כפיפות לפנים

namaskar

New member
כפיפות לפנים

שלום, בזמן שאני מבצע כפיפות לפנים אני נתקף בשני סוגי תחושות: אחת, של עייפות שכאילו משתחררת לתוך הגוף וזאת למרות שלא הרגשתי עייפות בתחילת האימון. והשניה בד"כ עד חצי שעה בערך אחרי התרגול, תחושה של חשש/פחד בתוך הבטן. אני לא ממש מפנה שאלה לפורום, סתם מתעניין האם יצא למישהו לחוות משהו דומה ? ....

יוגי בר

New member
תחושות בכפוך ל.....התייחסויות

היי נמסקר אז ככה: 1. כפיפות האם אתה מתכוון בכפיפות לפנים בעמידה או בישיבה. שזה אומר: ראש אל הברכיים בעמידה או ראש אל הברכיים בישיבה? פרט ואחרי זה אפרט יותר. 2. התייחסות מה שקרה לך קרה לך. אתה זה אתה, והאחר או האחרת או האחרים זה הם. מה זה בכלל משנה האם זה קרה להם או לא. ולמה זה חשוב להבין את זה? 3. כי יוגה היא תרגול אישי ואינטימי מאוד. התרגול בקבוצה רק מעצים את התחושה. 4. כי לך יש מבנה גופני מסוים אפיון בריאות מסוים. בצעת את האסנות בסדר מסוים. כך כך הרבה פרמטרים שהם שונים מהאחר. 5. וכמו שאומרים בריו די זנירו: מה זה משנה. זה לא משנה. מה שחשוב זה איך אתה מתמודד עם התחושה/ות בקיצור: ענה על שאלה מס 1. ותקבל עוד תשובה. בברכה ואהבה יוגי בר

namaskar

New member
כפיפות לפנים

יוגי בר, בכפיפות לפנים בישיבה וזה כולל כמובן גם פיתולים

יוגי בר

New member
בכפוך לכפיפות לפנים 1

היי נמסקר אז ככה: טוב, אנחנו מתקדמים הפצ'ימותן- ראש לברכיים בישיבה + ואריאציות. אלו תנוחות עוצמתיות ביותר. והן כאמור יכולות להיות עוצמתיות לחיוב או להייפך. ז"א. התנוחה אמורה להזרים לך בוכטה של אנרגיה. או לרוקן אותך (וזה מנסיונך.) וכך אתה צריך לעשותן לדעתי ומניסיוני האישי: 1. בשלב זה. ותר על הפיתולים בתנוחה. 2. אל תנסה בשום שלב של שהייה למתוח את הגוף. ז"א לנסות להגיע עם הראש לברכיים או קרוב אליהן. תפסיק עם זה. באם לא תפסיק עם זה רק תזיק לזה. 3. כל תנוחה ובמיוחד תנוחה זו נעשית מתוך הרפיה ושחרור. אל תחשוב בכלל לנסות לעשות תנוחה זו מתוך מתח. 4. הגישה שלי בזמן הירידה עם הראש להגיע לריקון בטן מלא. מה ששומר על הגב ומרפה לגמרי את אזור המתנים. עד שלא תגיע לזה בצע את הירידה שלך עם ברכיים כפופות למעלה לא נעולות על הרצפה.(כמה שיותר כפוף אם צריך. אל תמהר ככל שתרפה תרצה אז תשחרר ותרד עוד יותר.) 5. דיר באלאק. עשה את הכל באיזי איזי. יוגה לא עושים מתוך ביזי. אחרת חוטפים טיזי. להתחלה זה מספיק. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

למעלה