דעתי בענין
לא זכור לי בצבא שנתנו לי הטבות על מנת לשכנע אותי לעבוד בתכנות. ההטבה היחידה שקיבלתי משם זאת הזכות לעבוד ולצבור נסיון כדי שכשאני אשתחרר מהצבא יהיו עלי קופצים (לעבודה!!!). לא רק שלא נתנו לי הטבות אלא שגם חייבו אותי לחתום המון שנים של קבע קשיח שבדרל כלל אי אפשר היה להשתחרר ממנו. מצד שני, באמת צברתי נסיון נרחב, באמת היו קופצים בשחרור וגם כמה שנים טובות אחריו, ואפילו היום. חלום ההי טק לא התנפץ, הוא פשוט חזר לפרופורציות שבו הוא היה לפני כמה שנים. אם כבר אז חלון הדוט קום התנפץ לו ולא ההי טק. המצב הכללי בארץ הוא קשה, וכמות המובטלים נעצומה לא מורכבת ברובה מאנשי הי טק בלבד. הבעיה בהי טק היא שמכיוון שהיתה כזאת דרישה לא הגיונית לאנשי תוכנה ואנשי הי טק בכללית אז קיבלו כל אחד ונתנו המון הטבות כדי לשכנע אנשים. קיבלו גם אנשים שלקחו קורס קצרצר ולא ממצא ללא נסיון (כל תוכניתן על רמה יודע כמה נסיון במקצוע הזה חשוב) ונתנו הרבה דברים שלא חשבו לתת בכלל שנתיים לפני כן ולכן כל אדם ממוצא חשב לעצמו שהנה מכרה הזהב שלו, הוא יעשה קורסון, יקבל עבודה שתעשה אותו מליונר וינוח. נכון להיום כמו שהיה לפני כמה שנים, כל אותם אלו שלקחו קורס קצרצר יכולים לחפש עבודה רק איפה שיש להם פרוטקציה כמו שאבא שלהם הוא הבוס. כל השאר מובטלים. לגבי אלו שיש להם קצת יותר השכלה מקורסון קצרצר, אלו נחלקים לאלו שיש להם נסיון ולאלו שאין להם. לאלו שאין קשה יותר למצוא עבודה. ההאטה במשק כולו גורמת לכך שחברות מפחדות להעסיק עובדים חדשים, חברות גדולות מפטרות עובדים לא ותיקים וישנם לכן עובדים שלא מוצאים עבודה. גם בין בעלי הנסיון ישנם כאלו שמחפשים עבודה, אבל שוב, ככה זה בכל מקום במשק הישראלי היום. להי טק יש פשוט יותר הד מכיוון שיש המון אנשים צרי עין שכאב להם הלב שאדם שלמד חודשים ועובד שבוע מרוויח פי 3 מהם ויש לו פי 5 תנאים. להגיד את האמת, גם לי כואב הלב, שלי עם 12 שנה של נסיון יש עבודה (בהי טק, כן נשארו עוד כמה מפעלים וסטארטאפים פעילים) שמכלכלת אותי בכבוד אבל לא יותר מזה ואילו כולם מסתכלים עלי כאילו גנבתי להם משהו כי אני מקבלת תלוש אוכל בשווי 25 ש"ח שחצי ממנו יורד לי מהמשכורת. זאת דעתי בענין, דעה אישית לגמרי, אני לא כלכלנית, ולא רואת חשבון ולא פוליטיקאית, אזרחית פשוטה שעובדת בהי טק, לא עושה מליונים ומקווה שאם יפטרו אותה, הנסיון שלה יעזור לה למצוא עבודה.