כף זכות

כף זכות

שלום לכולם,

רציתי לדעת אם מישהו מכיר סירטון של מדיטציה או דמיון מודרך (ולא הסבר על הנושא) שקשור לשפיטה לפי כף זכות של האדם, ויכול לצרף לשרשור .

תודה רבה

שלום מלחייה מתוקה יקרה!

חיפשתי בשבילך ביוטיוב... ולא מצאתי סרטון שמדגים מדיטציה או דמיון מודרך שעוסקים בשפיטה לכף זכות.
אולי תוכלי להגיד מדוע את מחפשת סרטון בנושא הזה, מפני שאולי יעלה על הדעת פתרון אחר?

שלום תודה רבה

על החיפוש שעכרת אני מאוד מעריכה.

קראתי ושמעתי הרצאות על כף זכות ולאחר מחשבה אני מאמינה ששפיטה לכף זכות הופכת את התפיסה ואת החיים לטובים יותר. משנה אמונות ואת החיים באופן המהיר ביותר. זאת הסיבה :).

לכן, את התוכן אני מכירה היטב וגם את העניין המעשי. חשבתי שמדיטציה/דמיון מודרך יוסיפו.

נפלא!

מדוע, אם כן, בסרטון דווקא?
האם לא תרצי לקבל כאן איזה מתכון חביב למדיטציה או דמיון מודרך בנושא?
(ואם כבר יש לך כמה בסיסיים, אז לרשום אותם כאן [אפשר להתחיל באחד] ולבקש אולי עוד?)

אפשרי

גם, כן. כל מה שאפשר אשמח לקבל :) רעיון טוב.

בסיסיים אין לי לצערי. איכשהו הראש שלי עושה את זה לבד , לא יודעת להסביר ולארגן...

אבל בעקרון כשמופיעה מחשבה אני כאילו המוח אומר לי "לא, זה לא יכול להיות" ואז היא מתהפכת לי בשניה למשהו אחר טוב (כאילו המוח מסביר לי אחרת) ואני מרגישה יותר טוב. ובסוף זה מתברר שעשיתי צעד נכון.
מקווה שהיה ברור...

כן, היה ברור לגמרי

אז בעצם, אם התהליך של "לדון לכף זכות" פועל אצלך יפה, מה בעצם היית רוצה לשפר בו?
אם אבין זאת, יתכן שאוכל להתאים מדיטציה או הצעה לדמיון מודרך בצורה מדוייקת יותר.

שאלה יפה

אני מאמינה, שבגלל שאלוהים כבר רצה את מעשיי, אין צורך שאהיה בכעסים ובקונפליקטים לא עם עצמי ולא עם הסביבה (עם הסביבה=עם עצמי).

מה לעשות, לפעמים אני מוצאת את עצמי בקונפליקט/בעיה/מצב רוח לא נעים ורק אז נזכרת במשפט החשוב הזה, ולא להיפך. כלומר לא כל בוקר אני מתעוררת עם המחשבה הזאת דווקא.

אבל, כל מחסום שנפתח מזכיר לי שאלוהים אכן כבר רצה מעשיי וזה מביא אותי לאושר ותחושת שלווה מיוחדת במינה. ולהיפך - כשאני נזכרת שאלוהים רצה מעשיי, אני בשלווה וזה עוזר לי לסלוח, לעצמי ולאחרים.

שלושה תרגילים נחמדים ומעניינים...

תרגיל ראשון - ההתגלות
ראי את אלוהים כאחראי על הכל, כולל על מעשיהם של אחרון בני האדם.
ונסי לדון אותו לכף זכות.
בעודך עושה זאת (ואולי מצליחה בכך) היי מודעת לעצמך, בתוכך; למה שאת מנסה לעשות.
היי מודעת לעצמך הזעירה, השופטת את אלוהים.

תרגיל שני - חילוץ המבט
דמייני קוסם/מלאך זוהר, לבן, קורן אור; טהור לחלוטין, חכם ורב עוצמה עד אינסוף; כולו טוּב ואהבה לכל, בלי יוצא מן הכלל.
ראי והרגישי אותו מופיע בסיטואציה ומסביר אותה.

תרגיל שלישי - שבעת המירוקים
כשאת מתבוננת בעיניים עצומות בכל שבעת מיליארד בני האדם הנעים כרגע על המעטפת (כולל עצמך), עטפי אותם באור, את כולם יחד וכל אחד ואחד מהם לחוד (כולל את עצמך).

החליפי את "עטפי אותם באור" שלעיל, בכל אחת משש האפשרויות הנוספות הבאות:
+ זהי את העובדה שהם לא בראו את עצמם, לא בחרו להיות כפי שהם
+ סלחי להם באופן עמוק ושלם, כשם שעושה האלוהים (התמזגי עם סליחת האלוהים)
+ הגני עליהם; בדמיונך הטיבי איתם, שחררי אותם מסבלם ואשליותיהם כבר בעודם חיים כבני אדם
+ ראי את "השופט" שבתוכם, החושב שהוא יודע מה נכון ומה לא... ומשוכנע שהוא יודע מתי זה "רע" ומתי זה "טוב"
+ שחררי אותם מעולו של "שופט" זה, לא בעזרת סילוקו מהם חלילה אלא בעזרת הגברת יכולתם לראות ולהרגיש את האמת
+ ראי את כל חייהם, כפי שהיו עד לנקודה זו, כמושלמים

כך נוצרות שבע מדיטציות (או דמיונים מודרכים
) שאפשר לעשות גם בפעם אחת, כלומר להפוך זאת למדיטציה אחת ויחידה או דמיון מודרך אחד ויחיד.

קצת דגשים ותשומת לב לתרגיל השלישי ("שבע המדיטציות"):
~ "הנעים כרגע על המעטפת" - לא לראות אותם רק "זזים", אלא בכל מעשיהם, היפים יותר והיפים פחות.
~ "כולל עצמך" - התחילי מכולם יחדיו באופן הכולל את עצמך ובעת שאת עוברת ל"אחד אחד", הגיעי לעצמך ושימי שם דגש מיוחד.
~ "ראי את 'השופט' שבתוכם" - נקודה זו חשובה בעיקר כשאת עוברת לעצמך, לראות את "השופט" הזה שבתוכך ואת טיבו האמיתי.
~ "ראי את חייהם כפי שהיו עד עתה - כמושלמים" - יוצר בעצם "כף זכות" מלאה בכל מה שעשו עד לרגע זה.
~ בעת שאת מתבוננת על בני האדם (כולל על עצמך, כמובן) ראי וחושי את יופיים המהמם, חיצונית ופנימית. ממש כמו שאת מסתכלת על שקיעה, עץ, כלב, חתול, פרח, תינוקי או כל דבר יפה בטבע. זהי יופי זה של הטבע גם במעשיהם, במחשבותיהם, ברגשותיהם וכדומה.

וואו

תודה רבה רבה, אמנם לשניים הראשונים לא ממש התחברתי, אבל כשקראתי את התרגיל השלישי ממש התרגשתי.

באמת מרגש מאוד ומיוחד.

תודה

התרגיל השלישי הוא הראשון שעיצבתי עבורך, על סמך הנתונים שמסרת.
את הראשון והשני אכן הוספתי אחר כך כדי שהתשובה תהא שלמה ומקיפה יותר לטווח הארוך, עבורך ועבור כל מי שעשוי לקרוא את זה.
שוב תודה לך

ינוקא1

New member
מדיטציה שהשתמשתי בה בעבר

למצוא "נקודת אור בתוכינו".

זו נקודת הטוב שלנו , ופשוט להתרכז בה.

כאשר את מסוגת לעשות זאת על עצמך , את מסוגלת לעשות זאת גם על אחרים - למצוא את נקודת האור שלהם.

ועצם מציאת נקודת האור מתקנת אותך ואותם.

זה גם מעולה וממרכז לגמרי,

אני משתמשת בזה המון. תודה
. אבל כף זכות זה קצת אחר כי אני משתמשת בזה בסיטואציות אחרות מאשר בהתרכזות בעצמי.
בכף זכות המטרה שלי להביט באחר (כביכול שיקוף של עצמך, או שלא), ולשפוט אותו לטובה. זה הביא אותי לפתיחת חסימות.

ינוקא1

New member
אז אינך צריכה יותר מזה

כשאת רואה בעצמך אור , את יכולה לראות גם באחר אור.

ועם זאת , זה נכון שיש אחרים שהם לפעמים "עטופים בקליפות" , ואז קשה לראות בהם אור.

אז יש לי שיטה כזאת -

היא קודם כל מבוססת על הרעיון שכל בני האדם נמצאים גם בתוכך.
ואז את קודם כל מבקשת להתמיר את כל החסימות של אותו אדם X שנמצא בתוכך.

אם את יכולה להרגיש איזה חסימות אלו במדויק , זה יותר טוב כמובן !
למשל את יכולה לבקש להתמיר את הכעס שחוסם את "ראובן" שנמצא בתוכי , את הדאגות שחוסמות את ראובן שנמצא בתוכי וכו' וכו' הכל לפי מה שאת מרגישה.
ובסופו של דבר , את מבקשת לשלוח אור לראובן שנמצא בתוכך.

וזה הבסיס.
כמובן שעם התרגול עולות עוד ווריאציות ואפשרויות.

neophile

New member
לא מכיר סרטון

של מדיטציה או דמיון מודרך מפני שמדובר במעשה פשוט מאוד שיש לו הרבה התנגדויות פנימיות מסובכות והוא לשים את עצמך באותו מקום כמו האדם השני .

אם כי לדעתי לא כדאי לשפוט רק לכף זכות שזה רק לצד החסד אלה צריך לשפוט בקו האמצע - ברחמים .

וזאת הארה שהיתה לי עכשיו - המצבים הקיצוניים הם אלו שבהם מתאפשרים ירידות במצב התודעה .

למעלה