כף רגל נרדמת

amitrivi

New member
כף רגל נרדמת

אני רוכב עם נעלי שטח , כף הרגל הימנית נרדמת לי, מה יכולה להיות הסיבה ? האם נעלי כביש ופדלים כביש אמורים לפתור את הבעיה ? איזה פדלים מומלץ לרכוש עד 400 ש"ח ?

doron tal

New member
תשובה חלקית

תבדוק אם הקליטים מכוונים באופן זהה בשתי הנעליים. גם הבדל מזערי לכאורה (מ"מ) יכול לגרום לשינויים.

סוליה לא קשיחה מספיק

נעל צרה מדי, קליט SPD ולא LOOK למשל(משטח מגע קטן מדי, שמרכז את רוב הלחץ במקום קטן, בניגוד לקליטים של LOOK שהם פלטפורמה רחבה). זה מה שאני יודע. בנוגע לפדלים, אני רוכב עם SPD אז אני לא מומחה גדול, אבל כמה שידוע לי, ב400 יש את הLOOK KEO CLASSIC.

EfratAvi

New member
כמה אפשרויות..

1. יתכן שאתה סוגר/רוכס את הנעל חזק מידי (נשמע טריוויאלי אבל יתכן) 2. קליט לא מכוונן טוב - לא בהכרח שזה יהיה זהה בשתי הרגליים...רבים מאיתנו בעלי הפרשי אורכים של כף רגל/ שוקיים / ירכיים או סטייה של כף רגל אחת פנימה או החוצה ביחס לכף הרגל השניה .תזוזה של מילימטר בכל כיוון שהוא תהיה משמעותית ביותר אם אכן זו הבעיה. הקליט צריך להיות ממוקם בדיוק מתחת ל"גולה" של כף הרגל (הגולה הגדולה של הבוהן) כך ששני אלו יהיו ממוקמים מעל ציר הפדל - לטובת העברת כח מקסימלית. 3. אם מדובר בכף רגל רחבה יחסית, אולי שווה לשקול קליט שתומך בשטח גדול יותר (לעומת שטח קטן כדוגמת הSPD) ו/או נעל קשיחה יותר. הרעיון מאחורי זה הוא להקטין את הסיכוי לHot spot ,כלומר לחץ נקודתי שמוביל לכאב או תחושת נמנום מקומית. מקווה שעזרתי
אפרת

הייתי מוסיף עוד דבר אחד

שהוא גם הפשוט ביותר לתיקון-גרביים. גרביים עבות מדי יכולות לגרום להירדמות של כף הרגל, לכן כדאי להחליף לזוג גרביים דק יותר, אולי זה יפתור את הבעיה.

aabramovich

New member
בתור אחד שסבל/סובל מזה כל רכיבה

אני יכול לספר מה אני עושה. יש לי נעל שימאנו עם שלושה סקוטשים. רק את העליון אני מחזק חזק (יחסית!!). השניים האחרים יחסית קל. חשוב שיהיה חופש לרגל (לא הרבה) כשמודדים כי כף הרגל מתרחבת. לעיתים גרב דקה יותר עוזרת. לעיתים מעט עבה יותר (בצירוף שיחרור הרצועות, בהנחה שהנעל לא צפופה). לא פחות חשוב - לנער את הרגל מידי פעם. גם קימה עוזר (וגם לתכשיטי המשפחה). סוגיה מאוד אינדיבידואלית. רק ניסוי, תהיה וטעיה.
עזריאל

גם אני סבלתי מזה וזה עבר עם הנעליים

כשהתחלתי לרכב כביש רכבתי עדיין עם נעלי השטח שלי וכפות הרגליים היו נרדמות במהלך הרכיבה, המליצו לי על מדרסים אבל החלטתי לעבור לנעלי כביש ומאז נפסקו ההירדמויות.

למעלה