כפפה במקום גיבוס

כפפה במקום גיבוס

כאמור המליצו לי לגבס את היד הלא ספסטית כדי לעודד שמוש ביד הספסטית. וכתבו לי שאפשר גם כפפה כזאת מיוחדת שהילדה לא יכוהל בעצמה להוריד במקום הגבס. איפה וכיצד אפשר להשיג כזאת כפפה, מי יכול לתת לי מידע מהנסיון? מי יכול להמליץ על מטפלת טובה בשיטת ורדי באזור הצפון והאםלעוד אנשים יש נסיון טוב עם שיטה זאת אני רוצה לנסות מה שיכול לתת לילדה שלי עתיד טוב.

בהתפתחות הילד הציעו לי כפפה

לא השתמשנו ולכן אני לא יכולה לדבר מניסיון. אבל תנסי לשאול אותם. עשיתם סד ליד הספסטית?

הילה BA

New member
בדיוק רציתי לרשום ל"הלא תשאלי" על זה

תהל שלי בת שנה ושלושה חודשים כרונולוגי, שנה ושבועים מתוקן. CP קל בעקבות אוטם מוחי. הנוירולוג שלנו המליץ לנו להשתתף במחקר של "הגבלת היד". פנינו לבחורה שעורכת את המחקר ,לקוח המון זמן ובסוף חזרה אלינו . יום שישי היינו באבחון מוקלט . אתמול , תהל קיבלה טיפול ראשוני . בטיפול שמים כפפה על היד הבריאה . כפפה צמודה שקשה מאוד להוציא. והיד הפגועה נשארת פנויה. ואז מביאים צעצועים,אוכל, בועות סבון וכו'... לצד שמאל מרימים קצת גבוה, קצת לצדדים וכו .... הכל בצד שמאל אנחנו התחייבנו לעשות את הטיפול שעה ביום . פעם בשבוע היא באה אלינו . כבר אחרי הטיפול ראינו שיש שיפור . אבל אחרי שעה –שוב חזרה להשתמש רק בימין . חוצמזה – יש לה כפפה לטקס צמודה לשעות פעילות שהכינו לנו בתל השומר ועוד כפפת לילה למניעת קיצור גידים . חומזה . עוד סד לרגל .

זה נשמע מעניין

זה הטיפול הניסיוני שסיפרת לי עליו פעם? את יודעת לאילו גילאים הם עושים את זה? גם אם תהל חוזרת מיד להשתמש ביד ימין אני בטוחה שיש לזה השפעה. גם בטווחים, גם בתרגול, ומעל הכל ב"שדר" למוח שיש כאן עוד יד שכדאי לו להתחיל להפעיל אותה, כי היא יודעת לתפקד. הרי בסופו של דבר הבעיה היא לא ביד אלא במפקד שמפעיל אותה. כל הכבוד על העבודה האינטנסיבית! אני מקבלת ממך דלק.

הילה BA

New member
כן. זה הטיפול הניסיוני שסיפרתי לך עליו

והבטחתי לעדכן. מקבלת דלק??? מצחיקה. אני זו שמקבלת ממך דלק!!! מזכירה לך שאני מסתובבת עם המסמך שהכנת קבוע בתיק וקוראת בו די הרבה .

בדיוק מה שבתי צריכה איך אפשר להשיג דחוף ?

זה באמת נשמע מצוין ויש לזה השפעה טובה על התפתחות המוח גם אם זה עובד רק כששמים את הכפפה. אני אשמח גם להשתתף במחקר ולדעת איך אפשר להשיג את הכפפות האלה יש טלפון של עורכת המחקר או של האדם שאפשר אצלו להזמין את הכפפה?,חבל על כל יום שעובר הבת שלי כבר בת שנתיים וחודשיים והגיל הזה חשוב להתפתחות המוח. למי לפנות כדי להשיג את הכפפה ליד הבריאה עם או בלי המחקר. הזכרת גם כפפה ליד הספסטית מלטקס- מאיפה משיגים את זה- זה בשביל לפתוח את היד? איך אפשר לבדוק אם גם בתי צריכה את זה? איזה סד יש לה לרגל? לבתי המליצו AFO עם צירים. אם מי הנוירולוג שהמליץ להשתתף במחקר?האם הוא עובד בקופה כלשהי או הוא רופא רק של בית חולים, אני מוכנה לנסוע גם לתל השומר אם צריך- מוכנה לעשות הכל כדי לקדם את הבת שלי. את תוכלי לתת לי את המידע , אפילו אשמח לשלוח לך אואם תשלחי לי מסר פרטי אם את לא רוצה לכתוב כאן. תודה

הילה BA

New member
קצת על איך משיגים

קודם כל אני לא יודעת מאיזה גיל עושים את המחקר. ביום שני היא כאן-אני אבדוק זאת . לדעתי הן עושות זאת בנתניה (מקום המגורים של העוזרת מחקר) ובירושלים (מקום המגורים של עורכת המחקר). הפגישות נעשות אצל ההורים בבית . הנוירולוג שלנו הפנה אותנו למחקר. דר בסן האגדי.הבנתי שהוא מפנה אליהן הרבה הורים. יש לקחת בחשבון שהמחקר עוסק בהמיפלגיה בלבד והבנתי שיש את הקבוצה שעוברת את מה שתהל עוברת-הגבלת היד. ועוד קבוצת ביקורת שעוברת שיטה אחרת. לגבי הכפפה השניה- מלטקס. לפני חצי שנה הפיזיותרפיסטית שלנו אמרה לי להתקשר לריפוי בעיסוק בתל השומר ולקבוע תור לכפפה ליד. עשיתי את זה והם אמרו לי איזה קוד צריך לבקש בטופס 17. פניתי לקופ"ח. מכיון שתהל מוגדרת אצלהם עם שיתוק מוחין מאשרים לי דברים די בקלות וקיבלתי טופס 17. הגענו לבחורה בשם אולי . מדהימה !במקום ,עם מכונת תפירה הכינה לתהל כפפה. אני לא מרגישה זה כ"כ עוזר אבל הבנתי שהלחץ של הכפפה משדר למוח ולכן זה עוזר. אני צריכה להקפיד להשתמש יותר. לפני חודש הפיזיו' שלנו המליצה שוב ללכת לבדוק על כפפה במכון אחר בנתניה.זה מרכז שיקומי.שם מנהלת המכון הכינה לנו כפפת לילה שאני עדיין לא התחלתי להשתמש בה. היא הסבירה שהמטרה היא מניעת קיצורים. גם פה- הקופה נתנה לי טופס 17 וזה היה ללא עלות. לגבי הרגל- הפיזיו' אמרה לנו לקבוע תור לדר חייק בביהח דנה. קיבלנו טופס 17. הוא אמר לשים לה סד. הפיזיו' הפנתה אותנו לבחורה בשם ויויאן מהרצליה. הכינו לנו סד AFO ללא צירים. תהל עדיין לא עומדת כך שהסד לא מאוד משמעותי בשבילה. אבל אני חושבת שסד זה דבר מאוד חשוב בשביל הילדה שלך. הסד עלה 1100 ש"ח ,משרד הבריאות לא משתתף כי היא עדיין לא יציבה .אבל אם הילד יציב הם משתתפים. זה תהליך ארוך..... אני חושבת שיש לנו קופה מדהימה (לאומית). בלי שום בעיה מאשרים לנו כל דבר. גם הידרותרפיה שהפסקנו בנתיים. את במעקב של פיזיותרפיה? אורטופד?נוירולוג? התפתחות הילד? אני שולחת לך את הטל שלי במסר. מוזמנת לפנות בכל שאלה. בכייף!!

למעלה