כסף ישן

כסף ישן

היי. האם יש טבלה המפרטת שווי של שטרות כסף ישנים (ישראלי) וגם מטבעות. מהסוג שיש כמעט לכולם, אבל לנו יש לפחות 20 מכל סוג כך שאנו יכולים למכור לא?

תמיר1991

New member
בפורום נמצאים כמה אספנים

שמבינים הרבה מאוד במטבעות ושטרות, ואם תפרטי אילו מטבעות ושטרות יש לך, בטוחני שהם ישמחו לעזור. מה שכן, "מהסוג שיש כמעט לכולם", את בוודאי מתכוונת ללירות הנפוצות, שנמכרות לפי משקל ומחיר המתכת בשווקים. אני ממליץ לך שלא לפתח ציפיות, אבל בהחלט נשמח לתיאור של מה שיש לך ונדע לתת לך את התמונה המלאה. תמיר.

doroni10

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

טבלאות כאלו נקראות קטלוגים וכמובן שהן קיימות. אספנים בנושא יוכלו לעזור לך כאן אם תציגי תמונות של השטרות. או לחילופין אם תגשי אל סוחר מטבעות ושטרות לשם הערכה. דורון,

® רן

New member
אמא שמחה שלום

יש טבלה כזו - למעשה חוברת. היא נקראת "נומיסמטיקה" וניתנת להשגה בכל חנות לשטרות ומטבעות (ולא, היא לא נמצאת על שום אתר אינטרנט שידוע לי). אם השטרות/מטבעות במצב משומש, ולא כוללים עריכים נדירים או וריאציות נדירות, אל תבני על ערך רב במכירה. מטבעות מתקופת הלירות, למשל, נמכרים בשוק בעבור כ- 5-10 ש"ח לקילו.

תמיר1991

New member
קטלוג "נומיסמטיקה" בהחלט נהדר

ויעיל, ואם תעלי תמונות נוכל לתמחר לך את המטבעות והשטרות לפיו. כמו כן, אם יש מטבעות "חנוכה" או אסימונים של החברה למדליות, אני אהיה מעוניין. תמיר.

למעלה