כסף

noaaaa

New member
כסף

אני רוצה לעבור קורס צניחה חופשית אחרי שעשיתי פעמיים טנדם בפרדייב.מישהו יכול להמליץ לי על מקום יותר זול??

Afehad

New member
כסף זה לא הכל

צריך לשים לב למה שמקבלים מהקורס ולא רק לעלות שלו. יש שני מועדוני צניחה בארץ ושניהם נותנים קורסים בסיסיים שונים. לגבי הקורס בפרדייב - ישנם מספר קורסים בניהם ה AFF המאוד פופולרי בעולם. אני עשיתי את הקורס בסקיידיב ושם הייחוד הוא האירודיום - מנהרת רוח הנותנת סימולציה של צניחה חופשית. במהלך הקורס מקבלים המון "זמן אויר" השווה למספר לא מבוטל של צניחות חופשיות - אומנם זה לא זהה לחלוטין אך ה"שוק" של הנפילה פוחת (הוא עדיין קיים ובגדול אבל בשרירים יש כבר משהו שיודע לתת תגובות בסיסיות נכונות) לאחר מכן ישנם 3 צניחות מגובה נמוך בהם פותחים בשבילך את המצנח ויש על התלמיד להוכיח יכולת פתיחה בעצמו (הוא שולך ידית דמה מהמיקום בו אמורה ליהיות ידית הפתיחה (זה אומנם מצנח קטן המושך את הראשי - אך לצורך העיניין - ידית פתיחה)). לאחר מכן מתחילים בצניחות עם יותר ויותר "זמן אויר" בהם הפתיחות מתבצעות על ידי החניך ונבדקת בהם המודעות לגובה, ביצוע נהלי פתיחה תקינים וכדו´. וכך ב 8 צניחות ו4 ימים נגמר הקורס. ב AFF אותו אני לא כל כך מכיר - כל קפיצה מההתחלה היא קפיצה עם מדריכים ובחינה בפני עצמה - בה צריך להראות גם שליטה באויר ותרגילים. היתרון הוא שלאחר סיום הקורס אתה כבר ביצעת מספר לא מבוטל של תרגילים, אך - אם את/ה נכשל בביצוע אחד התרגילים - הקורס מתארך והמחיר עולה. חיסרון נוסף (לדעתי!!!!) הוא שב AFF אתה חושב על ביצוע התרגילים וכמות ה FUN העצומה קצת יורדת. שני הקורסים ישנם להשלים קצת למעלה מ 10 צניחות שבינהם 6 צניחות עם מדריך שגם הם מהוות בחינה על מנת לקבל רישיון. אני מזמין בוגר AFF וקורסים אחרים לתקן / להוסיף על דברי ותשובה ישירה - לדעתי ב סקיידיב יותר זול (ראו מחירים באינטרנט)

mikigafni

New member
AFF

בתור אחד שעשה את הקורס המואץ בפרדייב אני יכול להמליץ עליו בחום נכון שבשתיים שלוש צניחות הראשונות אתה מרוכז בלהצליח אבל כיף יש בכל צניחה וצניחה ואת החיוך שהיה לי אחרי ה- 3 צניחות הראשונות בקורס אי אפשר היה למחוק במשך יומיים. היתרון של הקורס הזה לדעתי הוא שהקורס מעניק לך יכולת התמודדות מעולה עם כל מצב שתיתקל בו בנפילה על הבטן כגון ברבור התהפכות על הגב וכולי. אף אחד לא יוצא מהקורס עם סלטות מעולות אבל מטרתן היא לגרום לברבור על מנת שתלמד איך יוצאים ממנו. הרבה בנושא הוא עניין של כסף אך המטרה בספורט היא הנפילה החופשית לכן מומלץ לדעתי הקורס המואץ AFF ולא הקורס שבו קודם נפתח המצנח אוטומאטית חג שמח ובטוח והעיקר שיהיה מזג אוויר טוב לצניחה

e ilan

New member
קורס צניחה

לגבי השאלה של עלויות מחירי הקורסים אני מציע לך לשאול את השאלות לגבי המחירים במקומות הנכונים (במועדוני הצניחה בארץ) ומאחר ואת הולכת להוציא סכום כסף לא מבוטל הייתי ממליץ לעשות סקר רחב אפילו במועדוני צניחה בעולם ודעה אישית שלי כאחד שמכיר את כל סוגי הקורסים שיש היום אני ממליץ על קורס AFF שבו כל הצניחות מגובה 12000 כאשר את מלווה ע"י מדריכים וקורס זה נעשה אך ורק ואני חוזר אך ורק בפראדייב בארץ וברוב המועדונים בעולם עובדה. לגבי המחירים תבדקי עלות מול תועלת

noaaaa

New member
תןדה

תודה על ההסברים,אני בהחלט יברר בskydiving באילת

noaaaa

New member
צניחה עם מדריך

למה אתם מתכוונים כשאתם אומרים שהצניחה מלווית ע"י מדריך?? זה כמו בטנדם או שהצניחות הראשונות בקורס הם לבד והמדריך צונח במקביל?

noaaaa

New member
למה עדיף?

למה עדיף בפרדייב?עשית שם את הקורס?

דעות אישיות לכאן !

אני מעוניין לעשות קורס צניחה חופשית, והבנתי שיש רק שני מועדונים בארץ- אילת (שחזר לפעילות), וחוף הבונים. יש איזה שהוא הבדל משמעותי בשיטות\ מחיר\ ציוד או שזה פשוט עניין של נוחות גיאוגרפית? תודה מראש. יווווו...

leshed

New member
יש הבדל

קודם כל, כל מי שתשאל אותו בפורום יגיד לך שאיפה שהוא עשה את הקורס זה הכי טוב. אני מציע לך להתקשר ולברר בשני המועדונים, כי יש הבדלים במחירים ובמה שאתה מקבל בקורס. בסופו של דבר, בשני המקרים אתה תקבל רישיון תניחה (באילת הרישיון הוא של איגוד הצניחה האמריקאי, ובבונים תקבל רישיון של איגוד הצניחה הישראלי ותהיה חבר באיגוד, על אף שתמיד תוכל להיות חבר באיגוד גם אם עשית את הקורס באילת). כמובן שנוחות גיאוגראפית הינה משמעותית. אם אתה גר ליד אילת, טיפשי שתעשה את הקורס בבונים ולהיפך. בכל מקרה, תנסה לקבל כמה שיותר מידע מצנחנים שעשו את הקורסים בשני המקומות ולהחליט לבד. בהצלחה, ליאור

amir y

New member
קורס צניחה

אין לי מושג לגבי המועדון באילת אבל אני יכול להגיד בלב שלם שהמועדון בחוף הבונים הוא מועדון מקצועי ורציני. אני עשיתי קורס AFF לפני כ-9 חודשים ובנוסף לזה שנהנתי מכל שניה מהצניחה, נהנתי מהרמה המקצועית הגבוהה של הצוות. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה...

oferbar

New member
זול?

אולי תמצאי באירופה מקום יותר זול אבל עלות הטיסה, שהייה וכולי ייקרו את זה בהרבה יותר, אלא אם כן את מתכוונת להוסיף מספר גדול מאד של צניחות לאחר מכן באופן שסה"כ העלות תרד משמעותית (מסובך?) יותר זול להשאר בבית ולפצח גרעינים מול הטלויזיה... (אבל גם יותר משעמם) שמיים כחולים עופר

Ron Miasnikov

New member
קורס בחו"ל

אני לא חושבת שקורס צניחה בחו"ל זה רעיון מאד מוצלח. בארץ יש מועדונים טובים שמעבירים קורסים מאד מקצועיים. המחירים כאן ושם די דומים ממילא. אם הכל טוב - אז יופי, וראיתי אנשים שסיימו קורס AFF בשלושה ימים בחו"ל. אבל לא תמיד הכל טוב - החל ממזג אויר מזופת )בדילנד צנחתי בשבעה מתוך 17 ימי חופש( - מה שעלול בהחלט לקלקל תוכניות ולהשאיר את החניך עם חצי קורס והרבה אכזבות, דרך פציעות )חלילה וחס( - ואז - אשפוז או טיפול רפואי רחוק מהבית עלולים להיות יקרים, ושוב - הקורס לא הסתיים. עדיף לעשות קורס כאן, ואז אם רוצים נסוע לכייף בחו"ל. ועוד - הצניחות הראשונות ממילא כל כך מלהיבות, ולא יודעים מה "מפסידים" במקומות אחרים. אחרי שכבר מתקדמים הלאה, יודעים להעריך ולהנות טוב יותר ממועדונים גדולים בחו"ל. בארץ - אני אישית עשיתי את הקורס באילת, ועוד לא קפצתי בחוף הבונים. הקורס באילת מאד מומלץ )מקצועית וכל שאר הפרמטרים(. היחס לחניכים מצויין והקורס קצר וקולע - בדר"כ בסופ"ש אחד נהיים צנחנים.. בכל מקרה - לשבת בבית ולפצח גרעינים לא מספק מספיק אדרנלין.. :(

למעלה