כעס

ערסlight

New member
כעס

כעס הוא תוצאה של תחושת תסכול וחוסר אונים. מי שירצה, בדרך כלל הוא מצטבר בגרון והוא מנגנון נחוץ ובריא! הוא מהווה מין וסת. כמו כזה שיש בסיר לחץ. הוא מאפשר לנו להוציא מתחים שמצטברים אצלינו ובעצם זהו שסתום בטחון ששומר על איזשהו איזון. כולנו מרגישים הקלה אחרי התפרצות כעס. ההקלה היא הסימן הטוב ביותר ששחררנו אותו. [או את רובו] החלופה לשחרור כעס היא הדחקה. המשמעות היא שהכעס מצטבר אצלינו בגוף ואז... או שיצא בגדול [התמוטטות עצבים] או מחוסר ניקוז יביא למחלה. [ויש מחלות אופייניות.] וגם מתחיל שרשרת תגובות שעלולה להאפיל על כל חיינו. הכעס הוא לא אויב, בדיוק כמו שכאב הוא לא אויב. הדבר המעשי שאנחנו יכולים לעשות זה להמנע מגירויים לכעס. [הדרך הזו אינה נגישה לרובנו] והדבר הנוסף הוא, לנתב את האנרגיה של הכעס לפורקן מבוקר. יש כאלה שירוצו, אחרים יבכו או יצרחו, יהיה מי שיתאגרף עם שק, יהיה מי שיעשה עליו מדיטציה ואחר יתופף למשל. אגב, התמכרויות [אכילה, עישון, קניות, אובססיות שונות...] אינן פורקן. אלה פיצויים שאנחנו מנחמים בהם את עצמנו. בדיוק כמו לתת ארטיק לילד שבוכה מנפילה ופצע בברך. כל מה שצריך לזכור, זה שלא כדאי לפרוק כעס על סביבתנו ולגרום לנזקים בלתי הפיכים [אנחנו עושים את זה איפה שאנחנו מרגישים שאפשר, ואלה בד"כ האנשים הקרובים לנו] וכניסה למנגנון של גירוי כעס הדדי שמכניס אותנו לסחרחרה שמזינה את עצמה ואפילו מתגברת. זה משהו שניתן ללמוד אם ממש רוצים. אנשים שמאפשרים לכעס להכתיב את מהלכיהם, נידונו מראש לחיי אומללות

בוחרת לנטרל את הכעס ממקום...

טוב.בו אני רואה רק את העצמי הגבוהה. הכעס שלי על אחרים בד"כ זה הכעס שלי על עצמי, לדעתי כל אדם שגורם לנו לכעוס הוא המראה וההשתקפות שלנו,הקיום שלו בחיינו בא בעצם להעניק לנו שיעור מה באמת מצריך אצלנו ריפוי. לדעתי אין לכעס מקום בחיינו,אלא תובנות בונות שמוסיפות לחיינו צבע ותכלית(מהות).

תרשה לי לצטט מה נאמר על כעס..

כִּי בְּרֹב חָכְמָה, רָב-כָּעַס; טוֹב כַּעַס, מִשְּׂחוֹק: כִּי-בְרֹעַ פָּנִים, יִיטַב לֵב. אַל-תְּבַהֵל בְּרוּחֲךָ, לִכְעוֹס: כִּי כַעַס, בְּחֵיק כְּסִילִים יָנוּחַ. וְהָסֵר כַּעַס מִלִּבֶּךָ, וְהַעֲבֵר רָעָה מִבְּשָׂרֶךָ: כִּי-הַיַּלְדוּת וְהַשַּׁחֲרוּת, הָבֶל. כבר אז הייתה התלבטות אם כעס טוב או לא.. איך אפשר לדעת? מצד אחד..מרוב חכמה רוב כעס=חיובי טוב כעס משחוק=חיובי כי כעס בחיק כסילי ינוח=שלילי הסר כעס מלבך ועבר רעה מבשרך=שלילי. אז מה נכון לעשות? מתי נכון ומתי לא נכון..

maof

New member
הכעס.....

הוא לפעמים מנגנון שעוזר להשאר שפוי כמובן אם אנחנו מסוגלים לשלוט במעשינו, על ידי הוצאת כעס אנחנו למעשה "לתקן" את המעוות (לפי דעתינו) ולשחרר את מה שעל הלב. אותו אדם שמולו הכעס הוא במצבים מסוימים אדם שאנחנו אוהבים ולא רוצים ליפגוע בו, אלא רק "להסביר או לשפר את הרגשתינו. אבל מה קורה אם הכעס "עוטף" אותנו והשליטה על מעשינו נעלמת והיכולת לחשוב גם היא נעלמת? האם אנחנו יכולים "לשפוט" אדם בכעסו? מעוף - שמחליט שבזמן כעס לא מחליט על כלום

ערסlight

New member
כעס עוטף

לרובנו, כעס הוא לא מצב של בחירה. הדבר היחידי שאפשר לעשות במצב הזה, זה לפרוק באופן מבוקר והמבוסס על תרגולת מוכנה מראש. ולשפוט אדם בכעסו?... ממש לא כדאי. מה שכן, כדאי לראות שזה לא שלנו. וגם לא להפעיל את עצמנו מזה. אם אתה ממש גדול... אולי תוכל להכיל את הכעס זה ולאפשר את הפורקן ללא נזק וללא תחושה שניצלו אותך.

למעלה