כפייה חילונית?

לאונידס

Active member
לחילונים מותר למחות, אפילו צריכים

חרדים וחלק ניכר מהדתיים שנוהגים כך יום יום לא יכולים למחות.

someboddy

New member
למה חרדי לא יכול להיות גזע? מה זו האפליה הזו?

אני בטוח שכל הסודנים, שהם אפילו לא יהודים, יכולים מבחינתך להיות גזע, אבל החרדים, שהם האחים שלך, לא יכולים? מה זאת השנאה הזו?

לאונידס

Active member
אתה סותר את עצמך

אם הם גזע, איך הם יכולים להיות אחים שלי?

לאונידס

Active member
חוץ מזה אתה צריך לקרוא ש"ס ופוסקים כדי להבין

את הצדק במה שקרה שם.
להדיוט (ואני לא בא להעליב) הדברים מקוממים, אבל אם היית לומד כמה שנים ומכיר את הקודים של אותה חברה היית מקבל את הדברים.

deathcaster

New member
נו... אם יש לך טיפת כבוד עצמי

לאחר שקראת שזו הייתה הגזמה ולא מדובר בכפייה ובטח לא בגזענות ובסה"כ אכיפת חוק כי מיסיונריות זה דבר שלילי...

האם אתה מתכוון להתנצל על דבריך?

Sophalin

New member
'אם' זאת מילת המפתח

נראה לי שהסיפור הזה עבר עיבוד כלשהו
נראה לי שאותו חב"דניק רצה לבצע פעילות דתית - מסיונרית בקניון ואז לגיטימי להגיד לו "לא".
את זה כמובן לא יגידו.

deathcaster

New member
כמובן שאם... ובגלל זה רשמתי זאת ולראיה

התברר כגוזמא רצינית.

הגיע ל-YNET. כצפוי, BHOL לא מספרים את הכל

יש פעילות מיסיונרית של כת חב"ד וניסו למנוע אותה.

Sophalin

New member
נו זה בדיוק מה שאמרתי.

גם יהורם גאון ש"נדהם" לגלות "גזענות" בישראל - סתם בלוף. יתכן שהוא היה עד והתנגד ואפילו אמר את זה בתוכניותו אך הוא כידוע אוהד חרדים אז זה לא ממש מפתיע...

someboddy

New member
כואב להביא לינק?

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4237810,00.html

צריך להיות הוגנים - "בחדרי חרדים" הביאו את תגובת הנהלת הקניון לגבי הפעילות המיסיונרית של חב"ד. אתה לא יכול לצפות מכתב חרדי מטעם אתר חרדי לראות פעילות מסיונרית של חב"ד באותה חומרה שבה אנחנו רואים אותה - מבחינתם הנסיון של הנהלת הקניון למנוע את הפעילות הזאת היא נקודה לרעת הקניון, לא לזכותו.
ואחרי הדברים האלה - חשוב לציין שהיה זה דמגוגי משהו מצד "בחדרי חרדים" להפוך את "בעקבות פעילות נמרצת של אנשי חב"ד ברחבי הקניון, קיבלנו תלונות רבות מלקוחות ומבעלי העסקים בו, אשר מרגישים מוטרדים מפעילות זו." ל"בטענה שצורתו ולבושו השחור יגרום למבלים המקום לאי נוחות.".

בכל אופן, מתגובת אותו חרדי לynet די ברור שמטרת כניסתו לקניון היא מסיונריות, אבל זה עדיין לא עונה על השאלה הכי חשובה:

האם אבטחת הקניון הכירה אותו אישית בתור מסיונר?
או שהם אסרו באופן כללי על כניסת חרדים בנסיון למנוע כניסת מסיונרים?

Sophalin

New member
בתור אחד שנמצא בקניון לא מעט

ואני ראיתי את המסיונר הפושטק הזה מסתובב שם לא מעט, אני די בטוח שהם מכירים אותו.

Sophalin

New member
המלצה

אני ממליץ לכל מי שקרא את הכתבה בYNET וראה את הסרטון, לכתוב מכתב שבח להנהלת הקניון.

cwen

New member
הנה, באתר של חב"ד בעצמם מודים שהוא רצה

לשכנע אנשים להניח תפילין. http://www.chabad.info/newvideo/video.php?id=2950

כנראה לא כזה תמים כמו שיהורם גאון חשב. ותראו את ההתנהגות המגעילה של הבחור שהתווכח עם השומר.

למעלה