כנס: על מה אתם חושבים בזמן המדיטציה

אינקה

New member
כנס: על מה אתם חושבים בזמן המדיטציה

כמובן שכולנו בודהות ואנחנו לא חושבים על שום דבר בזמן המדיטציה... אבל בכל זאת כשהמחשבות עוברות לפעמים כמו עננים קלים בשמיים בהירים, מהן המחשבות הללו בדרך כלל? מה מאפיין אותן? האם אלו ציפיות? חששות? פילוסופיות? יחסים אישיים? תסכולים? רגשות? דברים אחרים? אז על מה אתם חושבים אתם חושבים בזמן המדיטציה? כנסו ושחררו הכל... בלי להתבייש

אינקה

New member
אני אתחיל מסיפור המדיטציה שלי :)

טוב, אז המחשבה העיקרית שלי היא שביעות רצון מכך שאני יושב "כמו שצריך", ואז מתחילות ספקות האם אני יושב כמו שצריך... האם אני נסחף במחשבות? האם אני מאמץ את העיניים? כדאי או לא? והנה עכשיו אני יושב כמו בודהא ונהנה מכל רגע... ...מה זה היה הקואן הזה? אה... עוד מעט אפתור את כל הקואנים ואהיה זן מאסטר גדול! שוב שגעונות גדלות. מה יצא לי מזה? (הופ! שוב ברחתי מכאן ומעכשיו!) אבל בעצם האימון שלי הוא שאלה גדולה, האם להקדיש תשומת לב לכך שאיני כאן ועכשיו? אז... בעצם מי אומר שאיני כאן ועכשיו? (הו... הנה זה.) ... ... ... האם אני יושב יותר מידי? יובל אמר שאם איני קם בזמן שהחלטתי, אז זה כאילו שאני חולם שאני במדיטציה, אבל מתאים לי להמשיך לשבת למרות שהזמן עבר. אז ההכרה שלי צלולה, או לא? אם אני שואל, כנראה שלא... חחח... אז מי שואל? מי אני? (הנה זה שוב...) ... ... ... קידה. אני קם. עמדתי בזה בכבוד! ;)

Rinor

New member
החומה שלי...

יושב אני על כרית, ישיבה מזרחית, כפות ידיים אחת על השנייה. אני לא חושב על התנוחה, אני פשוט עוצם עיניים ונותן לזמן לעשות את שלו ולי להסחף לאן שהאנרגיות והיקום יקחו אותי. הדבר היפה מתחיל כאשר הגוף מתחיל להרדם, הנשימה כבר לא "מודעת" והאמת? אין לי מחשבות, אולי אני לא מייחס אליהן דבר אז הן עוברות מבלי שאשים אליהן לב, אך אני נתקל במעין "ריק" לבן ויפה...חומה...החומה שלי... אשמח לראות את הנושא הזה מתמלא בחווית האחרים... אהבה ואור לכולם... תבורכו זילברמן ניר...

myokwang

New member
כנס נהדר . . .

טוב אז בהתחלה זה עוד בסדר, אחר כך מתחילות מחשבות על המקום הספציפי שתמיד נרדם לי ברגל. . . ואז באה המחשבה "כמה זמן עוד נשאר" "האם כדאי לקום ולעמוד ולשחרר את הרגל" "לא זה בטח צריך להסתיים כל שניה, אז חבל לקום עכשיו" "נו אולי הוא נרדם ושכח לדפוק עם המקל" בדרך כלל השלב הזה תמיד מגיע, אני בטוחה שמישהו נרדם ושהזמן כבר עבר מזמן . . . תמיד אני אומרת שבפעם הבאה אני אשב עם שעון, אבל אני אף פעם לא עושה את זה. בכל מקרה אלו המחשבות שלי. בתיה

עינתיתי

New member
השעון תיק תק, תיק תק....

יש עברה דקה, יש עברה עוד דקה, יוואו עברה עוד דקה, אוי שיט אותה דקה לא זז, אוף דקת נצח לא זז , לא הינה עברה עוד דקה ושיט שוב באותה דקה..... בקיצור במקום לחזור לנשימות אני חוזרת לדקות.

elike

New member
המחשבות שחולפות

למעשה על כמעט כל שעברתי במשך היום וכעבור מ"ס דקות מתיחסות למדיטציה עצמה. מה זה הזמזום הנעים שמלווה אותי כל מהלך המדיטציה? הנה כאב שאני חש בגב ,אני אראה לו למינד הזה ,אני אמתין ,הנה הכאב נעלם ולא מעסיק אותי יותר,לאן הכאב נעלם? אני חש כי האגודלים בוערים ,מה זה? לפעמים סדרה של מחשבות טורדניות תוקפות אותי ואני ממלמל מנטרה והנה הן שקטו,אבל מה קשורה המנטרה למדיטציה הזאת אולי אני לא צריך לעשות כך? ברגע שאני מתחיל להיות מודע למשך המדיטציה אני מרגיש כי זה הזמן לסיים ואז אני קם. דרך אגב השאלות הנשאלות עדין מחפשות תשובה ....מישהו?

barak001

New member
אני משתגע...

אני מתחיל בויפסנה ומתבונן בכל מה שקורה. מהר מאד זה מגיע למחשבות מעצבנות על נושאים שאני מנסה דוקא לשכוח מהם, אז אני מחליט לעבור לטכניקות מדיטציה אחרות. אני מצליח להרגע לכמה שניות ואחרי זה המחשבות המעיקות חוזרות. זה לכאורה אידיאלי לתת לדברים לזרום ("התחל נכון והיה קל וכו') אבל בפועל מחשבות משתלטות וזה הופך לפעילות מעיקה. יש למישהו המלצות?

נתי108

New member
המלצות

תדבוק בטכניקה אחת. לא משנה מה היא. מדיטציה משמעה לא להיקשר למחשבות שלנו. מחשבות באות והולכות כל הזמן, חלק נעימות וחלק מעיקות. הטריק שאנחנו מנסים "ללמוד" באמצעות מדיטציה הוא איך לחיות איתן מרגע לרגע, בלי להחזיק בהן ובלי לדחות אותן. כל הטכניקות מכוונות למקום הזה. עד כאן תאוריה, מכאן תרגול. בהצלחה, נתי

למעלה