כפפה

iris katz1

New member
כפפה

היי אלון! עונה לבקשתך לשלוח "כפפה" גדלתי בנמל ת"א הישן לאב שהיה ממקימי הנמל והוא זה שלימד אותי לאהוב ולתת כבוד לים. בילדותי רציתי לדעת מה יש שם בקו האופק במקום שבו השמש נושקת לים. לפני למעלה מ-20 שנים למדתי להשיט ספינות ומאז אני שטה. היעדים היו קפריסין, טורקיה ויוון. כל ההפלגות תמיד היו לזמן מוגבל ואף פעם הזמן שעמד לרשותי לא היה מספיק ותמיד רציתי להפליג ללא שעון, לחיות "בדרך". לפני שנה יצאתי את הארץ עם הסירה שלי שהיא גם ביתי ללא תאריך חזרה. במשך שנים רבות ראיתי כיצד מפרצי טורקיה הולכים ומתמלאים בסירות וכיצד נבנות מרינות מודרניות. למרות ההתפתחות הטורקים המשיכו להיות פשוטים, חמים וידידותיים ויש לי שם הרבה חברים ששמחו על בואי. מסתבר שטורקיה הינה יעד לימאים מכל העולם וזו הזדמנות נפלאה להיכרויות חברתיות ולשיוטים משותפים. כך קרה שבמהלך מפגש חברתי בין היאכטונרים שחיים על ספינותייהם ממרינה פיניקה, קמר ואנטליה פגשתי יאכטונר בריטי ששאל אותי אם ארצה לשוט איתו ממיאמי לפיניקה בספינה מסוג ברוס רוברטס f 45. שמחתי על ההצעה וחודש לאחר מכן טסתי למיאמי ובתאריך 6.5.03 יצאנו את ארה"ב לברמודה ומשם לאזורים, לספרד, גיברלטר, מלטה והביתה לפיניקה. זו הייתה חוויה אדירה. עבור שנינו זו הייתה חציה ראשונה ושנינו היינו מאד נרגשים. בספינה היה לנו מתפיל מי ים שאפשר לנו להתקלח כל יום. היה לנו SSB דרכו קיבלנו תחזית כל יום ע"י HERB איש קנדי שנותן תחזית לשייטים באוקיאנוס האטלנטי וכן למשמר החופים האמריקאי. דרך ה-SSB קיבלנו ושלחנו דואר אלקטרוני כל יום. חוויה בפני עצמה להימצא בלב האוקיאנוס ולהיות בקשר יום יומי עם חברים ומשפחה שעל החוף. חווית השייט באוקיאנוס שונה לחלוטין משייט בים התיכון לא רק בגלל התנודות השונות, לא רק בגלל גובה ואורך הגלים אלא בעקר בגלל שזו חוויה של שייט אמיתי כשהיעד הרבה פחות חשוב מהשייט עצמו. כל מימד המרחב והזמן מקבלים משמעות חדשה. מברמודה עד לאזורים שטנו 20 יממות במשמרות של 3 שעות כל אחד ובנהיגה ידנית. כל ערב לקראת השקיעה ערכנו שולחן חגיגי לארוחה דשנה מלווה ביין נהנים מהיום שחלף. שמחתי לגלות שהדולפינים הם מלכי האוקיאנוס והכמויות העצומות שראינו כל כמה שעות הדהימו. לא מדובר בלהקות של בודדים אלא בלהקות של עשרות דולפינים. מראה של דולפינים גולשים מהגלים הגבוהים או להקת דולפינים בלילה יהיה זיכרון שאשא אותו איתי עד יומי האחרון. לשוט כל כך קרוב ללויתנים ולהתבונן בגודלם הטבעי מרגש ומפחיד כאחד. במהלך השייט הארוך חווינו רוחות חזקות וים גבוה, מכות של סקוול שחבטו בנו ביום ובלילה ושלוש יממות שבהן לא הייתה טיפת רוח ופשוט עמדנו וחיכינו לרוח שתגיע ותעזור לנו לנוע קדימה. תקלה בגיר חייבה אותנו להשתמש במפרשים בלבד. השימוש במנוע היה רק למספר דקות על מנת להיכנס למרינות. הבלאי לחבלים ולמעלנים באוקיאנוס עצום ומשתווה להרבה שנות הפלגות חופים. ככל שהתקרבנו לים התיכון כמות האוניות הלכה וגדלה וממצב של בדידות מוחלטת היינו מוקפים מכל הכיוונים באוניות שבאחת מהן אורות הניווט לא היו תקינים ולא נעננו בקשר (כנראה שלא היה אף אחד על הגשר) מה שיכול היה לסכן אותנו אילו לא שיננו קורס. מבחינה אנושית יצאנו להפלגה שני אנשים זרים לחלוטין. שפה, תרבות ומנטליות שונים (בריטי וישראלית) במהלך ההפלגה למדנו להכיר אחד את השני. אט אט הפכנו לצוות מגובש שחיי האחד מופקדים בידי השני. האחווה שנוצרה הייתה מדהימה וללא ספק נישא בזכרוננו אחד את השני עד יומנו האחרון. חלום הילדות של השייט הוליד אין סוף הפלגות שהוגשמו ועוד הפלגות שיוגשמו. אינשאללה שניפגש בימים....

soso_sami

New member
וואוו - אחלה כפפה

לכמה זמן עצרתם בכל מקום (ברמודה, אזורים, גיברלטר, מלטה)? כמה זמן סך כל המסע? שני אנשים לחציה זה ממש ממש מעט - נשמע מלהיב

iris katz1

New member
זמן שהייה

בברמודה שהינו 8 ימים וחיכינו למזג אויר טוב ביחד עם הרבה יאכטות. כשעזבנו מהר מאד התרחקו כולם מכולם ולא ראינו אף ספינה במשך 20 ימים עד לאזורים שם שהינו שבועיים. בספרד שהינו שבוע והמתנו לרוח מערבית ובעזרת הזרם (שיא הגאות) עפנו לגיברלטר ושוב שבוע של אירגון, תיקונים ומנוחה. במלטה שהיינו 36 שעות ומשם הביתה לפיניקה. אגב שני אנשים זה ממש כיף. מומלץ בחום...

בת ים

New member
../images/Emo51.gifהחציה נשמעת מרתקת!

מצטרפת לבקשתו של soso sami, עוד פרטים, בבקשה, בבקשה. ואולי כאן גם המקום לגלות סוד קטן: לפני שנות אחדות(טוב, די רבות
) איריס ואני למדנו יחד צילום, באותה התקופה ממש איריס גם למדה לרשיון משיט באזימוט. אני יכולתי רק לחלום על זה באותה תקופה, אבל החיידק נדבק, כל כך רציתי וקיוותי וקינאתי.... אחרי כשנתיים איבדנו קשר. כעבור שנים אחדות, התאפשר לי סוף סוף להוציא רשיון משיט. בעקבות איריס נרשמתי גם אני לאזימוט, והשאר..הסטוריה מתוקה של ים,כל הזמן. אז תודה
לאיריס. בזכותך, אני כאן.

iris katz1

New member
היי

סוף סוף נתראה הערב ובמקום להתכתב נדבר על ההסטוריה ומה שיותר חשוב, על העתיד....הים הוא גדול ולכן יש ים של סיפורים...

Alex33

New member
זה נשמע מופלא..גם הפעם..../images/Emo24.gif

..(וללא הבירות בקוקפיט של MICA ) כמו בדברים רבים בחיים..צריך רק להעז... איזה כיף לך שהגעת לזה...

joeil

New member
מרתק מהפנט

היה מרתק לקרוא את החוויות ספרי איך זה לעבור את האוקינוס

חלומך הוא חלומי../images/Emo19.gif

היי איריס אני בוגרת קציני ים בעכו ומורעלת ים כל חיי הפלגתי החל מאופטימיסטים ועד ליאכטות רציתי רק להגיד לך שהחלום שאת הגשמת הוא חלומי שלי גם כן. היום אני עובדת בספנות ומתכוונת להמשיך את חיי בלימודים אקדמאים בהתמחויות ימיות מקווה לנחול רגעים יפים כשלך תמשיכי להנות ולעשות חיים שלך נסיכה

iris katz1

New member
היי היי

אני בטוחה שהיו, יש ויהיו רגעים מקסימים... כל הפלגה מתחילה בחלום. לשמחתי גיליתי שהמציאות עולה על החלום. שלך איריס

eyes of sea

New member
wow ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

נשמעת חוויה מדהימה לכל החיים ! מי יתן וחלום כמו שלך יתגשם על רבים
שיהיה לך
בהמשך

תודה לך

תענוג לקרוא ומעורר קנאה. השיט לשם השיט, הטבע העצום, הדולפינים והלויתנים, יש בזה קסם שמושך גם אותי. מצטרפת למילים אינשאללה...

Catamaran2

New member
רוצים עוד .......

איריס כפי שאני מכיר את החברה פה הם רוצים לשמוע את הסיפוריים העסיסים , כמו בעיות המנוע כמות האוכל והבירות הנדרשת ומה עושים כאשר כבל של דייגים ניתפס בהגה השבוע אני הולך סופית לקחת את התמונות מאהוד, התמונות מהיום הנפלא שהיה לנו בקקובה , דיסק אחד ישלך אליך וחלק המתמונות יתפרסמו כאן הפורם. נ.ב. ד"ש לחברה בפיניקה במיוחד לחברה מהחמם מתן

iris katz1

New member
היי מתן

היי מתן! באתי לארץ לחגים ומכיוון שהם הסתיימו אני חוזרת ביום ראשון הביתה לפיניקה. מתי אתה בא לבקר? אשמח לקבל את התמונות ותודה מראש ביי ביי בנתיים איריס

Catamaran2

New member
תמונות מהיום הנפלא בקקובה

איריס השארתי את מספר הטלפון החדש שלי באי מייל שלך, תתקשרי וניפגש בי מתן

איריס מה שאנחנו מפנטזים את עושה

איריס היה כיף לקרוא על החוויות שלך בשנה האחרונה. כמה פעמים שאלתי את אורי אקרמן אם הוא שמע ממך. תמשיכי לעשות חיים משתי סיבות 1 כדי שנוכל גם אנחנו לפנטז שזה יקרה לנו יום אחד. 2 כדי שמקום שלך ברציף 5 שנתפס על ידי ה- "גאות" ישאר פנוי ונוכל להמשיך ולעגון במקומך להתראות. בועז

למעלה