כסף ממכירת דירה

מוזיניק

New member
כסף ממכירת דירה

שלום אני מתעתד לחתום חוזה למכירת הדירה שלנו בימים הקרובים והיות וכנראה ייקח לנו כמה חודשים עד שנמצא דירה אחרת הכסף ישאר זמין,רציתי לשאול ברשותכם א.איך כדאי שהמוכר ישלם לי דולר ירוק, יציג,או באופן אחר?ב.מה כדאי לי לעשות עם הכסף בכדי לשמור על הערך וגם קצת רווח לא יזיק תודה רבה

תשובה

נדל"ן נמכר בדרך כלל במחיר הצמוד לשער היציג של הדולר. לפיכך, אם בכסף אתה מתעתד לרכוש דירה חילופית מומלץ להשקיעו בצמוד דולר. לא מומלץ לשמור הכסף במזומן (ירוק) שכן יש בכך סיכון שהכסף ייגנב או יאבד בדרך אחרת (למשל - שריפה או הצפה). בבנק הכסף בטוח יותר ותוכל לישון בשקט. בברכה אילן גולדנברג, עו"ד

אמיר72

New member
אלטרנטיבה נוספת

ראוי לבדוק, כאשר מתעתדים לרכוש דירה, לנסות ולהחליט האם זו תהייה דירה חדשה או משומשת. דירות חדשות (ע"פ חוק) מחירן נקוב בשקלים; שוק הדירות המשומשות, בין קונים פרטיים, עדיין משוערך בדולרים. אם מצמידים כסף לדולר, עדיף ללכת לקנות בבורסה אג"ח דולרי סחיר (הדס/תאלי דולר/תכלית דולר). זה למעשה דולר סחיר, אך יש לו יתרון משמעותי אחד על פצ"מ בבנק - הוא משלם ריבית רבעונית, LIBOR פחות 0.3-0.4%. הבנקים בחלק מהפקדונות הדולריים אינם משלמים ריבית, ולאחרים משלמים ריבית של 1.25% לכל היותר. בליבור קצר (3 חודשים) כמו כאן, מדובר על ריבית של 2.9%. וזה הבדל גדול.

מוזיניק

New member
תודה על התשובה המחכימה,אנחנו

מתעתדים לקנות דירה יד שניה ולכן חשוב לנו לשמור על הערך הדולרי,אם תוכל לפרט יותר איך והיכן אנחנו יכולים לקנות את האג"ח הנ"ל נודה לך מאד

אמיר72

New member
בבורסה

שאלו את יועץ ההשקעות בבנק שלכם, הוא מכיר את הניירות.

למעלה