כפיפות בטן

helius

New member
כפיפות בטן

אהלן אנשים. יש לי שאלה בעניין כפיפות בטן. אני עושה כפיפות בטן עם רגליים מוצלבות באוויר, 4 סטים של 50: סט אלכסון ימין, סט אלכסון שמאל ושניים רגיל. העניין הוא כזה. אם נקח את הבטן ונגיד שיש שרירים משני צידי קו דמיוני שיורד מהסטרנום למטה, אז אני מרגיש יותר את צד שמאל מצד ימין. כלומר אין סימטריה בשרירים שפועלים. (אם אפשר לתאר את זה ככה). איך אפשר לעבוד על הכל בצורה סימטרית?

לא ברור לי

לא ברורה לי התחושה שלך ?! עבודה "רגילה" כהגדרתך על הבטן עובדת גם ביא על שרירי הבטן האלכסוניים.

כפיפות

השאלה מהי המטרה !? בכפיפות אלכסוניות עובדים גם על שריר הישר בטני ! למרבית האנשים בחדר כושר אני לא אתן לבצע כפיפות אלכסוניות.

אלכסונים

הייתי נותן כפיפות בטן באלכסון או כפיפה צידית עם משקולות/פולי תחתון למתאמנים ברמות גבוהות עם אחוזי שומן נמוכים. כפי שאמרתי לרוב האוכלוסיה זה פשוט מיותר !!!

אפשר הכל

הרציונל הוא שבאחוזי שומן נמוכים ניתן לראות את האלכסונים (וגם את הסרטוס אנטוריור) ולכן יכולה להיות תמורה בעד האגרה
בעוד שבאחוזי שומן גבוהים יותר האלכסונים לא נראים ולכן אין צורך בעבודה שתבודד אותם, מספיק העבודה על הישר בטני שבו גם האלכסונים עובדים.

helius

New member
לא הבנת. אני אנסה שוב

פשוט פירטתי את הסטים שאני עושה. אני מדבר ספציפית על הסטים הישירם הרגילים. עכשיו, כשאתם מסתכלים כל מישהו עם קוביות בבטן הן מסודרות משני צידי קו מרכזי דמיוני שמתחיל בעצם החזה ויורד למטה. כמו שני נתיבים בכביש בין קו הפרדה. כשאני עושה את הכפיפות הישרות אני מרגיש יותר את צד ימין ופחות את צד שמאל. כלומר לאחר שסיימתי את הסטים, אני מרגיש שהשרירים בצד ימין עבדו יותר מהשרירים בצד שמאל. אני מקווה שככה זה יותר ברור.

רגש

לא תמיד ההרגשה (עצבוב) משקף את הפעולה, למשל אתה מרגיש שאתה עובד על "בטן תחתונה" שבעצם אתה מפעיל את כל שריר הבטן וזאת עקב עצבוב בחלק התחתון של הבטן שנותן את התחושה של "בטן תחתונה" ! שם לב שאתה עובד בצורה סימטרית ונכונה וששרירי הבטן הם סימטרים - במידה והדבר כך אין מניעה להמשיך בצורת העבודה הנוכחית.

helius

New member
השאלה היא מה זה עבודה סימטרית?

כי כרגע אין לי קוביות או דברים כאלו, רק בטן ישרה. אתה מתכוון לאורך זמן?

עבודה סימטרית

הכוונה שכפיפות הבטן יתבצעו ישר (בצורה סימטרית) ולא תהיה נטיה כלשהיא לאחד הצדדים. השורה התחתונה אין לך מה לדאוג, אין אפשרות לחזק את ה"קוביות" הימניות או השמאליות - הכל שריר אחד. לפעמים נוצר מצב שאחד מהשרירים האלכסוניים גדול יותר (עקב עבודה לא סימטרית - דגש על צד אחד יותר מהשני) והוא גורם למצב שבו נראה כי אחד הצדדים של ה"קוביות" בולט יותר. אני בטוח שאצלך זה לא המצב לכן כפי שאמרתי עבוד על הבטן בצורה מאוזנת ונכונה

מילאן

New member
כפיפות בטן

האם אני צריך להרגיש שגם שרירי הירכיים עובדים? או שאני לא עושה טוב?

אלי ו.

New member
תרגילי בטן ומותן כסל

נשמע כאילו שריר המותן כסל עובד יותר משריר הבטן. שים לב, המותן כסל אחראי על קירוב הברכיים לחזה במפרק המותן. שריר הבטן אחראי על כיפוף עמוד השדרה. אם תשמור על גב ישר תעבוד יותר על המותן כסל. אם התנועה תהיה יותר כיפוף הגב, שריר הבטן יעבוד. אני יודע שהאבחנה קשה, מצורפים תרגילים לדוגמא שיעזרו בהבחנה. דרך אגב בתרגילי המותן כסל שריר הבטן יעבוד כמיצב התנועה, אז אולי ´תרגיש´ גם אותו.

מי שראה את "סנאץ´" בטח מקנא

בשרירי הבטן של בראד פיט. לא זוכרת איפה, אבל קראתי באיזה מגזין ספורט שהוא עבד עם מדריך כושר על עיצוב אותם ריבועים, ובסרט הם בהחלט נראים שונים מריבועי בטן "רגילים".

גלעד ק

New member
הוספה קטנה

יכול להיות שמבחינה גנטית הצורה של הקוביות היא לא בידיוק סימטרית לכן זה לא אומר שצורת העבודה היא לא טובה. גלעד ק שסוף סוף למד לעשות כפיפות בטן נכון ועכשיו נתפסו לו שרירי הבטן בפעם הראשונה.

למעלה