריקה) סכנת הפיצוץ היתה בהרבה יותר גדולה. ולמה הסיפור פרווה? לא סופר אני ולא בן סופר, בפלוורה אני יותר חזק.

zina71955

New member
במקרה של הכט האניה התפוצצה

וסבורים שהיו בה מטענים לצורכי ביטוח, הדבר לא התברר ולא התבהר מעולם והתעלומה נשארה בעינה. את הספר כתב רב חובל/דר' אברהם אריאל. הזכרתי אותה משום שזו דוגמא קלסית ללבטים בנושא ההשטלתות על אניה נטושה. ברור שכל מיכלית פגיעה יותר לפיצוץ כשהיא ריקה ממטען, מלאה בבלסט וגזים. אבל, על פי התמונות האקראריוס היתה מלאה מטען. לא יתכן שהתנגשות באזור האחורי של האניה, גם אם נכנסו מים לחדר המכונות תגרום למעבר מי ים קדימה מהמיכלים הסמוכים למחיצת חדר המכונות. מחיצות מיכלים במיכלית לא תתמוטטנה מלחץ מים כפי שיכול לקרות באניה רגילה.

arye9

New member
נכון

ובקשר לספר, מה שמו? הכרתי את צבי גל ומעניין אותי לקרוא אותו. תודה אריה

למעלה