כסף כסף כסף

BenBaryo

New member
כסף כסף כסף

עכשיו שהשגתי את תשומת לבכם יש לי שאלה :) אני טס לסין לתקופה ממושכת.. כמובן שאני מעדיף שלא להסתובב עם כמויות של כסף עלי. האם יש סידור כמו משלוח כסף בדואר, או האם קל להסתדר עם כרטיס אשראי בינלאומי? תודה

happydog23

New member
תלוי לאיפה אתה נוסע.

הכי טוב זה לפתוח חשבון בנק מקומי ולקבל כרטיס כספומט/אשראי מקומי.

izzy g

New member
עם כרטיס אשראי בינל

יחסית לא נורא עם כרטיסי אשראי בינל. כספומטים של בנק אוף צ'יינה (למיטב ידיעתי רק של בנק זה ולא של בנקים אחרים בסין) מקבלים כרטיסי אשראי בינל ואפשר למשוך שם כסף במזומן. אולי לא בכל חור בסין אבל בהחלט בערים הגדולות.

yaelisam

New member
נכון

אמנם רק ב bank of china אפשר למשוך עם כרטיס בינ"ל. כדאי שכל פעם תמשוך כמה שיספיק עד העיר הבאה (לא בהכרח עיר גדולה, גם במקומות קטנים אך מרכזיים יש סניף) במשך הזמן אתה תדע כמה זה המספיק הזה. אני בהחלט הסתדרתי רק עם הכרטיס.

BenBaryo

New member
תודה

בשביל למשוך כסף צריך להיכנס לבנק? יש כספומט? הוא בסינית? (אני מקווה Simplified)

yaelisam

New member
בבנק המדובר

bank of china הכספומטים נמצאים כמו בכל מקום אחר- מחוץ לבנק, וכשאתה מכניס כרטיס בינ"ל המידע מופיע באנגלית... כמו בכל בנק אחר בעולם! תהנה!!! כולי קנאה...

BenBaryo

New member
אני נוסע לבד

וזה בטח ישעמם. רוצה להצטרף? :) אני אשמח לחברה

yaelisam

New member
את האמת יש מצב שאני אהיה בסין

בחודשים הקרובים אבל זה לא סגור... זה תלוי בכל מיני מלחמות שקורות במדינה שלנו... :-8 לכמה זמן אתה נוסע? ולאן??

BenBaryo

New member
אני נוסע

בינואר.. לפחות עד אוגוסט, ואז נראה... אני חושב אולי אני אשאר עוד - תלוי :) לאן? עדיין לא החלטתי.. אולי אני אטייל קצת בהתחלה ורק אח"כ אתיישב ללמוד וושו כמו שרציתי. אולי קצת וקצת.. עדיין לא החלטתי.

Jinkobill

New member
אבל כמובן - העמלה של כרטיס בינ"ל

היא גבוהה מאוד תברר אצל חברות האשראי - לדעתי הם לוקחים כ2.5 % מגובה העיסקה כשאתה מושך בחו"ל. ואל תשכח שאתה מושך בסין יואנים, בארץ ממירים את זה לדולרים, ואז לשקלים כדי לחייב אותך בחשבון. כל המרה כזאת - עוד עמלה של שערי מטבע. לפיכך, הכי טוב זה לפתוח חשבון בנק בסין, ולעשות העברה בנקאית מהארץ לחו"ל (עמלה גבוהה - כ-40 דולר). זאת במידה ואתה מעוניין להעביר סכומים גדולים.

BenBaryo

New member
הצעה טובה

אני אשקול אותה. תודה שהעלת אותה לתשומת ליבי :)

TomerEp

New member
אני טיילתי עם כרטיס אשראי והיה בסדר

אל תדאג, זה עובד ברוב המקומות, הייתי בחורים ועדיין הצלחתי להוציא כסף, תתפלא איפה אפשר למצוא כספומטים. אני מציע שתסדיר מראש את גובה "מסגרת האשראי", זה קצת עשה לי בעיות כי כשרציתי להוציא יותר מזה, לא הצלחתי, הייתי צריך להתקשר הביתה ושיסדרו את לי את זה, מקסימום תנעל קצת כסף בשביל שיגביהו לך את המסגרת. אהה ורצית לקחת אותי, עכשיו יותר מתמיד אני רוצה להגיד שאני גר בצפון, וכשטיילתי בסין לבד, בלי בקושי השפה, הרגשתי יותר בטוח מבבית :)

BenBaryo

New member
יאללה לסין!

הזדמנות טובה, יד ראשונה, במצב מצויין! יאללה לסין!

העברת כסף לסין

שלום לנוסע הנרגש, לאחרונה הייתי בסין (בהנגזו, בלימודים) לפני שנתיים. העלת בי געגועים... מנסיוני, דרך נוספת למשוך כספים בסין היא באמצעות WESTRN UNION BANK שנמצא בתוך סניפי דואר מסויימים בערים הגדולות. אתה יכול להשאיר כסף בארץ, בבנק או במזומן, אצל חברים/משפחה, ולבקש שיפקידו לך בשקלים בסניף הדואר (כל סניף דואר) ויעבירו את הסכום הרצוי ביואן (או בדולרים) לסניף הדואר הרצוי בקרבת מקום היכן שתמצא בסין. אתה צריך לקבל את מספר הקבלה של ההעברה, ואז תוכל למשוך את הכסף תוך 10-15 דקות מזמן ההעברה. העמלה היא די קטנה וזה נוח ומשתלם. בכל סניף דואר בארץ יכולים לומר לך היכן יש סניפים דואר שבהם נמצא ה- WESTRN UNION BANK. בהצלחה ותעשה חיים מאיה נוריאלי

למעלה