כסף רבותי, כסף...

• פותח הנושא LordR
  • פורסם בתאריך

LordR

New member
כסף רבותי, כסף...

קראתי פה בפורום בעיון וגם בכל הפרטים ששלחו לי מהעתודה האקדמית אבל דבר אחד לא הבנתי.. אני יודע שמשלמים לי על התואר וגם אני יודע שנכנס לחשבון שלי 10000 שקל מהצבא האם העשר אלף שנכנס זה כדי לשלם על התואר או בנוסף לתשלום על התואר? שאלה שניה , היא.. יש לי פטור משכר לימוד (עובדי אוניברסיטה במשפחה). . . זה יכול לעזור לי איכשהו, בתור עתודאי?

LordR

New member
שגיתי

אוק קיי, אז גיליתי שעל שאלתי הראשונה ענו פה כבר אבל מה עם השניה?

D a n n y b o y

New member
מצטרף לשאלה...

אם יש לי פטור משכר לימוד, אני מקבל את ה 10,000 ש"ח בכל זאת?

b i s c u i t

New member
תשלום לעתודאים

הצבא לא משלם לך על התואר. הסיבה לכך היא שבאוניברסיטאות ישנו כלל, והוא שכאשר גוף חיצוני מממן לסטודנט ולו שקל אחד משכר הלימוד, השכר לימוד עולה באופן אוטומטי ב-25% (אל תשאל למה). לפיכך הצבא נוהג בדרך אחרת - הוא נותן לעתודאי 10,000 ש"ח, שאיתם יכול העתודאי לעשות כל דבר - לנסוע לחו"ל, לקנות אוטו, או, אם ירצה, לעזור להוריו לממן את לימודיו. בקיצור, אתה מקבל 10,000 שקל לא בנוסף למימון הלימודים אלא, לכאורה, בשביל הלימודים. בקשר לשאלתך השניה - אני לא ממש יודעת...

D a n n y b o y

New member
זו התשובה...

אתה לומד בחינם, על חשבון האוניברסיטה. יש לך 10,000 ש"ח בשנה- אתה יכול לקנות אוטו, לשכור דירה או סתם לבזבז הכל. לדעתי, זה עוזר...

LordR

New member
עכשיו בלבלתם אותי לגמרה

משלמים לאוניברסיטה עם העשר אלף או שהאוניברסיטה פשוט חינם והעשר אלף להנאתי?

D a n n y b o y

New member
האוניברסיטה חינם...

נראה לך?! אתה משלם להם את ה 10,000, זה שכר הלימוד. אבל אם יש לך במשפחה עובדי אוניברסיטה, נראה לי ששכר הלימוד חינם אבל אתה חייב במסים. אני לא יודע בוודאות איך זה עובד (תתקשר לאוניברסיטה ותשאל). אם שכר הלימוד חינם, אתה לא משלם את ה10,000 לאוניברסיטה- אתה קונה רכב!

D a n n y b o y

New member
חפיף...

יש לך 780 בפסיכו, גם אני רוצה. חוץ מזה, אם אתה במעונות בטכניון, לא נראה לי שתצטרך אוטו. אם אתה באת"א- לדעתי, מעצבן לנהוג במרכז. אני גר בבאר שבע, אז חוץ מאיזה גמל או עדר כבשים אין הרבה תנועה :)

למעלה