כסף?!? במדצ"ים??

Shark Alarm

New member
כסף?!? במדצ"ים??

בשירשורים האחרונים ראיתי את השאלה "ואתם מקבלים כסף על זה?" כשראיתי את השאלה הזאת "חשכו עיני" מה זה? היתכן דבר שמדריכים צעירים יקבלו כסף בעבור סמינר שהם הולכים אליו, אפילו אם הם המדריכים בסמינר? אני לא מכיר דבר כזה. ובכל הסמינרים שהייתי, ואני הייתי בכל הסמינרים שהיו לנו בראשון לציון, ואפילו בסמינרים של השבוע, לא קיבלתי אגורה על זה שיצאתי (ואני בכלל לא מתלונן על זה) להפך, אני הייתי צריך לשלם עבור היציאה שלי (ועל זה אני גם לא מתלונן...) אז קחו את זה בחשבון, ותגיבו

טיפקסית

New member
לקבל כסף-לא בתנועתינו

אצלינו ובכלל בתנועות השונות-לא מקבלים כסף!!!! ההדרכה אמורה להכשיר אותך לתפקיד המד"צ ולחנך אותך מזוית שונה ממה שהורגלת אליו עד אז-מזוית יותר בוגרת של מד"צ, ההכשרה אמורה לתת לך כלים שיעזרו לך לא רק כמד"צ אלא לכל החיים לדעתי אין מקום שמד"צים יקבלו כסף על עבודתם,אלא זו צריכה להיות בחירה לצאת להיות מד"צ-בחירה מתוך אכפתיות ולא כי מקבלים עליה כסף, עבודה מתוך רצון לחנך את דור העתיד, מתוך אכפתיות למה שקורה ולסביבה על כל הרבדים שלה לפחות לפי דעתי אין מקום לקבלת כסף על מילוי תפקיד של מד"צ מד"צ שיוצא לתפקיד מתוך מקום של תמורה כספית ולא מתוך נחישות אמיתיצת-אין טעם שיצא בכלל להיות מד"צ בשמת, מד"צית השומר הצעיר,קן אופק

driftwoodstav

New member
איפה היה כתוב את זה?

אני לא חושבת שיש מד"צים שמקבלים כסף! סתיו

TIS

New member
בקשר לתשלומים למיניהם

אני מאמין שתפקיד המדריך הוא שליחות, ולא פרנסה, ולכן אין צורך לשלם כסף למדריכים. מה גם שאם היו משלמים כסף למדריכים אנשים היו רוצים להדריך רק בשביל הכסף ולא בשביל ההדרכה לשמה. עם זאת, אני מוצא את המצב מעט אבסורדי, שאני כמד"צ משקיע המון מזמני, מרצי ורצוני הטוב, כך שכמעט ואין לי זמן לעבוד לפרנסתי, ואני צריך לשלם על סמינרים למיניהם. עד השנה, לא גבו מחניכים ולו אגורה שחוקה אחת, והשנה התחילו לגבות מהם כסף על השתתפות בתנועה רק בשביל שוועדת חינוך תוכל לשלם את הסמינרים של המדריכים, שאליהם לא כל המדריכים בקיבוץ יוצאים. אני מוצא את השיטה פסולה, בגלל שההשתתפות בפעילויות התנועה (מבחינת החניכים והוריהם) צריכה להיות כתוצאה מרצון שהחניך יקבל ערכים וכלים שהוא לא מקבל בשום מקום אחר, ולא כתוצאה משיקולים כספיים. אבל גם אי אפשר לדרוש מהמדריך לשלם עבור משהו שהוא עושה בהתנדבות. התוצאה = אבסורד. אני לא מציע פתרון, מכייון שאין לי. אם מישהו יעלה יום אחד עם פתרון לבעיה הזו - הרי שהוא זוכה לתמיכתי המלאה. בברכת יום טוב

איפה אתה מדריך?

אני מדריכה בנוע"ל ואנחנו משלמים על כל בסמינרים. רוב הסמינרים זה תשלום סימלי של 190 שקל (!) בערך.. וגם בחניכים משלמים מיסי קן. לפי דעתי מיסי קן זה הדבר בכי חשוב. למרות שהתנועה שלי נוגדת קפילטסטיות וכו´ עדיין צריכים לשלם על כל החומרים לפעולות וגם צריכים לשלם על ביטוח לחניכים וחוצמזה שאתה משלם מיסי קן זה משייך אותך לקן בצורה מסוימת. אבל מה שבאמת מכה, זה הקטע של הטלפונים לחניכים, כי המדריכים עושים את זה מהבית שלהם וזה יכול לנפח את החשבון (העיקר טלפונים למפקד) אני יודעת שלי יש חניכה שלא יכולה לשלם מיסי קן, אנחנו לא מוותרים לה על זה, אבל העברנו את הטלפון שלה הלאה, ועכשיו יהיה מישהו שיעזור לסבסד אותה. מיסי קן זה מאוד חשוב, אבל שזה לא יהיה אסטרונומי.

hadasbaril

New member
אני לא משלמת על סימנרי הדרכה

כוהשתלמויות כי המושב משלם עליהם. ויש גם סבסוד לסמינר י"ב שהוא בהחלט לא סמינר הדרכה. אז ככה שתמורה כספית אני לא מקבלת אלא תרומה ערכית יותר.

kedeman

New member
גם אצלנו משלמים

סמינרים הם ממש יקרים.. למרות שיש עליהם סבסוד בדרך כלל ממש רציני הם עדיין עולים כסף אבל זה בעיקר הסמינרים של החופש הגדול (הסמינרים הגדולים)

driftwoodstav

New member
אצלינו גם משלמים...

גם דמי חניך (אתם יודעים- לחומרים, חשמל, ביטוח...) וגם לסמינרים... סתיו

Shark Alarm

New member
אז אצלינו זה ככה:

קורס ההדרכה ממומן כולו ע"י עיריית ראשון לציון אבל הסמינרים, הטיולים והמסיבות שאנחנו עורכים עולים לנו כסף. כמובן שזה סכום סמלי שבד"כ לא עולה על ה- 150 ש"ח לסמינר יומיים ועל ה- 500 ש"ח סמינר שבוע.. חוץ מזה אנחנו לא משלמים על מים, חשמל וטלפון, גם על זה הערייה שלנו משלמת... איזה כיף לנו... כיף להיות מד"צ ראשל"צ (והכי כיף במד"צים העירוניים)

TIS

New member
אני מדריך בקיבוץ כפר החורש

עמק יזרעאל. אצלנו, על אף מיסי החניך (60 ש"ח), כמעט ואין ציוד (בריסטולים לא נחשב).

זה ממש מעט!

אני בטוחה שחלק מזה זה ביטוח, אז מאיפה מצפים שתקנו ציוד לקן אם הדי חניך הם אפסיים?

TIS

New member
ביטוח? מה זה?

סתם... אבל האנשים אצלנו בקיבוץ כאלה דפוקים שאפילו את ה-60 לא כולם משלמים, אז אם יעלו את המחיר כמעט ולא יהיו לי חניכים. (כשאני הייתי חניך היינו 19 בכיתה, לא כולם באו לפעולות, ועדיין נחשבנו המון ולא ידעו מה לעשות איתנו...)

Moooran

New member
טוב אני אוכל להסביר קצת...

אז ככה, פעם אכן שילמו למד"צים העירוניים, אך גם אז זה היה סכום סימלי וגם הוא היה אך ורק המטרה טובה לחנך לעבודה, עם הזמן המטרה אבדה ונארו עם מד"צים שבאים בשביל הכסף, רוב המד"צים העירוניים עברו שינוי או שהם חדשים וכבר מהתחלה הם ככה, הוחלט להפסיק את המשכורות למד"צים ע"י המד"צים עצמם, שהבינו שזה פוגע בהם, שזו הגדולה לדעתי, הם הבינו שזה רק פוגע במטרות ובמשמעות, ולכן חצ"ב (שממנה אני יכול לדבר מניסיון...), הייתה בין התנועות העירוניות הראשונות (אם לא הראשונה שבהם...) שעברו שינוי משמעותי, אין משכורות, החלטה שהתקבלה לפני 5 שנים, הכנסת יעדים לתנועה, החלטה שהתקבלה לפני 4 שנים ועברה אישור בועידת תנועה הראשונה שהייתה השנה, הכנסת דמי חבר בתנועה בסך 100 ש"ח, תקדים אם אני לא טועה בתנועות הנוער העירוניות, כדי שיהיה כסף לפעילות שכב"ג, החלטה שהתקבלה השנה בועידה, בנוסף הוחלט על חולצה וסמל שילוו אותנו למשך המשך הדרך בתנועה, לתמיד, אני מקווה שקצת קיבלתם רקע לגבי מה קורה עם המשכורות ואיך זה שבכלל שיש כאלה שמקבלים כסף, יכול להיות אני לא מכיר אטישית אבל שיש עדיין מד"צים עירוניים שמקבלים כסף, אני מאמין שזה ייפסק מתי שהם יעברו את השינוי כמו שאנחנו עברנו, ובינתיים השינוי רק מתפשט... באהבה מורן ישראל

הנ"ל לא הגיוני

איך אדם יכול לקבל תשלום על משהו שהוא עושה מתוך אהבה ומתוך התנדבות?! כמובן שבאופן עקרוני לא הייתי מתנגד לכסף אבל כשאתה נמצא בתפקיד מד"ץ אתה לא צריך לקבל כלום....

ההמד"צים מבוססים מיסודם על התנדבות

ושירות לקהילה!!! התשלומים לסמינרים ממש לא גדולים ושום תלונה לא נשמעה מהחניכים והמדריכים (זה מה שאני יודעת אניוואי) שמד"צים יקבלו כסף על הדרכה\סמינר??? ?!What The Fuck לא נראה לי....

למעלה