כפייה דתית

e d d i e

New member
כפייה דתית

אני בא לכאן במטרה לדבר על נושא שמאוד חשוב לי. כפייה דתית. אני שונא את המילה הזאת. אני שונא את המשמעות של המילה הזאת. אני שונא את כל מה שקשור במילה הזאת חוץ ממה שמתנגד לה. אני פשוט לא מצליח להבין איך יש אנשים שברוב חוצפתם לא משרתים בצבא, טוענים שהם "לומדים תורה", ואז עוד מעיזים להגיד לי איך לחיות את החיים שלי. אני אישית בנאדם שלא מאמין באלוהים, לא בשום כח עליון.....כלום, אני מאמין באבולוציה. מותר לי? זאת הרי זכותי! אני לא אומר לאף חרדי איך לחיות את החיים שלו (גם לא לאף חילוני כמובן) מצדי שבבתים שלהם ילקקו את השטיחים, אבל שלא ישפיעו עלי ושלא יגידו לי מה לעשות! שלא תבינו לא נכון, אין לי בעיה עם אנשים חרדים...יש לי בעיה עם זה שהם לא משרתים בצבא (חלק) וכופים עלינו את הצורת חיים שלהם. "כל אדם באמנותו יחיה" יש הרבה שיבושים בזכויות של אנשים חילונים למשל העובדה שמסעדה אשר תציג חמץ בפסח תקבל קנס.... בקיצור נמעס לי כבר מכל הקטע הזה. שימו לב שכמעט בכל המדינות בעולם דת זה נושא אחד...ופוליטיקה זה נושא אחר, לא אצלנו! מקווה שההודעה עניינה אותם ותגובות יתקבלו בשמחה!

יפתח13

New member
מסכים אתך בכל מילה!!!!!!!!!

באו אלינו לבצפר, להקה שנקראת שלמה והכלייזמרים... אני קמתי בהפגנתיות מההופעה ויצאתי החוצה....לא הסכמתי להקשיב לדיבורים שלהם על התנ"ך והדת!!! ממש לא מפריע לי אנשים דתיים, הם יכולים לחיות את החיים שלהם איך שהם רוצים רק שלא יערבו אותי בזה...

Deathatred

New member
מה הקשר?

זכותו של הבית-ספר להביא לתלמידים הופעה של כליזמרים. זו תרבות יהודית וזו מוסיקה לא רעה בכלל. מה הקשר בין זה לבין כפיה דתית? האם בגלל שהכליזמרים דתיים אסור להם לנגן לחילוניים? אתה אומר שדתיים לא מפריעים לך אבל מסתבר שכן, אם אתה לא מוכן לשמוע מוזיקה דתית. ועוד משהו: זכותם לדבר על תנ"ך ודת, זו לא כפיה דתית. במדינה דמוקרטית מותר לשכנע. אם מישהו ינסה לשכנע אותך להצביע למפלגה שלו - האם תקרא לזה כפיה פוליטית? אם הייתי כותב את הקטע עם שינוי כמה מילים באופן שיוצג בהמשך היו מתנפלים עליי בתור חשוך-נבער-אנטי-דמוקרט-פשיסט-אנטי-פלורליסט-שלא-פתוח-לאחר. הנה הקטע המעובד (תשפטו בעצמכם): באו אלינו לבצפר, להקה שנקראת יוסי והפיסניקים... אני קמתי בהפגנתיות מההופעה ויצאתי החוצה....לא הסכמתי להקשיב לדיבורים שלהם על השלום והכיבוש!!!

Black dog

New member
Deathatred

אתה יותר מצודק. תמיד הייתי בדעה שלך (בעניין זה) ומעניין (וחבל) שחוץ ממצע המדיני שהוא כל כך קטן אתה מסכים עם מרצ בכמעט הכל . אולי יום אחד נזכה לראות אותך בשרותינו. דרך אגב אני פשוט לא הספקתי לענות אבל אם הייתי עונה זה היה על אותו רעיון.

הגינגי

New member
אתה צודק בהחלט

צריך להזהר בין המושג כפייה דתית והמושג חינוך מודרני. בית הספר הביא את הלהקה כנראה בשביל להראות לתלמידים צד שונה של המוזיקה, ואם התלמידים לא נהנים מההופעה הם לא חייבים לקנות את התקליט. ולהפך, חובתה של מפלגה וגם של הרבנות לנסות לשכנע אנשים להצטרף אליהם, והם צריכים להכיר גם באפשרות שייכשלו ועל שני הצדדים להתנהג הצורה תרבותית. עם מולדת לא הייתה משכנעת אותי יומם וליל בעד טרנספר הייתי מתלונן בפי יו"ר התנועה על כך שהיא לא מבצעת את תפקידה הפוליטי ובנוסף החיים היו הרבה יותר משעממים.

swimmer

New member
אני בעד שימכרו סמים בכל החנויות

למה שיגידו לנו בעלי החנויות מה לעשות בוא נמכור סמים הרי אנחנו נהנים מזה. אני גורם לאנשים עושר בכך שאני מוכר להם סמים אז למה להגיד איך לחיות. אתם אומרים לי שאני דופק לי את החיים ואני חושב שלא אז תפסיקו להגיד לי מה לעשות ונגיד כן לסמים. משאני מנסה לומר שנמאס לי ממשטרה,בתי משפט ויותר מכל מחוקים מפגרים. אני איתך עדי.

swimmer

New member
מה רע חרדים שמעשנים סמים

אני בעד מדינה חופשית שכל אחד יעשה מה שבא לו. כל הכבוד לחרדים שמעשנים סמים כל עוד הם לא פגעו בי אני בעד.

gaily

New member
totally deferent

סמיםזה דבר לא חוקיואין שום קשר בין זה לכפיה דתית ! רוצה מדינה חפשית -אחלה לך ותשנה את זה במסגת החוק!!! או שתצטרף לנוער מרצ (האופציה העדיפה כמובן) ok i´ve had it with the keyboard i´ll contenue in english... but what you´re discribing is not a free country it´s an anarchy... any way i disagree...

swimmer

כל מי שמוכר או משתמש בסמים מקומו מאחורי סורג ובריח!. אוי לנו ואבוי לנו אם כולם יחשבו כמוך,חוקים,מערכת בתי המשפט,ומשטרת ישראל לטענתך כל אלה מפגרים,ומי לדעתך החכם פה אתה?!

Carl Freeborne

New member
למה?

חוץ מהעובדה שלא כל הסמים בלתי חוקיים.. איך תכניס מי שמשתמש בסמים חוקיים לכלא, אפילו המדינה לא מכניסה.... וחוץ מזה מה אכפת לך שאנשים יקחו עם עצמם סמים, ביחוד כאלה שבקושי מזיקים, ולא גורמים לאלימות.. הא??

הייתי מסכימה עם תוכן ההודעה שלך

אם היא לא הייתה מדיפה ניחוחות כה בוטים של אנטיות וסלידה מהדת, רק בגלל היותה דת. אני מאד מתנגדת לכפייה דתית ובנוסף על כך, אין שום נופך אמונתי בהתעניינותי ביהדות, מאידך, קשה לי לקבל את הסלידה הקיצונית-תוקפנית הזאת של חלק מהתרבות החילונית כלפי היהדות, סלידה שנובעת במידה רבה מבורות. אני מסכימה שהיהדות מונעת בידי כוחות עזים של שמרנות. עם זאת, שמרנות לא פחותה ניתן למצוא אצל היהדות החילונית, שאוטמת את אוזניה, שלא מוכנה להביע התעניינות ולו אינטלקטואלית גרידא בכל דבר שהוא יהודי. אני חושבת שהמצב היה מאוזן יותר, אם היהדות החילונית הייתה מכבדת ולא במעט את היהדות, כפי שהיא מכבדת את הדתות המונוטאסיטיות האחרות, אלו שלא גורמות סלידה כי הן נייטרליות (?).

נדמה לי

שתגובות מסוג זה הולכות ונהיות מתוחכמות יתר על המידה עבור רמת הדיון בפורום. מוטב שתתלונני על כך שלא מפרסמים הודעות של ימנים.

dn604

New member
חשוב לי שתקרא את זה אני מבקש!

אני ילד בן 14 מירושלים ואני חייב להגיד שאני חושב בדיוק כמוך ואני גאה במה שכתבת. אני גם נתקל במקרים של כפיה דתית וזה מאוד אבל מאוד מעצבן אותי! גם כל הקטע של לא ללכת לצבא ?! מה זה הקטע הזה ילמדו תורה בש"ג במשמרת לילה כמו שכל ישראלי גאה עושה, כולם משרתים את המדינה כולם! בלי יוצא מן הכלל. אני מאוד מקווה שיש לך איי סיק יו אז אני משאיר מספר אני אשמח מאוד אם תדבר איתי בהמשך אתה מעניין אותי מעוד! תודה רבה! המספר: 169289427 והכינוי שלי הוא DN604 תיצור קשר! דניאל

יפתח13

New member
..........

אין לי שום בעיה במוסיקה חרדית, אני אפילו מנגן מוסיקה כזאת... יש לי בעיה עם זה שמביאים לבצפר שלנו אנשים שרואים בברור שמנסים בצורה חלשה ולא יוצלחת להחזיר אותנו בתשובה... לא כל כך הצליח להם כי כולם צחקו עליהם, אבל לא משנה... התכוונתי שאין לי בעיה עם דתיים שמשרתים בצבא, שאלו את האיש שהיה שם אם הוא עשה צבא, והוא אמר שלא כי הוא "למד". אין דבר שיותר מגעיל אותי מאוכלי החינם הטפילים האלה של הארץ שלנו! דניאל אתה מתכוון אליי ליצור איתך קשר?

e d d i e

New member
אחלה

אוקיי אני הוספתי אותך לרשימה שלי באיי סי קיו אז נדבר מתישהוא.....

למעלה