כנף דפרון

eitanuch

New member
כנף דפרון

האם עובי הכנף בטיסן דפרון חשוב? אם כן, מה צריך להיות עובי הכף של טיסן דפרון EDGE 540 שמוטת הכנף היא 85 ס"מ?

td12

New member
כן העובי חשוב

העובבים של דפרון שנתקלתי בהם הם 2,3,4,6 ממ. כאשר 3 ו 6 הם עוביים יותר נפוצים. העובי חשוב לקבלת משקל רצוי מטיסן, וגם את הבניה והחיזוקים מתכננים לפי העובי הנקבע ולפי גודל החלקים. טיסן בעל מוטת כנף של 85 סנטימטר זה קצת גבולי, הייתי אומר שאפשר להשתמש ב 3 ממ וגם ב 6 ממ. אם אתה רוצה טיסן קל ותוכל לחזק את הכנף בקורות קרבום שטוחות לאורך כל שפת ההתקפה וגם לאורך כל שפת הזרימה של הכנף, ואף לאורך שפת הזרימה של המאזנו - תוכל להשתמש ב 3 ממ, אני הייתי עושה את זה כשמדובר בטיסן edge ובטח אתה מתכנף להטיס אותו במהירויות איטיות ואף בתוך אולם. מצד שני אפשר גם להשתמש ב 6 ממ ולחזק בפחות צומת לב, אבל התוצאה תהיה כבדה יותר אם כי מסיבית יותר, אני לא הייתי עושה את זה אבל זו גם אופציה, אם תשתמש ב 6 ממ במוטת כנף של 85 תצטרך מאוד להקפיד על משקל נמוך בשאר הבניה והציוד של הטיסן. 4 ממ קלאסי למטרה זאת אבל אי אפשר להשיג אותו בארץ למיטב ידיעתי.

td12

New member
אפשר אבל זה הרבה עבודה לקלף וגם בסוף

כבד יותר. זה מתאים אם אין לך ניסיון אז תתנסה על חומר זול, ואם קשה לך להשיג דפרון. אבל בשורה התחתונה קאפה יותר כבדה ודורשת יותר עבודה מלכלכת.

frodo

New member
ולאו דווקא הרבה יותר זול.

קילוף קאפה היא עבודה מייגעת, ולא מתגמלת יחסית. יחסית בגלל שבסופו של דבר אפשר שתהיה תוצאה טובה, אבל החומר, כמו דפרון, פריך יחסית וקל להישבר, מתסכל מאד אחרי עבודה מייגעת וארוכה של קילוף. הקטן

למעלה