כסף.. כסף.. כסף...

yariv~2

New member
כסף.. כסף.. כסף...

לא זו לא עוד הודעת פירסומת ל"פירמידה" זו או אחרת... אבל יש לי שאלה שאלתית בקשר למשכורות.. מה ההבדל ואם ישנו בכלל בין אדם שיוצא לשוק עם תואר ראשון\שני במדעי המחשב לבין אדם שיוצא עם תואר "מכללתי" כל שהוא בעסקי התכנות?.. יש הבדל משמעותי במשכורות? ובכלל אם ישנו הבדל, לאיזה צד נוטה הכף?.. ואם כבר בעסקי משכורות.. מה ההבדל בין משכורת מתכנת כיום לבין המשכורות לפני המיתון?
אני שואל את השאלות כי יש לי פרובלמה קטנה אם להוסיף על הלימודים האקדמאיים לימודי מכללה..

חובבן

New member
יש הבדל גדול

לאיזה צד נוטה הכף אתה יכול להבין לבד. במקומות מסוימים לא יקחו בוגר מכללה, למרות שהוא בעל נסיון רב יותר ואולי מוכשר יותר. במצב השוק היום יש הרבה מועמדים והסף רק עולה.

dudil

New member
טעות, ברוב המקומות לא שואלים

בכלל, אם עברת את המבחן\ראיון בצורה שמתאימה למעביד הוא יקח אותך. ישנם מקומות מסוימים שמבקשים תואר אקדמי מאוניברסיטה בתור תנאי מוקדם אך מקומות אלו מועטים. (בוגר מכללה שהיה מובטל במשך חודשיים).

חובבן

New member
כנראה שאנחנו לא מסתובבים באותם

מקומות. במקום העבודה הנוכחי שלי לא מזמנים לראיון מועמד ללא תואר אקדמי.

dudil

New member
נוסף על כך, תואר אקדמאי ניתן לקבל

גם במיכללות לא רק באוניברסיטאות, אז אולי במקום העבודה שלך לא מקבלים לראיון חסרי תואר אקדמאי, אבל סביר שיקבלו לראיון גם בוגרי מכללות. תואר אקדמי מאוניברסיטה לאו דוקא מראה על גאונות, מקצועיות או כל אותם נתונים שמעביד מחפש אצל מועמד.

yair24

Member
שים לב

ההבדל בין המשכורות של היום ושל לפני פיצוץ הבועה הוא שמים וארץ אם לפני פיצוץ הבועה כל אחד שידע איך מאייתים את המילה "מחשב" היה מקבל אוטו צמוד ופלאפון ואוכל סושי לארוחת הצהריים ולא מדבר בכלל עם מנכ"ל החברה אם זה היה מציע לו משכורת של פחות מ-5 ספרות, אז היום אין לך סושי אין לך אוטו מהחברה כל כך מהר, ובטח שאין לך משכורת של 5 ספרות בתור התחלה. כמובן אם יהיה לך מזל אז יהיה לך את זה, אבל סטודנט שמסיים היום לימודים צריך לצעוק עד השמים בינתיים סוגרים את המים!!!! סתם סתם..
לא את זה הוא צריך לצעוק אלא לצעוק עד השמים תודה תודה תודה יש לי עבודה !!!! אני לא יודע מה המצב בטכניון אבל אני בתור סטודנט שנה רביעית במכללה יודע שלקח לי המון זמן וניג´וזים אין ספור עד שמצאתי מקום לעשות בו סטאז´ תמורת משכורת צנועה ביותר!! (אין בכלל מה לחלום פה על 5 ספרות) הרבה סטודנטים אצלנו ממש שמחים שהם התקבלו לסטאז´ בחינם.. בקיצור המצב כרגע ממש על הפנים... אבל אני מאמין ומקווה שהוא ישתפר מתישהו. דרך אגב מי שהצליח להתקבל לעבודה לפני הפיצוץ עדיין מרויח את סכומי העתק האלה שהיו אז אבל מצד שני הוא בסכנת פיטורין בגלל שהיום חברות יכולות להשיג אנשים ממש טובים עם הרבה ניסיון ותמורת משכורת הרבה יותר נמוכה ממה שאותו אחד שהתקבל לפני הפיצוץ מרויח אצלם עכשיו.... יאיר צוות "המפתח לבית הספר"

yair24

Member
תיקון טעות....

סטודנט שמסיים היום לימודים ומוצא עבודה (שכחתי לרשום מוצא עבודה) יאיר

ihovav

New member
אין מה לעשות

חלום ההייטק נגמר - אין יותר משכורות בשמיים ורכב צמוד סתם אחרי קורס כזה או אחר... כמו כל מקצוע אחר - צריך ללמוד במקום מסודר - אוניברסיטה או מכללה - וגם אז - רק הטובים שורדים אתה יודע - התהליך הדרוויניסטי... תאמין לי - אני יודע טוב מאוד - גם אני באותו מצב

yair24

Member
להוסיף שמן למדורה...

על הבוקר אני קורא כתבה בעיתון של אתמול שאפילו בצבא כבר מורידים את כל ההטבות שנתנו לאנשי הייטק במטרה לשכנע אותם להתגייס לקבע.... בצבא סבורים - ככה כתוב, שהם יצליחו לגייס הרבה יותר אנשים תמורת הרבה פחות ממה שהם היו מוכנים להציע לפני כן... אבל עדיין לדעתי המצב ילך וישתפר, אמנם לא יהיה מה שהיה כבר כי זה נןסחא לאסון ורק חברות מטומטמות יבזבזו כל כך הרבה כסף על מותרות כמו שהיה לפני המשבר. יאיר צוות "המפתח לבית הספר"

פינצ

New member
דעתי בענין

לא זכור לי בצבא שנתנו לי הטבות על מנת לשכנע אותי לעבוד בתכנות. ההטבה היחידה שקיבלתי משם זאת הזכות לעבוד ולצבור נסיון כדי שכשאני אשתחרר מהצבא יהיו עלי קופצים (לעבודה!!!). לא רק שלא נתנו לי הטבות אלא שגם חייבו אותי לחתום המון שנים של קבע קשיח שבדרל כלל אי אפשר היה להשתחרר ממנו. מצד שני, באמת צברתי נסיון נרחב, באמת היו קופצים בשחרור וגם כמה שנים טובות אחריו, ואפילו היום. חלום ההי טק לא התנפץ, הוא פשוט חזר לפרופורציות שבו הוא היה לפני כמה שנים. אם כבר אז חלון הדוט קום התנפץ לו ולא ההי טק. המצב הכללי בארץ הוא קשה, וכמות המובטלים נעצומה לא מורכבת ברובה מאנשי הי טק בלבד. הבעיה בהי טק היא שמכיוון שהיתה כזאת דרישה לא הגיונית לאנשי תוכנה ואנשי הי טק בכללית אז קיבלו כל אחד ונתנו המון הטבות כדי לשכנע אנשים. קיבלו גם אנשים שלקחו קורס קצרצר ולא ממצא ללא נסיון (כל תוכניתן על רמה יודע כמה נסיון במקצוע הזה חשוב) ונתנו הרבה דברים שלא חשבו לתת בכלל שנתיים לפני כן ולכן כל אדם ממוצא חשב לעצמו שהנה מכרה הזהב שלו, הוא יעשה קורסון, יקבל עבודה שתעשה אותו מליונר וינוח. נכון להיום כמו שהיה לפני כמה שנים, כל אותם אלו שלקחו קורס קצרצר יכולים לחפש עבודה רק איפה שיש להם פרוטקציה כמו שאבא שלהם הוא הבוס. כל השאר מובטלים. לגבי אלו שיש להם קצת יותר השכלה מקורסון קצרצר, אלו נחלקים לאלו שיש להם נסיון ולאלו שאין להם. לאלו שאין קשה יותר למצוא עבודה. ההאטה במשק כולו גורמת לכך שחברות מפחדות להעסיק עובדים חדשים, חברות גדולות מפטרות עובדים לא ותיקים וישנם לכן עובדים שלא מוצאים עבודה. גם בין בעלי הנסיון ישנם כאלו שמחפשים עבודה, אבל שוב, ככה זה בכל מקום במשק הישראלי היום. להי טק יש פשוט יותר הד מכיוון שיש המון אנשים צרי עין שכאב להם הלב שאדם שלמד חודשים ועובד שבוע מרוויח פי 3 מהם ויש לו פי 5 תנאים. להגיד את האמת, גם לי כואב הלב, שלי עם 12 שנה של נסיון יש עבודה (בהי טק, כן נשארו עוד כמה מפעלים וסטארטאפים פעילים) שמכלכלת אותי בכבוד אבל לא יותר מזה ואילו כולם מסתכלים עלי כאילו גנבתי להם משהו כי אני מקבלת תלוש אוכל בשווי 25 ש"ח שחצי ממנו יורד לי מהמשכורת. זאת דעתי בענין, דעה אישית לגמרי, אני לא כלכלנית, ולא רואת חשבון ולא פוליטיקאית, אזרחית פשוטה שעובדת בהי טק, לא עושה מליונים ומקווה שאם יפטרו אותה, הנסיון שלה יעזור לה למצוא עבודה.

dz108

New member
מסכים, אבל עם תיקון.

כמי ששרת כקצין במערך המחשוב, ועוד הוסיף שנים מעבר לחתימה המקורית ועובד כיום במקצוע, אני מצטרף לכל אשר כתבה קודמתי. יש לי רק תיקון קטן - מדובר על תמריצים לקצינים אשר סיימו את הקבע הראשון (תמריצים גבוהים יחסית- אבל לא לכולם), ולנגדים בקבע אשר פער המשכורות בין האזרחות לצבא גרם לפגיעה בעבודתם (תמריצים נמוכים, אבל ליותר אנשים). הבעיה היום היא לגייס את הטובים למערך, ומדובר על בעיה אמיתית, כי גם אלו שמגיעים - עושים בעיות בקבע, והמבין יבין. כשאני מדבר על הטובים - אני לא מדבר על אלו שבאזרחות היו נחשבים טובים אלא על אלו שכשהם במדים לא פוזלים לאזרחות ומבצעים חלטורות על זמן הצבא, אלא על אלו שמשקיעים מעל ומעבר להצלחת הפרוייקטים בלי לספור יום או לילה, ועומדים בפיתויי החלטורות. וכן - יש כאלה. באשר לגיוס אנשים ללא נסיון: ככל שהחברה קטן יותר - הסכנה בגיוס אדם שיבוא ללמוד נושא היא בעייתית, וכל מי שנכנס לתחום ההי-טק (בדגש על תוכנה) - צריך לקחת בחשבון שהוא יתחיל (ככל הנראה) את הקריירה כמתכנת זוטר בחברה בינונית/גדולה (עם תנאים בהתאם) ויצמח בהתאם להצלחתו.

ihovav

New member
פינצי - אני חושב שאת טועה במקצת

אמנם הקורסים להסבה מקצועית וכ"ו - ברובם - לא ממש מלמדים איך לתכנת - וזה כולל דברים בסיסיים באמת - אבל ישנם מקומות שבאמת מלמדים את החומר בצורה יסודית ומעמיקה - ואני לא מדבר רק על מכון סלע בו למדתי... הבעיה היא שהבסיס המתמטי לא נלמד בכלל או כמעט בכלל במכונים להסבה - דבר שיוצר פער שלילי בין הלומדים לתואר אקדמי לבין ה"מוסבים" לעומת זאת - אני יכול להעיד שהידע שלי בתכנות מעשי ותיאורטי לא נופל מבוגר אוניברסיטה ממוצע - ואפילו עולה עליו בתחומים מסויימים - ויש מספיק אנשים פה בפורום שיכולים להעיד על זה... - ואני בוגר מכון הסבה...

פינצ

New member
אני יכולה לדבר רק מנסיון אישי

אחרי שגמרתי את הקורס בצבא חשבתי שאי אפשר כבר ללמד אותי כלום וטעיתי בגדול, פשוט לא ידעתי איזה דברים אני לא יודעת. הידע שמלמדים בקורסים וזה כולל גם באוניברסיטה הוא ידע בסיסי מאוד ואי אפשר איתו ישר ללכת ולהקים מערכת שלמה לבד שתהיה כתובה ברמה מקצועית וטובה (מלבד כמובן כמה יחידי סגולה) בעיקר בגלל שלא מלמדים שם הכל כי אי אפשר ללמד את הכל ובטח לא בקורס של חצי שנה. אז מה ההבדל בין קורס לתואר הנדסאי? שנה וחצי, ומה ההבדל בין הנדסאי? עוד שנתיים שלוש, לזמן הזה יש המון משמעות, זה זמן שבו לומדים עוד בסיס והרבה יותר נרחב. וזה אומר שכשמגיעים למקום עבודה, לא ממש יודעים הכל אבל יש בסיס להבין למה ומה לא יודעים ובהחלט יש בסיס לכך שהבוס שלך יתן לך ספר מקצועי ואתה תוך שבועיים תדע מה הוא מצפה ממך. את הבסיס הזה אין אחרי קורס של חצי שנה. ידע בתכנות מעשי אין למי שרק סיים לימודים. כתיבת התרגילים ואפילו הפרוייקט אינו משתווה בכלל לפרוייקט בסביבה אמיתית בו יש לקוחות שמצפים ממך את המערכת החזקה ביותר המהירה ביותר והכי חשוב היציבה ביותר. ידע מעשי זה נרכש אך ורק עם נסיון. לגבי בסיס מתמטי, יש מערכות שבהם הבסיס הזה הוא בסיס מאוד מאוד חשוב ויש כאלו שאין בין המערכות שהם בונים ובין מתמטיקה קשר בכלל. כל הדברים שכתבתי כאן אינם מופנים אליך כלל וכלל ומתשובות שנתת כאן בהחלט רואים שיש לך ידע קצת יותר נרחב, אבל תסכים איתי, שאם נתעלם לרגע מאיפה קיבלת את ה"תואר" תוכניתן, הידע שיש לך היום בא מעבודה וניסיון והרבה פחות מהלימודים שעשית. ישנם אנשים שלא למדו כלל ויכולת התכנות שלהם והידע שלהם עולה בהרבה על כאלו שלמדו 10 שנים באוניברסיטה. נכון להיום, במצב השוק, בלי בכלל לקבוע אם זה צודק או לא, ישנה העדפה ברורה וחדה לאנשים עם ניסיון ואם יש אנשים עם נסיון שתואר יש בידם משמע היתה להם משמעת עצמית גם ללמוד את המקצוע תאורתית כמה שנים אז מה טוב. אבל זה ככה בכל מקום, תמיד יש העדפה לאנשים עם השכלה פורמלית ועם נסיון, לא רק בהי טק. גם אם אתה רוצה להעסיק בביתך עוזרת בית (לא היום עם המשכורות של ההי טק
) אתה תעדיף מישהו/יא שכבר ניקה/ניקתה בתים מאשר אחת שאמא שלה ניקתה את הבית והיא צריכה עכשיו כסף אז היא יוצאת לעבוד כעוזרת לא? (אם יש לה תואר מאוניברסטית הספונג´ה שנפתחה עכשיו בתל אביב, מה טוב
) באמת שלא כתבתי בהודעה שלי מי יותר טוב, כי אין לפי דעתי דבר כזה, רק סיפרתי על מצב השוק לפי נקודת ראותי ובהחלט יתכנו בנקודת ראותי טעויות (אני רק בן אדם).

אם כבר בנושא...

אני בתחילת התואר (בטכניון) בפקולטה להד´ חשמל ומתלבט בין הנדסת תוכנה לבין חומרה (או מין שילוב) מה כדי לפי דעתכם?

פינצ

New member
קשה לדעת

אי אפשר היום במצב המגעיל הנוכחי, לפי דעתי, לדעת מה יהיה מבוקש כשתסיים את התואר.

dudil

New member
כרגע יש ביקוש רב למהנדסי חומרה

אבל זה יכול להשתנות.

dz108

New member
אל תבחר לפי השוק!

ראשית כל אי-אפשר להסיק על העתיד מן המצב הנוכחי. שנית כל - תבחר את מה שאתה יותר נהנה בו, אתה תעסוק בזה שנים, עליות ומורדות בשוק יש תמיד.

למעלה