כפות רגליים חמות

כפות רגליים חמות

שלום,
בת 28, בריאה.בדיקות דם כלליות (כולל B12 וברזל-תקינות, המוגלובין בסף הנמוך של הנורמה)

מהקיץ הקודם, וגם בקיץ זה- כשאני עולה על ייצועי בערב-ובמשך כל הלילה-אני חשה שכפת רגליי חמות מאוד (ללא עקצוץ/גרד/כיווץ שרירים)
נראה שהרמתן מסייעת במקצת. הדבר מאוד מציק וקורה שאני מתעוררת בלילה והדבר מקשה עליי לחזור ולישון.
מריחת קרם קר (כדוגמת אלו-ורה) הינה חיצונית מידי ונותנת הקלה רגעית בלבד.

אציין שבחורף כפות רגליי סובלות מקור רב (ביום/בלילה.ביום אני נוהגת לגרוב 2 זוגות גרביים).

תזונתי צמחונית בעיקרה ומאוזנת, יתכן שכוללת עודף סוכרים-פירות וריבות (ללא חלב/בשר, מנת עוף כפעם בחודש, כ-3 ביצים בשבוע)
אשמח לדעת מה הסיבה האפשרית לכך?/לקבל פתרון למצב

תודה!

ינוקא1

New member
ברפואה סינית

זה נחשב סימפטום שקשור ל"חסר YIN" - הוא נקרא "חום ב5 המרכזים" (זה בא בדרך כלל עם חום גם באיזור בית החזה וכפות הידיים).

אך מכיוון שאת טוענת גם על קור רב בחורף , זה נראה לי יותר מצב של "חוסר דם" ברפואה סינית.

דהיינו , חסר לגוף חומר , ולכן הוא "לא מחזיק מעמד" מול הסביבה. כאשר חם בחוץ הוא מתחמם וכאשר קר בחוץ הוא מתקרר.

זה דווקא בכפות הרגליים , כי לשם הכי קשה לדם להגיע - ממילא הן סובלות מחוסר דם יותר משאר האיברים.

הדרכים לטיפול הן רבות ושונות.

כבחורה צעירה , ההמלצה שלי עבורך היא קודם כל צ'י גונג ותנועה.

וגם טיפולי מגע ודיקור (בדגש על חיזוק מערכת העיכול ואיזור הבטן) יעזרו מאוד.

michaelgor

New member
athletic foot

קיים סימפטום שנקרא athletic foot. בדרך כלל הוא מופיע אצל ספורטאים אבל לא רק. מאפיין עיקרי לסיפטום הזה - חום כפות הרגלים. מקור הבעיה נמצא באי איזון בזרימת הדם, בעיקר בוורידים. כתוצא מזרימת הדם לא מאוזנת, אנשים עם סימפטום הזה עם הזמן מתחילים לסבול מרגישות לקור.
הטיפול מבוסס על שמנים אטרים ומכוון לחיזוק וורידים ואיזון זרימת הדם. בגילאים מבוגרים מוסיפים טיפול בחומצות שומן וצמחי מרפא, אבל בגיל שלך יכול להיות ולא צריך את זה.

בהצלחה

למעלה