הי שני
תורת הרפלקסולוגיה טוענת שכל מה שקורה לאדם משתקף בכפות הרגליים - עור יבש יכול להיות אדמה או אוויר (בהתאם לסוג היובש - צהוב ועבה, או קילופים דקיקים ולבנים). כדאי לחשוב מה קרה בחייך בחצי השנה האחרונה: האם עברת מקום מגורים? קרה משהו במשפחה? לבחינה של נושאים אלו את יכולה לפנות בפורום רפואה משלימה או בפורום רפלקסולוגיה. אך כדי למצוא מזור אמיתי, אני מציעה לך מאד למצוא מטפל טוב ברפלקסולוגיה בקרבת מקום מגורייך שיסייע לך להתמודד עם הגורם כמו גם עם השתקפותו ברגל. בינתיים מכיוון שפנית לפורום תרופות סבתא, אזי תרופת הסבתא היא פדיקור ביתי: תכיני לך: שמן אמבט טוב, אבן לשפשוף העור הקשה (יש בכל סופר או בית מרקחת - אבנים נקבוביות כאלו, שבאות עם ידית או עם מברשת בצד השני - אני משתמשת בשתי אבנים אחת יותר נקבובית ומחוספסת והשניה חלקה יותר), קרם גרגירים וקרם מרכך/הזנה. אפשר להתשמש במוצרים של שול שמיועדים במיוחד לכף הרגל או במוצרים טבעיים, או אפילו סתם קרם שיש לך בבית (לפילינג - סוכר מעורב במעט זמן). את מתארגנת עם כל המוצרים האלו, אמבט רגליים מלא מים חמים ומגבת גדולה במקום שנוח לך לשבת. אם אין לך אמבט רגליים מיוחד - אפשר בקערת פלסטיק גדולה. שלב ראשון את עושה כרבע שעה אמבטיה חמה לשתי כפות הרגליים - אפשר עם שמן אמבטיה או עם סבון נוזלי. לאחר האמבטיה את משפשפת את הרגליים עם קרם הגרגירים (מנקים עם המברשת, וכן אפשר לשטוף במים), ואחריו משפשפים את העור הקשה בעזרת האבן - אני בדרך כלל מתחילה באבן המחוספסת ומסיימת באבן העדינה יותר. בסוף טובלים שוב את הרגליים במים כדי לנקות את כל השאריות, מנגבים ומורחים את הרגל בקרם עשיר , מרימים את הרגליים מעלה למנוחה כשהן עטופות במגבת. אם עושים את הפדיקור הזה פעם בשבוע, הרגל תמיד תהיה מטופחת.