כפיה דתית

רותי 111

New member
אני בדעה של LCA

לאמר את דעתך או לשאול אין בזה שום קשר לכפייה אתה תמיד יכול לשאול מה היו הסיבות שלה שהיא לא רצתה לעשות לבנה ברית מילה - למרות שהיום מאוד מומלץ לעשות את זה ואפילו נוצרים כבר עושים את זה מטעמי בריאות - וכבר אין קשר לזה בהיבט הדתי.

צודקים. רק שאני לא מרגיש מוכן

אני היחיד במשפחה שהתחיל להתקרב ליהדות לפני כמה שנים, אולי זאת הסיבה שעד עכשיו היא לא דיברה איתי בנושא. אני חושב ומקווה שיגיע רגע והיא תרצה לדבר איתי בעניין. ומקווה לומר ולייעץ את הדברים הנכונים. תודה ושבוע טוב

הודעתך בשבילי היא כמו דריכה על יבלת

כי אני כן עשיתי ברית מילה לשני בני. ואני מצטערת על כך. בדרך כלל אני משתדלת שלא לחשוב על כך, אבל כל פעם כשאני נזכרת בזה - זה לא עושה לי טוב. אני מרגישה שתודעתי הוּבלה "כצאן לטבח". משבגרתי ועמדתי על דעתי.. והוספתי דעת, הבנתי דבר מה או שניים. < אתם יודעים, אומרים שבגיל 40 נכנסת הבינה למוח...
, נראה לי על פניו שיש בזה משהו...> (ומי שרוצה להחכים בנושא - הנה אוסף מאמרים רציני.) למדתי שהחלק הזה שמסירים במילה, הוא חלק חיוני בגופו של האדם ולא סתם התפתח שם. הוא לא מיותר. יש לו תפקודים חשובים. למשל? בערלה יש בלוטות שמפרישות חומרי סיכה שמסייעים למעשה ההזדווגות, חומרים שגם מסייעים לייצור העצמי של חומרי הסיכה הטבעיים אצל האישה, ובין היתר גם מקל על האישה במקרה של יובש נרתיקי, החומר הצמיג המופרש מהעורלה גם מכיל חומרים שמגנים על האדם מפני מחלות וזיהומים שונים, וגם שהעונג הפיזי שחש גבר שאינו נימול גדול בהרבה מהגבר הנימול. ולחשוב שאני עשיתי את הרעה הזאת לבני.. זה כואב. לו הייתי יולדת בן היום לא הייתי מעוללת לו כדבר הזה. אין מצב.

אם את מתנגדת לברית אז איפה היבלת?

הרי את הברית שעשית לילדים שלך, כבר עשית. על איזה יבלת דרכתי? שיהיה לך ברור, אם אמא שלי לא היתה עושה לי ברית מילה, הייתי עושה היום לעצמי ובגילי מדובר בניתוח עם סיכון יותר גבוה(למרות שגם ככה נמוך). כשההורים שלי גידלו אותי הם לא תיארו לעצמם שיום אחד יתחשק לי להתחיל לצום ביום כיפור...שלא לדבר על להניח תפילין. אז לא בטוח שעשית כזה רע. זה קטע מעניין, איך שתי המצוות הכי קשות פיזית כביכול, הצום ביום כיפור והברית מילה, הן שתי מצוות שעדיין באופן "תמוה" מקויימות ע"י חלק גדול מהעם. את הרי כמוני יודעת שאם לא נחגוג את החגים ונקיים מנהגים ולא נעשה לילדים שלנו ברית מילה, נהיה אולי אחלה עם, אבל לא יהודים. השאלה שאני שואל מתוך סקרנות לשמה היא, יהדותך היא נטל בשבילך? תעני בכנות, ובלי קשר שתדעי שקרה לי שהרגשתי ככה.

רק מילה או שתיים../images/Emo27.gif

כל דבר שהוא נטל, הוא בעצם כפייה לא? כלומר, כשאני עושה משהו שלא מתוך רצון, שלא מתוך שמחה, כשאני לוקחת את זה כנטל... האם לא עדיף שלא לעשות אותו? את דעתי אביא אח"כ על "יהדות כנטל"...
שבת אהבה לנו

פה

כל פעם כשאני נזכרת בזה, זה כואב לי. הייתה לי תקופה ממושכת בעת שהתפקחתי לראות מה המשמעויות של זה שממש התייסרתי בשל כך. לכן זה יבלת. אני מאמינה שהשתייכות לעם יכולה להישמר גם בלי לבצע שינוי בלתי הפיך בגוף שלי / של ילדיי בשביל זה. יש כל כך הרבה סממנים של השתייכות, אין צורך לשמר מנהג של עידנים אחרים בשביל להרגיש את השייכות הזו. ואם לא היו לי בנים, רק בנות, ואני אישה, ולא נעשה שינוי בגופינו, לא נרגיש חלק מהעם היהודי?! * לגבי איזכור העובדה ש"מצווה" מקויימת באופן "תמוה" על ידי חלק גדול מהעם - אתה יודע, רובינו כמו עדר. פועלים בלי מחשבה. לפחות בשלבים הראשונים של חיינו. פועלים כמעט מוכנית על פי הדפוסים שעליהם גדלנו. בלי לשאול שאלות. זה שכולם (או הרוב) עושים משהו מזה דורי דורות לא מכשיר אותו אוטומטית בעיני. ואני כמעט מרגישה צורך להתנצל שאני אדם חושב! ברית מילה לדעתי היא דבר נורא ואיום. לבנים כמו לבנות! אינני זקוקה לזה על מנת להרגיש יהודיה. ממש לא. אתה יודע מה? באשר ליהדותי אספר לך אנקדוטה: קיבלתי פעם תפקיד מפתח במוסד דתי ביותר. תפקיד שבו הייתה לי השפעה מרחיקת לכת על צוותים שהדרכתי שם. ולמרות שהייתי חילונית גמורה, קיבלתי את הפנייה הזו. לא ארחיב את הדיבור איך זה קרה כי זה סיפור ארוך ומעניין בפני עצמו, אבל הסייפא הייתה שהתבקשתי להתלבש בהתאם. מיותר לציין שבהתחלה לא הסכמתי. לאחר דין ודברים עם מנהל המוסד (שארך, אגב, שעתיים) נתתי את הסכמתי לכך, רק בתנאי, שכאשר אציג את עצמי בפני אלו שאעבוד איתם, אכליל גם את עובדת היותי חילונית ושאציין שהלבוש הוא רק לצורך התפקיד, לצורך שמירת הצביון של המקום ושאני מתייחסת לזה כמדי עבודה בלבד. קיבלתי את התפקיד (וגם את ה"כובע הראשון", כמדי עבודה) ואת הסיפור הבאתי בשביל המשובים של הצוותים שאיתם עבדתי, שאמרו לי במילים אלו ממש: "לו לא היית "מגלה" לנו, לעולם לא היינו עולים עלייך!" מה זה אומר לך? אתה עדיין חושב שאני צריכה ברית בשביל להיות יהודיה?!

אז בואו באמת נפסיק עם זה.

בואו נפסיק לעשות ברית מילה, גם לא חייבים לחגוג את פסח סוכות ושאר הירקות. בכלל כל הקטע של בר מצווה וחופה וקידושין נשמע לי כמו איזה מנהג של עידנים אחרים. גם בלי כל אלו, אני עדיין אוכל ללבוש מכנסי בד שחורים,חולצה לבנה וז'קט שחור,וללכת ללמד מוסיקה במגזרים חרדיים. אני משוכנע שאף אחד לא היה עולה עלי. עולה על זה שאני יהודי. גם בלי כל אלו. את יודעת רובנו כמו עדר. במהלך שנותיה החליפה האנושות צבעים רבים. היום רוב האנושות לא בקטע של מצוות. אני חושב שבימינו גם רוב היהודים לא. מי העדר?

../images/Emo13.gif התגובה שלך היא בבחינת...

לשפוך את התינוק עם המים. * אני נגד ברית מילה ובכל זאת מרגישה עצמי יהודיה ושייכת לעם היהודי. אני מבינה שזה יוצר אצלך דיסוננס. הייתכן? כן. ייתכן. מסתבר. ובכן.. בגילי... אני כבר נותנת את דעתי למה שאני עושה ומה שאני מקבלת הרבה יותר מאשר בעבר.. כשחגגתי לבני את בר המצוה שלו נשאתי נאום אודות המשמעות של חגיגה זו בעיניי וקישרתי אותה למשמעויות של פרשת השבוע שלו. היו שאמרו שאם ה"חתן" נשאה דרשה מאוד דתית וזה דיי לא הסתדר להם עם החילוניות שלי. מסתבר שיש גם חיות כמוני. קשה לבלוע.. אבל מה לעשות. אני בעד החגיגות של כל החגים, בעד התנהגות אחרת לציון השבת, בעד חגיגות בר המצוה, בעד הקניית ערכים יהודיים שורשיים כמו ואהבת לרעך כמוך... ... , בעד לימודי תנ"כ ותלמוד ומשנה. אלו מרכיבים של תרבות ומסורת וערכים, ויוצרים שיוך לעם. לעומת זאת, אני נגד ברית המילה וכן נגד חוקי הנישואין של לפני 2000 שנה, שהותאמו לעולם שבו לאישה בלי גבר לא היתה זכות קיום. נדמה לי שחברה שאינה קופאת על שמריה צריכה להתעדכן בהתאם לתקופה. במיוחד כשמדובר בדיני נפשות. וחוקי הנישואין ומצוות המילה הם דיני נפשות. * הגבת בצורה מאוד כועסת. כאילו שאתה רוצה לומר שבזה שאני נגד ברית אני בעצם כבר שומטת את יהדותי. סליחה על השאלה הבוטה - מי שמך?

לפני הכל, מתנצל.

מתנצל אם נשמעתי כועס, להיפך. אני נהנה להתכתב איתך, יש לך עומק ואת עושה רושם של אדם מאד חיובי. אבל האמת שאני אף פעם לא הייתי טוב בלכעוס, אולי נשמעתי קצת עצוב. מצוטט "גם אני בעד החגיגות של כל החגים, בעד התנהגות אחרת לציון השבת, בעד חגיגות בר המצוה, בעד הקניית ערכים יהודיים שורשיים כמו ואהבת לרעך כמוך ובעד לימודי תנ"כ ותלמוד ומשנה. אלו מרכיבים של תרבות ומסורת וערכים, ויוצרים שיוך לעם" אמת יקירתי. איפה רואים את זה היום? אני עובד שנים עם ילדים. עשרות אם לא מאות, בגילאים שונים. כולם בלי יוצא מן הכלל 'חילונים'. המושג שלהם ביהדות לגבי בר מצווה(!),חגים, שבת וכד' הוא קלוש אם בכלל, וכמוהם בדיוק הייתי בגילם. "ואהבת לרעך כמוך..." נראה לי שלך יש מושג לגבי מערכת החינוך שלנו. גרף האלימות,הגניבות,הסמים בעליה תלולה לאין שיעור, ילדות(!) מגיעות לביצפר עם תלבושת שיותר דומה לביקיני. הכל קשור בהכל. היצרים טובים בלבעור ולהשתולל כשמזינים אותם. פעם ראיתי הדפס על טי שירט של פאנקיסט ברכבת: "אם היה לי לחצן מצוקה, הייתי לוחץ עליו". אני מבין אותו, אישית אני מאמין בלהתפלל. כשספרו של רבי נחמן בתיקך(קורא אותך זיגזג), אני לא חושש שתשמטי את יהדותך
שבוע טוב

עורלה משפרת אורגזמה לנשים

סתם שתדעו וכן בגלל הלחות והסביבה הלא הכי סטרילית עשויים להופיע מחלות מין.

ועוד קטנה

אפילו שאעשה בכך אאוטינג לעצמי. הסיפור שלי, שהפכת אותו ללימודי מוסיקה במגזרים חרדיים חייב לקבל את הקונטקס המתאים: קיבלתי תפקיד בחינוך.

כמוני כמוך

מורה למוסיקה, לחיים, פסיכולוג, גננת ועוד לפי הצורך. נראה לי שיש לך מושג.

על מה אתה מדבר?

מילה בגיל מבוגר עדיפה מכל הבחינות על מילה בגיל שמונה ימים. למעט, כמובן, העובדה שהתינוק לא יכול להתנגד. מי שלא מלו אותו בינקותו יוכל להחליט למול את עצמו בבגרותו, כשם שיוכל להחליט שהוא עושה לעצמו חור באוזן או פירסינג או קעקוע. מי שכן מלו אותו עבר דבר בלתי הפיך - את העורלה הוא לא יקבל חזרה, לפחות לא ממש (יש כל מיני שחזורים). העדריות זו תופעה שמדהימה אותי מחדש. כמה פעמים במהלך החיים עובדת היותך נימול בתודעתך? כמה זה משפיע על רגשותיך? איך בדיוק זה גורם לך לחוש, אקטיבית, יהודי יותר (כשם ששמירה על מצוות כמו שבת אולי גורמות)? אותי לא ישאלו למה אינני עושה לבני (אם יהיה כזה) ברית מילה. לפחות לא אנשים שמכירים אותי טוב. הם יודעים שאני לא עושה שום דבר מבלי שתהיה לי סיבה טובה לעשות אותו.

על זה, אבל לא רק../images/Emo62.gif

היתרונות הרפואיים בביצוע המילה בילוד: 1. שכיחות סרטן הפין בגברים נימולים נמוכה באופן ניכר ביותר בהשוואה לגברים שלא נימולו. [New England Journal of Medicine 336; 1244-1245 (1997)] 2. שכיחות זיהומים בדרכי השתן והסיבוכים הנלווים לזיהומים אלו - בילדים שנימולו נמוכה פי 9 מאשר זו בילדים שלא נימולו. [Clinical Pediatrics 32;130-134 (1993); (Pediatrics 2000;105:789) ] 3. שכיחותן של מחלות זיהומיות (STD) המועברות במגע מיני- נמוכה בגברים נימולים ובנות זוגם מאשר בקבוצת הלא - נימולים. [New England Journal of Medicine 322 1308-1312 (1990)]. זאת ועוד, במאמר מסכם שפורסם במסגרת מאגר המידע של רפואת ילדים נמצא קשר בין ביצוע כריתת הערלה ואי הדבקות באיידס. [Cochrance Database Syst Rev 2003;(3):CD003362] . ולמרות שאני אישית לא יודע אם זה כזה דבר טוב, כי לתאוות סקס יכולה להיות גם השלכה שלילית על שלום בית כידוע לכל, בכל זאת, בשבילך: מחקר של אדוארד לאומן משנת 1997 (פורסם ב-Journal of the American Medical Association) מראה שלגברים נימולים יש רמה גבוהה יותר של הנאה מינית ורמה נמוכה יותר של אי תפקוד מיני מאשר גברים לא נימולים.

עיקר שכחתי

מצטט: "מילה בגיל מבוגר עדיפה מכל הבחינות על מילה בגיל שמונה ימים." מאיפה הבאת את זה?! ילדים מחלימים מפציעות הרבה יותר מהר ממבוגרים. עובדה ידועה. במיוחד אם יש לך ילדים. ברית מילה לילדים מעל גיל חצי שנה, נעשית בכלל במרפאה כירורגית על ידי רופאים, בדומה לברית מילה למבוגרים. עד גיל 10 נעשית הברית בהרדמה מלאה, כשלאחר מכן מדובר בניתוח של ממש, הכולל אשפוז יום ותפרים לעוד שבועיים שלושה. עד כה בטח כבר הבנת שעובדת היותי נימול חשובה לי, וכן, בהחלט גורמת לי להרגיש יהודי. לא יהודי יותר או פחות. פשוט יהודי. לגבי כל השאר, כבר הגבתי. בוקר טוב

שירה03

New member
כפיה דתית:

אני חושבת שזה בלתי אפשרי במהותו. הבחירה החופשית היא יסוד בסיסי ועיקרי ביהדות. וכפיה זה שלילת חופש הבחירה. איך אפשר לכפות על מישהו לעשות משהו מתוך בחירה? יש פה סתירה פנימית...

למעלה