כפיפות בטן....

מאי טאי

New member
כפיפות בטן....

לפי מה שקראתי במאמר שפרסמתם פה בפורום על "קוביות" וכיפיפות בטן, צריך לעלות עד 30 מעלות . גם המורה שלי לספורט אמרה לי את זה כשעליתי עד הסוף. לטענתה העליה עד הסוף לא בריאה ומקצרת את השריר. לא בדיוק הבנתי למה היא התכוונה אז אם מישהו יוכל להסביר לי מדוע זה לא בריא אשמח לקבל תשובה. בנוסף, אם זה אכן לא בריא, אני בבעיה כיוון שאני מתאמנת לגיבוש וכידוע לכם בגיבוש דורשים עלייה עד הברכיים. מה לעשות?

גלעד ק

New member
כפיפות בטן

מעל ל30 מעלות העבודה העיקרית זה של שרירים אחרים ולא שרירי הבטן בעיקר כופפי הירך.

yossi_maoz

New member
זה נכון

יש עבודה של שרירי המותן כסל (פסואס ואליאקוס). הבטן עובדת בשלב הזה רק בצורה איזומטרית. רופאי גב רבים מאמינים שחיזוק יתר של כופפי הירך גורם לקיצורם ומשיכת האגן פנימה (לורדוזה) דבר שעשוי לגרום כאבי גב תחתון בטווח הארוך. צריך לזכור שכל תרגיל "בטן" ברגלים ישרות ו/או מקובעות מפעיל בצורה בולטת את שרירים אלה. כדי להוריד את תפקודם של כופפי הירך למינימום רצוי להניח את הרגלים על כסא בזמן התרגיל.

אלי ו.

New member
באימון לגיבוש תעלי עד הסוף

אח"כ עבדי רק 30 מעלות. לטעמי הבעיה העיקרית בכפיפות בטן עד הסוף (SIT-UPS) היא שהתרגיל גורם להרבה מתאמנים לכאבי גב. כפיפות בטן חלקיות (Crunches) עובדות על כל טווח התנועה של שריר הבטן, ושומרות על מתח שריר טוב יותר. (בכפיפות עד הסוף מעבר ל 30 מעלות שריר הבטן נח) כרגע המטרה שלך היא לעבור את הגיבוש, עשי אימון ספציפי כל עוד זה לא גורם לכאבים. כל תרגיל, אם הוא גורם לכאבים (מעבר לכאב שריר נורמלי) לא לעשות!!!

גלעד ק

New member
למה עד הסוף אלי?../images/Emo12.gif

אני דווקא חושב שתעלה עד 30 מעלות כך שרירי הבטן יותר התחזקו וכמה ימים לפני הגיבוש שתעשה עד הסוף כדי להתרגל לכפיפות בטן שהיא תעשה בגיבוש.

אלי ו.

New member
עיקרון הספציפיות אומר

שבכדי להשתפר בפעילות מסוימת רצוי לעשות אותה. אותה ולאו דוקא משהו דומה או ליד. ז"א אם אתה רוצה להשתפר בשחיה, רוב האימונים שלך יהיו אימוני שחיה, וחלק קטן יותר יהיו אימונים השלמה מסייעים (משקולות לדוגמא) אם אתה עובר על הודעות כאן, בודאי שמת לב לאנשים שרצים הרבה זמן (כך שהם רגילים לעבודה אירובית בשרירי הרגליים) שחוטפים שוק כשהם עוברים לקרוס טריינר. לכאורה זה לא הגיוני, הרי תאורתית המעבר צריך להיות קל. אבל ככה זה. עוד דוגמא: אחד החבר´ה אצלנו בחדר כושר החליט לפני שנים לעשות את מירוץ התבור. הוא התאמן לקראת המירוץ בריצות של 25 ק"מ בלילה באיזור המרכז. כשהוא התחיל את המירוץ (10 ק"מ בלבד) אחרי כמה ק"מ הוא נשבר. (הוא מספר ששני זקנים סחבו אותו, וניחמו אותו שיש לו עוד לפחות 50 שנה להתאמן ולהצליח) המירוץ היה בצהריים, היה חם והמסלול היה בעליה רצחנית. מסקנה - נסה להתאמן בתנאים דומים לתנאי התחרות. לכן, למרות שאני לא אוהב את התרגיל הזה, כל עוד הוא לא גורם לה לכאבים, הוא צריך להיות מרכז אימוני הבטן שלה. (אבל אפשר וכדאי להוסיף מדי פעם עוד תרגיל או שניים)

באבא2000

New member
אני חייב לציין

שיש היגון רב בתשובה של אלי. ככה זה בחיים, אם רוצים להיות בטוחים במשהו, צריך לעשות אותו הרבה פעמים מראש "על רטוב". זה כמו שאף סימולטור לא יכין אותך לרגע שבו תנהג, או חמור מכך תמצא במצב של כמעט תאונה ותצטרך לדעת מה לעשות. אבל אני לא מסכים אתכם שעליה מלאה היא תרגיל לא טוב. מדובר בתרגיל שהאפקטיביות שלו תורמת לעוד שרירים מלבד הבטן. ראיתי אנשים שהגיעו לתוצאות מצויינות גם איתו
על כל פנים, בהצלחה לבחורה בגיבושים

גלעד ק

New member
תודה רבה על התשובה המפורטת

יש לי עוד שאלה קטנה לא עדיף להתאמן בתנאים יותר קשים ואז שבאים לתחרות הרבה יותר קל כמו שאומרים "קשה באימונים קל בקרב"

אלי ו.

New member
שאלה מסובכת

שצריך לשאול מאמן אתלטים מקצועי. הטיעון שלך ברור, אז אציג את הטיעון הנגדי: יש מרימי משקולות שאף פעם לא מגיעים באימונים למשקלים שהם מגיעים בתחרות. אני מתאר לעצמי גם שבתור שחיין אתה מוציא תוצאות טובות יותר בתחרויות. עצם התחרות מוציא מהמתחרים יותר ממה שהאימון מוציא.

מאי טאי

New member
תודה רבה רבה :)

באמת מעניין הדיון העלתם פה על השאלה שלי:) תודה רבה לכל מי שענה

למעלה