כספים

• פותח הנושא yfaa
  • פורסם בתאריך

yfaa

New member
כספים

שלום אבקש את עזרתך, על מנת למנוע מריבות בתא המשפחתי. לצורך כך אפרט בקצרה את השתלשלות העיניינים: התחתנתי עם גבר גרוש + 2 ויש לנו 2 ילדים משותפים. כשהתחתנו באנו עם משאבים כספיים זהים וקנינו דירה. מס' שנים אח"כ בעלי קיבל ירושה מהוריו והחליט שכספי הירושה יופקדו לחשבון נפרד שיהיה על שמו ועל שם ילדיו מנישואין קודמים כדי שכספים אלה ישמשו אותו לעזרה לילדים וימנעו ויכוחים כספיים ביננו. והכספים שנצבור ביחד ישמשו את התא המשפחתי שלנו. אציין כי בתקופה זו היה מדובר בירושה מכובדת ביותר. כך היה במשך כל השנים. בכל פעם שבעלי רצה לתת כספים ( הכוונה לכספים גדולים כגון: לימודים אקדמאיים, רכישת מכונית, שיפוץ דירה,עזרה לרכישת דירה, השכרת דירה, וכו') לילדיו הוא לקח את הכסף מהחשבון השני ולא התייעץ איתי מה לתת וכמה. לפעמים כששמעתי מה הוא נותן ועבור מה, הייתי אומרת לו מה אני חושבת על כך, אך מדגישה כי מאחר וזה לא כסף שלי הוא יכול לעשות בכספו כרצונו. ילדיו מנשואים קודמים הם בשנות ה- 30 לחייהם כיום,עובדים לפרנסתם , לילד אחד יש כבר משפחה משלו ולילד השני עדיין לא, בעוד לנו יש ילדים קטנים. בחשבון הנפרד נותר סכום כסף מכובד, אך בעלי טוען כיום כי הוא לא רוצה להשתמש בכסף זה לעזרה לילדיו אלא מהכספים המשותפים שלנו, מתי שהוא ירצה ואיזה סכום שהוא ירצה מבלי להצטרך לקבל את הסכמתי. מאחר והוא חושש מכך שנתחיל לריב לאור התגובות וההערות שהערתי בעבר, הוא רוצה היום לעשות הפרדת כספים או למצוא דרך אחרת שבה הוא יוכל לעזור לילדיו האחרים מבלי להתחשב ולהתייעץ איתי. הצעתי לבעלי שאת כספי הירושה שנותרו הוא ירשום על שם כל הילדים והוא מתנגד לכך. הצעתי כי כל סכום שהוא יקח לטובת ילדיו, אני אמשוך לחשבון שאפתח לטובת ילדינו המשותפים. אך גם זה לא מקובל עליו. לא כל כך ברור לי מה בדיוק מפריע לו כי על כל הערה שלי בנושא הוא מגיב: נראה מה יקרה כשהילדים "שלך" ( הכוונה למשותפים ) יבקשו. הערה שאמרתי בעבר , לדוגמא: החלפת רכב, נרכש רכב מנהלים 2000 סמ"ק לילד הרווק. – הערתי כי רכב כזה גורר אחריו גם הוצאות גבוהות של ביטוח טסט ודלק. בזמן שמעבר לסכום שניתן להחלפת הרכב נותן בעלי לילד תמיכה חודשית "עבור שכ"ד" כי הילד לא מצליח לגמור את החודש מהמשכורת שלו. כיצד יוצאים מהפלונטר כדי לא לריב? אני לא מחפשת מי צודק ומי לא, אלא דרך מעשית שתאפשר למשפחה להתנהל כספית בצורה הוגנת.

שילה1

New member
כעקרון-ירושה שייכת ליורש בלבד,וזכותו לעשות בה

כעולה על רוחו,אלא אם הירושה משמשת להוצאות משותפות,דבר שלא קרה,למיטב הבנתי. בקשר לשאר שאלותייך-דרך מעשית היא להגיע לגישור ,כלומר-שניכןם תגיעו לגישור ען מנת להגיע להסכמות בנושאי הכספים. מעבר לכך-מגשרים אינם נותנים שרותי יעוץ,אלא שרולתי גישור. מקווה בשבילכם שהבעייה תפתר ברוח טובה ובהבנה.

moo009

New member
כספים משותפים

אכן, לא ברור מה מצבכם הכספי, והאם התמיכה הכספית בבן, פוגעת משמעותית ביכולת שלכם להתקיים כלכלית. חשוב להבהיר ולהדגיש, כי לבן זוגך שני ילדים, חמודים ואהובים - עבורו לא אמורה להיות איפה ואיפה, לא רגשית ולא אחרת, ועם כל הקושי שבעניין, יהיה עליך לקבל את העובדה, שהמחויבות הרגשית שלו, היא לשניהם במידה שווה. האם את מרגישה שהוא לא מטפל ונותן לילדים שלכם מספיק , האם חסר להם משהו שבגללו את נלחצת , האם הוא מזניח את ילדיו .. קשה ליעץ לך באיזו דרך לבחור , נראה לי כי בעלך בגישתו פועל נכון ע"י כך שהוא מנטרל אותך מהסיפור הכספי , זכותו המלאה לעשות בכספים שהוא קיבל כרצונו . אמנם הילדים "בשנות ה- 30 לחייהם ..." אולם בעלך פועל בדרך נורמטיבית ראויה - עזרה כספית לילדים. את יכולה להסכים לעזרה לפרק זמן קצוב וידוע מראש, בו הילדה תתאפס על מצבה הכלכלי. אולם, אסור לשכוח שיגיעו עוד עזרות בעתיד ואולי אף גדולות יותר... וזכותך גם לא להסכים אך אין לך זכות להעיר לו על מה ואיך יעשה עם כספו למרות שהדגשת כי מאחר וזה לא כסף שלי הוא יכול לעשות בכספו כרצונו. נראה לי כי אינך כנה ומשהו אחר מפריע לך בנושא הנתינה . תמיד אפשר לערוך הסכם ממון המסדיר/מגדיר/מצמצם את השיתוף הכלכלי (וכמובן לאשר אותו בבית משפט לענייני משפחה) ואז להפריד חשבונות, הכנסות וכו'. ואולי עדיף לפנות לגורם טיפולי/יעוץ זוגי . הנושאים שהעלת בשאלתך מעמידים את קשר הנשואין ביניכם ב ? ואולי כדאי לך לשקול דרך של פרידה מבן זוגך מהמקום של הקשיים שלך בהתמודדות כספית מול ילדיו .

המלצה בלתי אחראית על פרידה

אני ממש מתקומם נגד זה! בדיוק האספקט הזה מדגיש את החשיבות שבבירור עניין זה בין הצדדים בדרך של גישור. יש לצאת מנקודת הנחה שישנם חילוקי דעות מהותיים בין בני זוג המעוניינים בחיים המשותפים שלה לאורך זמן והעניין הזה יוצר עננה על יחסיהם. זה מקרה קלאסי לגישור- וזה אינו "גישור גירושין" אלא גישור שעניינו סכסוך כספי נקודתי בין בני זוג המעוניינים (כנראה) ליישב אותו ולהמשיך את חייהם בשלווה עם הסדר ששניהם חיים עמו בשלום. חרים יקרים- אתם חייבים להגיע במהירות הבזק לגישור, לטפל בזה באופן יסודי ולגבש בעזרתו של מגשר/ת מוכשר/ת ולהמשיך הלאה בחייכם מתוך אהבה והערכה עתידיים. הצעות לפרידה (ולו זמנית) הן הצעות בלתי אחראיות היוצאות מהבט ולא מהראש- המעצימות רגש קצר טווח תוך הקרבת אינטרס ארוך טווח של שני הצדדים וילדיהם הרכים!

שילה1

New member
מסכימה איתך,מה עוד שלא ידועים פרטים כאלה

ואחרים,ולמסקנה כזו יכולים להגיע רק בני הזוג.

למעלה