כסף

iguessgrampy

New member
כסף

השה"מ שלי בקבוצה שאיתה אני משחק מוד"מ שומר עלינו עניים בצורה מחפירה, כולנו מסתובבים כרגע עם ממוצע של 15 פ"ז בכיס. הכסף שאנחנו מקבלים מהמשימות שאנחננו עושים בשביל אנשים בהחלט עלוב, הגענו למצב שקפצנו משמחה בגלל שקיבלנו 500 פ"ז לכל החבורה (5 אנשים בחבורה=100 לכל אחד). כשאנחנו מגיעים לערים אנחנו מחפשים עבודות מזדמנות אבל או שאין ביקוש לידיים עוזרות או שהשכר הוא 10 פ"ז ליום עבודה והלינה בפונדק והשכרת מקום באורוות מחסלת לו 90% ממה שהרווחנו. מה החשיבות של כסף במ"ת? מה הדבר הכי נורא שנאלצתם לעשות בשביל כסף? ואם יש לכם דרכים בשבילנו לעשות כסף במשחק-ידעו אותי בקשה.

אוי, באמת...

15 פ"ז ממוצע לכיס? 10 פ"ז ליום עבודה? הלוואי!!! בחבורתנו החביבה, לידיעתך, אנו חיים על לא הרבה יותר מזה. אמנם המטבע הנפוץ אצלנו הוא פ"כ (ששווה בערכו לפ"ז במשחק הרגיל, מסתבר), אבל יש לך מושג כמה זמן לוקח לנו להשיג כאלה? בוא נגיד ככה - שניים מחברי קבוצתנו (אנחנו עומדים כבר על סוף דרגה שביעית תחילת-שמינית) הצליחו לאסוף יחדיו, בין השאר בעזרת תרומות של אי-אלו אנשים, 100 פ"כ (100 פ"ז). זאת הפעם הראשונה שיש לחבורה כ"F הרבה כסף... וחפצי קסם - אין מה לדבר עליהם. אל תזכיר אותם אפילו. בשביל שבוע עבודה בעיר בשמירות (טחינה...), הציעו לנו 8 פ"ב (פיסות ברונזה, שכל אחת מהן שוות-ערך לפ"כ במשחק הרגיל) לראש. שבוע!!! ועדיין אנחנו נהנים נורא. אז בלי תלונות, בבקשה.

Raynor

New member
כמו שאומרים קשה באימונים, קל בקרב

אם תבצעו הרבה משימות קטנות שלא שוות כלום סביר להניח שמתישהו תהפכו להיות מפורסמים ואז ישלמו לכם הרבה ג'ובות בשביל משימות, אם לא אתם תצטרכו ללמוד לדרוש! הקוסם הזקן מביא לכם רק 10 פ"ז בשביל המטה שהבאתם לא? תגידו שאתם צריכים עוד כסף! הוא לא מסכים? תתקיפו אותו! הוא הורג אותכם? סבבה תתחילו דמויות חדשות עם נטיות רעות ותתחילו לשדוד ערים! לא עובד? תחליםו שה"ם!

כסף אתה רוצה ?

א)הבהרה אני לא השהם שמדובר עליו ב)נכון שניתן להסתדר בלי כסף אבל חלק מהמשיכה של חיי ההרפתקנות היא התקווה להשגת כסף ומהר.. נכון.. תקווה לא מבטיחה הצלחה אבל אחרי שאתה משיג סטטוס (מקומי אפילו) של גיבור ואתה עדיין מגרד אגורות כדי לא לגור ברחוב.. אתה מתחיל לחשוב מחדש על הבחירות שביצעת בחיים שלך.. ואכן כדי לחסל מחנה קובולדים בפעולת קומנדו של איש אחד (או ארבעה) אנשים זקוקים לציוד.. והרבה ממנו.. וציוד שכזה עולה כסף (לרוב) ולפעמים ההוצאות לא משתוות לפרס הכספי שמקבלים בסוף (כמובן שאני לא נוגע במניעים מוסריים.. אישיים.. נקמתיים וכו').. בכל מקרה איך שלא מסתכלים על זה כסף הוא כן אספקט חשוב בחייו של כל אדם ובעיקר בחייו של ההרפתקן הממוצע ועל כן יש לתת לדמויות פיצוי כספי הולם על "טובות" שהם מבצעים.. או לפחות לאפשר להם למצוא עבודה.. כמובן שלאפשר ל4 דמויות בדרגה שלוש כרכרה שבה 14000 פיסות זהב זה קצת מוגזם (לומדים מהנסיון
) אבל גם ממוצע קבוצתי של 10 פז לדמות זה מוגזם לדעתי..

magnus the red

New member
הכל (כרגיל) תלוי ב GM

השאלה היא למה הוא לא נותן לכם מספיק כסף, והשאלה השניה היא "מספיק למה?". כלומר האם הוא סתם מתאכזר, או שהוא רוצה שאופי ההרפתקאות יהיה כזה שהדמויות חיות מרגע לרגע ולא בטוחות איפה הן ישנו הלילה, או שהוא פשוט לא רוצה שתתחילו להשתגע עם ציוד וחפצים קסומים. ומצד שני, למה אתם צריכים את הכסף ולמה הוא לא מספיק? אם בשביל צרכים בסיסיים כמו אוכל ולינה, או כדי להתחיל להשתגע עם ציוד וחפצים קסומים? בכל מקרה קשה לי לראות איך חוסר כסף מפריע ממשית למשחק, אבל זה ממש מציק לכם פשוט דברו עם ה GM.

מה תעשה עם כסף?

התשובה היא כמובן - עוד כסף. אם הדמויות רוצות להתעשר, אז לא ההרפתקנות היא הדרך, אלא המסחר. הרפתקנות לשמה היא דרך מסוכנת ולא רווחית להתפרנס - לפעמים מוצאים אוצרות, אבל באותה קלות אפשר גם לאבד אותם. איך מתעשרים במשחק? קונים בזול ומוכרים ביוקר - כשאת ה"אקשן" יכולה לספק הדרך מהמקום הזול אל המקום היקר, או הנסיון להשיג את המוצרים. קחו את כספכם, וגשו לעיר הנמל הקרובה - קנו שם פנינים למשל, או מלח (שערכם גדל ככל שמתרחקים מהים - עניין של היצע וביקוש) ואז, עמוסים בסחורות, צאו לדרך לצפון הרחוק והקר - אם תגיעו בשלום, תוכלו למכור את המלח והפנינים במחיר גבוה בהרבה מזה שבו קניתם אותם, ואחרי שתכסו את הוצאות המסע, לקנות בהפרש פרוות צובלים או חורפנים, ולמכרם במקום אחר... אחרי שתגלגלו כמה מחזורי רווחים (ותשלמו מיסים) תוכלו להשקיע את כספכם בשיירה או ספינה, ולצאת להביא אריגים ותבלינים נדירים מהמזרח, זהב מהמערב או יהלומים ושנהבים מהדרום. נשמע משעמם? זה כבר תלוי בשה"מ, שיכול להפיל עליכם זייפנים, מתווכים מפוקפקים (כמו מאנוצ'ר גורבהאניפר, הידוע לשמצה ממעורבותו בפרשת איראן-קונטרה), אנשי רשויות מושחתים, שודדי דרכים ופירטים, אסונות טבע וכיוצא באלו מרעין בישין. יכול להיות אפילו יותר מסוכן (ורווחי) אם תעסקו בתחום האפור, ואף הפלילי של המסחר - כמו לקנות מטען של גרזנים וחרבות מלאכת מחשבת של גמדים ולמכור אותו ברווח אסטרונומי לשני שבטים של אורקים שנלחמים אחד נגד השני, להבריח משקאות, סמים או מרכיבי לחשים לא-חוקיים (יש קוסמים שישלמו הון על אבקת קרן חדקרן, במיוחד במקומות בהם החיה הזו מוגנת על ידי החוק). כמובן, שכל זה עובד רק עם השה"מ מסוגל להבין את הרעיון של היצע וביקוש ועקרונות כלכליים בסיסיים מאוד אחרים, ולא מתעקש להיצמד לטבלת המחירים של ספר הכללים (שלדברי גארי ג'ייגקס יוצר המשחק, אגב, תוכננה כדי לשקף מחירים באזור ספר פרוע שסובל מהיפר-אינפלציה) כתקפה בכל מקום ובלתי משתנה. במקרה כזה, הדרך הפשוטה היחידה להתפרנס בכבוד היא לקחת ציוד של יריבים מובסים ולנסות למכור אותו בשוק.

redlight driver

New member
שתי נקודות....

האחת היא שכסף אמור להיות לפי דעתי אמצעי ולא מטרה, הוא אמור להיות הכלי שלכם לכבוש את המטרות שלכם כדמויות ולרצות את היצרים והחלומות שלכם, כמובן שהוא לא תמיד הכרחי לכך אבל עדיף להתייחס אליו ככלי לכיבוש שאיפה ולא כשאיפה. העניין השני הוא שכולכם הצגתם מצבים שבהם השה"מ אשר "מתאכזר" אל הדמויות ולא מספק להם מספיק מצבים לייצר כמויות גדולות יחסית של כסף, דבר נוסף שמשותף לכולכם הוא שאמרתם שהוא או "סתם מתאכזר" או רוצה למנוע "השתגעות של קניית חפצי קסם"....בכל מקרה לשה"מ יש מטרה בעולם של הדמויות, הוא עושה זאת מסיבה מסוימת ואם הוא שה"מ טוב אז כנראה שיש לו מטרה ב"התאכזרות" הזאת. העניין שרציתי להבהיר הוא שאין טעם בלהתעסק ב"למה" הוא עושה את זה, אלא יש להבין שהוא זאת מסיבה מסוימת ויש לו מטרה בכך.

השאלה היא האם לשהם באמת יש סיבה..

גיליתי נטייה אצל שהמים מתחילים (aka me) להערים קשיים על הדמויות just because לרוב במקומות שהם לא נחוצים.. זתומרת כשכל מוכר בשוק הוא רמאי יקרן והיחיד בשוק שמוכר את החפץ שאני מחפש.. הכסף שעמלתי והישגתי בכל חיי מסתכם ב10 פז ובדרך מעיר לעיר נופלים לי הגלגלים בכירכרות בדיוק במארב של שודדים 3 פעמים אני מתחיל לחשוב שהגורל (השהם) נגדי.. הכל נופל לדעתי תחת הכותרת של "השהם שלי משחק נגדי ולא איתי"

iguessgrampy

New member
אם החבורה

מסתובבת עם כרכרה מלאה ב14000 פז אני מאמין שיש לשה"מ כל סיבה שבעולם להקשות עליהם.

לגבי הנקודה הראשונה אגב..

המטרה העליונה היחידה של כל אדם היא אושר.. כל אדם מגיע (או שואך להגיע) לאושר בדרכים שונות.. נקמה.. הצלחה.. עזרה לזולת.. שינוי העולם.. גידול קקטוסים.. וכן גם החזקת כמויות גדולות של כסף (וכח שמתלווה אליהן) גורמים לבני אדם אושר.. (לרובם בכל מקרה) ועל כן לדעתי הכסף הוא אכן כלי להשגת המטרה האחת והיחידה לקיומו של כל יצור אך גם "יצרים וחלומות" הם משהו שאדם שואף להשיג או להגשים על מנת להגיע לאושר.. ועל פי כן לדעתי הם נמצאים באותה הרמה.. אחת מתחת לאושר (רצונות חלומות והשגת כמויות כסף)

shadowfax

New member
קראתי את ההודעות של שאר האנשים

הייתי רוצה להפנות אותם לכיוון מחשבה אחר: כסף הוא מטרה, מטרה יפה מטרה נוחה ומטרה מספיק טובה כדי לגרום לאנשים לקום ולסכן את חייהם בלחימה במיפלצות לבקר בתוך מבוכים ושאר חורים מגעילים, לישון תחת כיפת השמיים בגשם זלעפות... ההבטחה לעושר מהיר, עושר שלא ניתן להשיג בצורה אחרת זו מטרה, למעשה בD&D המקורי קיבלתה XP על כסף שהשגתם, XP שמציין השגת מטרה שלשמה יצאו הדמויות. למעשה למה לדמויות לעשות את מה שהם עושות עם הם לא רואות בזה תוצר? האם הדמות שלך לא תחזור הביתה תתלה את חרב מעל האח ותספר סיפורי הרפתקאות בבר המקומי לאחר יום עבודה בשדה עד ליום מותה, כמנחה אני כן מחוייב לראות את העניין כמשהו שמדרבן, הרי מה יותר מושך מתיבה עם 100 פ"ז? תיבה עם 200 פ"ז....

סנדרין

New member
כסף זה תמיד טוב ../images/Emo13.gif../images/Emo142.gif

אשנה קצת כיוון, ואגיד שלא הכול תלוי ב-DM - אלא גם בדמות. מה הדמות שלך חושבת על הכסיף שיש (אין) לה
מה היא הייתה עושה כדי להשיג עוד
הקוסמת שלי, סנדרין, יצאה להרפתקה מסובכת למדי במרדף אחרי קוסם, עם פרס של 1000(
) פ"ז על ראשו. חמדנית שכמותה
(העתקת קסמים ממגילות היא דבר "קוסם" למדי בשביל כל אחד)

iguessgrampy

New member
זה נחמד

אבל לנו אין הרפתקאות שיניבו אלפי פ"ז וגם כשאנחנו מצילים כפר או עיר אנחנו בכל זאת מקבלים יחס מחפיר ולא מקבלים מספיק כסף שיאפשר לנו לקנות שיקויי ריפוי,חצים ועוד ציוד כמו אוכל לפידים וכל מיני דברים כאלה.

Nihau

New member
חשיבות הכסף

נגיד שחברת קבוצה אנונימית הרסה פונדק ולא הצליחה להתחמק מאשמה. ונגיד שאותה חברה אנונימית סירבה לחלוטין להפרד שספר הלחשים שלו כפקדון וחייבה את כל הקבוצה להרוויח ביחד סכום מספיק לשלם את הנזקים... אותה חבורה אנונימים שלרוע מזלה מסתובבת עם אותה חברת קבוצה קוסמת מתחילה אנונימים הייתה חייבת לגרד כסף מהקירות ולכן הלכה וחיפשה משימות קצרות לביצוע על לוח המודעות בפונדק והיו שם מגוון של אפשרויות שמתוכן הם ביצעו חלק לפי ראות עיניהם. למשל: טיפול בכנופית פושעים חקירה של התקפות דובים מהיער הקרוב איסוף חומרי גלם לקסם עבור הקוסם המקומי מכירת עורות מטופלים מהציד המוצלח האחרון העברת מכתבים דחופים בשם ראשי עיירות באיזור. ולאחר שתי פגישות אמרו יפה יפה שלום לרוב הגדול של הכסף שהלך עם חבר קבוצה אנונימי לשלם את החוב בדרכו הבייתה. והרי לך אפשרויות השגת כסף וסיבות לביזבוזו.

נוקס

New member
ואולי זה הזמן

להחליף נטיה, לקנות כמה בגדים שחורים ולתכנן מחדש את עלית הדרגות של הדמות. אה נזכרתי, גם להרוג את הפלדין בחבורה או לחילופין להקריב אותו או להמיר את ד(ע)תו.

iguessgrampy

New member
אצלנו

הפלאדין שהיה בחבורה נהרג ונעזב בשדה לאוכלי נבלות. בכל מקרה חשבנו (באוף פליי) על לשדוד בנק ולחיות כפורעי חוק ושודדי דרכים אבל בגלל נטיות כמעט כל הדמויות זה לא התאפשר. זה די מבאס זה היה יכול להיות נחמד.

ננסק

New member
גם בחבורה ישנה שלי היה פלאדין,

והסיפור שלו יותר נורא. השחקן נמאס על הקבוצה ועזב אותה, משאיר אחריו את הפלאדין דמיאן, שבמהירות נהרג בקרב. החבורה קברה את הפלאדין, ולאחר מכן ניגש אל הגופה הקוסם, על מנת להתייחד עם חברו לשעבר. אלא שהשחקן של הקוסם היה האדם שהכי שנא את השחקן של הפלאדין, באופן הגובל בקיצוניות. הקוסם השתין על הגופה, כרת את הידיים שלה, תקע אותן בתיק הגב, ורץ החוצה. בעקבות קביעת שה"מ משועשעת, הידיים שמרו על היכולת Ley on hands, וכך המשיכו לחדש 12 נק"פ ליום.

למעלה