כפי שהבטחתי

Ihavenonick

New member
a munchkin has a potential?

and btw, I don't think the term "Munchkin" is a bad thing. actually I think everyone is a munchkin, it's part of the human character

ננסק

New member
לא למנצ'קין עצמו

אלא למשחק בו הוא משחק. אם למשחק יש פוטנציאל להיות יותר מאשר הרוג-חתך-חסל-השמד, רק אז מישהו יכול להיות מאנצ'קין. זה כמו שתגיד למי שמשחק בשח-מט שהוא לא מכניס רוח של ספונטניות למשחק שלו. אין שום פוטנציאל לזה בשח-מט, המשחק לא מתגמל אותך על מהלכים שאתה עושה מתוך ספונטניות. ואני חושב שאתה מבלבל בין המונח מאנצ'קין, שהוא בבירור מונח שלילי שמשמעו "מנצל לרעה את החוקים על מנת להשיג עוצמה אישית" (פחות או יותר), עם המונח פאוור-גיימר, שהוא "נהנה להשיג עוצמה אישית". כל מאנצ'קין הוא פאוור גיימר, אבל לא כל פאוור גיימר הוא מאנצ'קין. וגם אני מאמין שבכל אחד מסתתר פאוור גיימר קטן. אבל זה באותה המידה שבכל אחד מסתתר משורר קטן.

Sabre Runner

New member
למה דיאבלו (1 ו-2) הם מהנים?

שאלה מצויינת. סיימתי את שניהם שלושה פעמים ואני עדיין לא יודע להסביר את זה. כשאני מסתכל על זה מרחוק, הם באמת נראים מאוד פשוטים, פשטניים ומטופשים אבל זה עדיין נורא כיף.

Ihavenonick

New member
את האמת...

את הראשון סיימתי כאשר לקראת הסוף כבר השתמשתי בצ'יטים בשביל לסיים את המשחק מהר. נמאס לי להרוס את העכבר ורציתי לראות את סרטון הסיום. בשני התחלתי לשחק בתור Necro, אולם לאחר מס' שלבים התחלתי להשתעמם כי המשחק היה יותר מדי רפטטטיבי (האיות כך בכוונה להדגשה). משחק שכן אהבתי בתקופה זו היה NOX. ממשק נחמד מאוד וההתקדמות הייתה יותר נראית לעין. כלומר, עברת מקומות ולא היית תקוע בעיר אחת, ליתר דיוק עיירה, כמו שבדיאבלו.

tapas tapas

New member
אחחח NOX היה אחד המשחקים הטובים

קודם כל הקרבות שמה הם יותר אקשן כאלה. כאילו התנועה שלך חופשית, ואתה צריך לכוון בשביל לפגוע. בדיאבלו מספיק ללחוץ על אויב ולא משנה אם הוא זז בזמן עד שהחץ מגיע אליו, הוא יפגע. המולטי פלייר של NOX היה אחד המעולים.

tapas tapas

New member
זה היה בכלל משחק שונה אפשר לומר

בדיאבלו זה כמו ללחוץ על כפתור. אתה לוחץ על אויב זה תוקף אותו ומוריד לו נזק. בNOX אתה לוחץ על נקוד במסך, זה מתחיל את ההתקפה, נניח פטיש, ואם האויב נמצא במקום שהפטיש נוחת אז הוא נפגע. אבל הוא בהחלט יכול להתחמק אפילו שלחצת עליו עם העכבר. זה יותר כמו משחק אקשן בNOX בדיאבלו זה לא ממש אקשן אמיתי, זה יותר דומה לWOW מהבחינה הזתא. שאתה פשוט בוחר מתרות לתקוף, אבל אתה לא צריך לתזמן את ההתקפה שלך בשביל לפגוע.

ננסק

New member
אני חושב ש-System Shock מעולה

והוא נמכר ב-20 עותקים בערך. גם Planescape Torment הוא משחק מבריק, שאף אחד לא קנה. יש בי המון הערכה ל-Eve Online, ממורפג עם 25,000 מנויים (ל-WOW יש מעל שישה מיליון, בהשוואה). הייתי מאוד גרוע בתור עורך ראשי של אתר ביקורות, אם לא הייתי יודע לבקר את עצמי תחילה. אני מציע, שוב, שתשחק ב-WOW לפני שאתה חורץ דיעה. אני אוהב את WOW כי הוא משחק מצוין לדעתי, ואני נהנה לשחק בו. כמו כן, מאחר וזה המשחק היחיד בערך שהבעתי עליו את דעתי האישית בהודעות הקודמות, קשה לי להבין איך אתה כבר מוצא קורולציה. על בסיס משחק אחד? לעניין הטענה שלך: לא אמרתי שכל משחק פופולרי הוא משחק איכותי. רחוק מכך. זה יהיה טיפשי להגיד כזה דבר. כל שאמרתי הוא, שהטענה ההפוכה, מטופשת אף היא. צריך להכיר את עולם המשחקים על בוריו לפני ששופטים אותו, בדיוק כמו כל שוק אחר. נחזור רגע לנקודה שהעליתי בהודעה הקודמת - משחקים שעושים על סרטים *הם מאוד גרועים*. נשאלת השאלה: אז למה עושים אותם? כי הם פאקינג פופולריים, זה למה, ואנשים קונים אותם כמו מטורפים. כבר אמרנו שאנשים הם טיפשים. הם לא מחפשים איכות במשחקים, הם מחפשים שמות. אנשים הולכים לסרטים בגלל השמות של השחקנים, וקונים משחקים בגלל השמות של הסרטים. לחברות אין שום אינטרס להשקיע מאמץ ביצירת משחק מעניין - הן רק צריכות שהוא יראה יפה, וישתמש היטב בכל המאפיינים הבולטים של הסרט. המשחקים המבוססים על הארי פוטר מוכרים כמו לחמניות, והם משעממים וגרועים אחד-אחד.

tapas tapas

New member
אוקיי

אז מה כל כך מיוחד בWOW שהוא כל כך טוב? הוא נראה לי כמו עוד סוג של DIABLO, POINT AND CLICK שלא מחדש משהוא במיוחד. האם שהוא לא כמו DIABLO מהבחינה שהוא רק POINT AND CLICK וDIABLO הוא POINT AND CLICK CLICK CLICK CLICK.... מלבד היותו עולם עשיר ומלא תוכן אומנותי, אבל לא בהכרח תוכן מישחקי.

ננסק

New member
דבר ראשון,

זה בכלל לא משנה אם WOW הוא משחק טוב או גרוע, מבחינת הדיון הזה. השאלה שצריכה להישאל - וכבר ענינו עליה לדעתי - היא עד כמה הוא מתאים למשחק תפקידים כפי שאנחנו רגילים לתאר אותו. לגבי מענה ספציפי לשאלה האם WOW טוב, צריך קודם לשאול אם כבר שיחקת אי פעם ב-MMORPG. כי מדובר בראש ובראשונה בחוויה שונה בעליל מכל משחק מחשב אחר ששיחקת בו.

tapas tapas

New member
שיחקתי בSWG

אבל שמעתי מאנשים אחרים שהוא גרוע, והוא באמת היה גרוע. שיחקתי גם בGUILD WARS אבל הוא לא ממש MMORPG והוא גם די גרוע. למרות שהגעתי בו לרמה 20. אתה רואה, אנשים אוהבים לשחק משחקים גם כשהם גרועים. כמו בGUILD WARS כי לפעמים אין משחק יותר טוב במחשב, לפעמים זה פשוט הסקרנות והאובססיה של ליצבור ניסיון וחפצים קסומים. במיוחד שיש עוד אינטראקצייה עם אנשים אחרים. ידעתי שGUILD WARS הוא גרוע כשחקתי אבל בכל זאת שיחקתי בו. אבל הגעתי למסקנה הטוטאלית שהוא גרוע כשהראתי לאבא שלי איך אני משחק בGUILD WARS. וכמובן הקבוצה שלי החליטה לרוץ את השלב. וכל מה שהוא ראה זה חבורה של דמויות רצות ובוחות מהמפלצות והוא אמר שזה נראה ממש משעמם והא גם צדק. ואז הבנתי שאני סתם מבזבז את הזמן שלי על המשחק הזה.

ננסק

New member
אז אין לך מה לחפש ב-WOW

אני לא יודע מה הדרישות שלך ממשחק מחשב, אבל הן כנראה גבוהות יותר ממה ש-MMORPG יכולים לתת לך. הצטרפת לגילדה? דיברת עם אנשים?

tapas tapas

New member
באיזה מהמשחקים?

SWG היה ממש גרוע ולא הצתרפתי לגילדה. מספיק לומר שיש שמה משימות שאתה צריך לרקוד איזה רבע שעה! יופי, תודה שאתם מעודדים אנשים לתת לדמות שלהם לרקוד במשך רבע שעה. וכמה החציבה של החומרים היא איטית ומעצבנת (אני יודע שיש גם מחצבות, אבל עדיין) בקיצור זה היה משחק ממש משעמם וגם היו בו לא מעט באגים. בGUILD WARS הייתי בגילדה ודיברתי עם אנשים, אבל זה לא כזה מעניין. אני שמה ממש משחק תפקידים, חוץ מכשדיברתי עם בן אדם אחד שאמר שהוא היתחתן עם בחורה בתוך המשחק, כלומר הדמויות שלהם התחתנו. משחק שמאוד אהבתי היה NWN. ואז זה גם תלוי אם אתה נכנס לסרבר מולטי פלייר מוצלח או לא. הייתי בסרבר אחד מוצלח וזה היה ממש מעולה. שוב, כל הקטע של הDMים ממש מוסיף. הדמות הראשונה שייצרתי היתה זוטון גנב. אז באיזשהוא שלב זהיתי חבורה מסויימת שהולכת לאיזשהוא מקום. עקבתי אחריהם מבלי שהם יראו אותי. הם נכנסו למערה, אז נכנסתי אחריהם באמצעות התגנבות, הם לא ראו אותי. הם התחילו להתפלל שמה או משהוא, ואחד מהם הניח על הריצפה את המטה היקר שלו. בקיצור לקחתי לו את המטה וברחתי. אחרי זה הם התחילו לרדוף אחריי, עד שהם תפסו אותי במקדש ששמה התחבאתי. אחד הDMים לקח ממני בכח את המטה... כי הם טענו שהם יכלו לקחת ממני את המטה בעיקרון אם זה היה "אמיתי". בקיצור הייתי צריך פשוט למכור את המטה, אבל בכל מקרה זה היה כיף. בעולם הזה היה איזשהוא כפר של "טובים" ואיזשהוא אמפריה של "רעים" שמנסה לכבוש את הכפר. היה למשל עיר בשליטתה של ה"רעים". בקיצור הדמות השניה ששיחקתי היתה חצי אורק מרושע. אבל מכיוון שרוב השחקנים נמצאים בכפר, שיחקתי את הדמות כמתחזה למישהוא רגיל. בקיצור, באמצעות הDMים של המשחק, שיתפתי פעולה עם האמפריה ה"רעה" ועזרתי למשל לבצע היתנקשות באחד הדמויות (שחקן) החשובים בכפר. הדמות לא מתה אבל הוא נהיה נכה לכמה זמן. בקיצור, NWN משחק בהרבה יותר טוב מכל הMMOPRG, אז אולי אם יעשו MMORPG יותר בסגנון של NWN זה יוכל להשתפר. לא יודע.

Ihavenonick

New member
another very good movie game

Chronicles of Riddic :Escape from Butcher Bay some of the starwars games, and I mean some, not all. dune 2 indiana jones and the last crusade and of course the most amazing game: Charlie's Angels 2 just kidding

מירטל

New member
מסכמה עם ננסק.

משהו לא מסתדר לי עם הכתיבה, עם צורת הבלוג, משהו פשוט לא מסתדר לי.

למעלה