כנראה שלא הבנתם

כנראה שלא הבנתם

לכל הח'בריה המגיבים... לקולמוסית הפסיכולוגית... עובדה היא שהטבע של איש ואשה מושפע מגורמים ביולוגים... ככה אלוקים ברא את הטבע.. לגבר ולאשה יש כרומוזומים שונים.. והיות ואלוקים הוא הבורא של הטבע, הוא מקפיד לספר לנו על טבעו של הטבע... וגבר ואשה הם ניגודים שונים מעצם הוויתם... וזהו בעצם סוד המשיכה משיכת הניגודים בין גבר ואשה..וככול שהניגודים יילכו ויפחתו והגבר והאשה יתקרבו לקו המשווה ככה התשוקה בניהם תלך ותרעך... אני מציע לכם להסתובב בבתי דין רבנים וובהמ"ש למשפחה ולהבין יותר טוב על מה אני מדבר .. אלוקים קילל את האדם הראשון "בזעת אפיך תאכל לחם" ואילו את האשה בעצב תלדי בנים... מה שקרה בזמן האחרון - אתן הנשים חשבתם לשפר את מעמדכן ולהיות במעמד שווה אבל שכחתם שבדלת האחורית נכנסה לכן קללה נוספת.... אם עד היום היה לכן בעצב תלדי בנים... (ואני לא מאחל את זה לאף גבר) קיבלתם גם את הקללה של בזעת אפיך תאכל לחם,,,, לפעמים שאני עומד בתור בסופר לקניות ואני רואה את הקופאית החרדית בחודש השמיני איך היא מעבירה מוצרים וביד השיני היא מדריכה בטלפון את הילדה בבית מה להכין לילדים לארוחת ערב.. אני בוכה וצוחק... בוכה על המצב העגום של אותה אשה.. וצוחק על זה שחשבתם להיות חכמים יותר מאלוקים... ו לקחתם לעצמיכן גם את הקללה של הפרנסה... אבלל אין מה לעשות זו התוצאה שאשה רוצה לפרנס... בטח תגידו מה הקשר בין זה שאשה רוצה לעבוד לגבריות..אז במבט בוחן הרצון של האשה לצאת לשוק העבודה (לפחות בציבור הכללי - כי בציבור החרדי זה חינוך שהבעל יישב וילמד תורה והאשה תעבוד - אגב זהו דבר שאין לו שום מקור בהלכה) אבל הרצון לצאת ולעבוד כדי לא להרגיש תלוייה בבעל.. מכירים את המושג "עצמאות כלכלית" - אם עד היום האשה הייתה מחכה שהבעל יפרנס ועיניה היו תלויות בבעלה.. היום האשה עצמאית והיא מפרנסת בכוחות עצמה (למרות שהחשבון בנק משותף, אני מדבר על משהו פסיכולוגי)... נשים נכבדות שכחתם שאת מתכחשים לטבע... ואפרופו הדרת נשים ראיתי שכתבו שאני מדבר כמו ערבי אז האמת ביהדות יש לנשים מעמד חשוב ביותר... אבל מצד שיני אי אפשר להשוות בין גבר לאשה כי לכל אחד יש תפקיד שונה.. כמו שבצבא לא נגיד מדוע שכל החיילים לא יהיו רמטכלי".... ככה האשה צריכה לדעת את תפקידה ואת המשבצת שלה בחיים בכלל ובזוגיות בפרט.. ופשוט להפסיק לשחק תפקיד של גבר. אשה יכולה להיות משכילה דעתנית וחכמה אבל זה לא מה שמאפיין אותה כאשה... אשה גם יכולה להיות טייסת קרב אבל כתוב בגמרא נשים אינן בנות מלחמה... ולא יעזור להתכחש לטבע כי הטבע הוא של אלוקים.. ומי שיתכחש לטבע סופו שהטבע יתכחש אליו והכול חוזר בבומרנג.. ואני לא בא בטענה אליכן הנשים אלא דווקא לגברים הנשיים העדינים שמיוצריים בישיבות הקדושות שלא יודעים מזה להזיע ולהביא פרנסה לביית שבאוולתם גרמו לתופעה זו לצמוח... כי הגבר הוא אשה אז האשה חייבת להיות גבר ונושא זה מאוד רחב למבין..

קליט

New member
האישה שולטת במקום שאין איש . .

אתה צודק שבדורות האחרונים האישה היא יותר גברית - ויש המון מקרים שהאישה שולטת בבית, - ועדיין היא אישה עם תכונות של אישה . בדורות האחרונים האישה קיבלה מעמד שוה לגבר וזה מעולה כל זמן שהאישה מבצעת את תפקידה, וכמו שרואים שאברהם אבינו הצטווה לשמוע בקול שרה אשתו - כך שאף אחד לא קבע שהגבר שולט בכל מקרה, אם כי הגבר צריך את הכבוד שלו, ואת התחומים שהוא אומר את המילה הראשונה שלו... ושניהם מכבדים זה את זה . אין בהכרח סתירה בין העבודה של האישה לבין מעמדה, "חכמת נשים בנתה ביתה" יש פה רמז שזה חיובי שהאישה תתקדם בחכמה . אישה יכולה להיות מאוד מלומדת ולהשאר טובה רכה ונשית . התורה נתנה לאישה תפקיד מאוד אחראי וחשוב - וזה לגדל את הדורות הבאים . רבותינו בדורות האחרונים הנחו אותנו שיש לעשות כל מאמץ כדי שהאיש ילמד כמה שיותר, זה נמשך עד מתי שיש לאישה כח לבצע את כל המטלות המוטלות עליה . אצל רוב המכריע של החרדים - די מהר האיש יוצא לעבודה . בעבר היה לגברים יותר קל להסתדר עם אישה נכנעת מפגרת ותלויה בבעלה, היום אנחנו אמורים יותר להשקיע באישה כדי לקבל תמורה, זה לא מורכב מדי . פשוט, קח לך אישה טובת לב ופנק אותה בכיף, תלמד מה חשוב לה, ואיך לחיות בזוגיות נכונה . בהצלחה !

יש

משו במה שאתה אומר,אך מצד שני אין אפשרות היום לקיים משפחה ללא ששני בני הזוג יעבדו!

למעלה