כנס מקהלות השרות בלאדינו

כנס מקהלות השרות בלאדינו

שלום לכולם. במסגרת פסטיבל ירושלים לאמניות שיערך אי"ה בחודש מרץ, יערך ערב גדול ומכובד שיקרא - "מקהלאדינו". בערב זה יופיעו מקהלות מכל רחבי הארץ בשירת לאדינו. ערב זה יהיה בסימן 40 שנה לאיחוד העיר ויכלול ממגוון אומניות הבמה. אשמח לשמוע ולקבל פניות ממקהלות הרוצות להשתתף, כמו כן, אם יש לכם המלצות על מקהלה ספציפית, אשמח לשמוע.

איך זה שבבית כנסת שלך "חסד ורחמים"

איך זה שבבית כנסת שלך כבר לא מתפללים בנוסח הספרדי הישן ועברו להתפלל בנוסח ירושלמי חלבי? הרי אתם אמונים על שימור תרבות הלאדינו ובכלל זה החזנות הספרדית המקורית.!

תגובה עניינית

אני לא יודע על מה את מדברת.! הנוסח השגור אצלנו הוא ספרדי ירושלמי מטובל בהרבה נעימות משירת הלאדינו. כמובן שיש חזנים העולים אצלנו לתיבה ומשלבים מיידי פעם גם ניגונים מארצות ערב, אך זה לא סותר ובמיוחד שהספרדים דוברי הלאדינו בעיר העתיקה בירושלים, ניכסו לעצמם לא מעט מהניגונים הערבים , לכן את אולי הבנת או שמעת משהו קצת חלבי. מוני

אני בחור ולא בחורה ../images/Emo13.gif

דבר שני- תודה על תגובתך! הייתי בחסד ורחמים בתפילת ערב שבת. אני אומר לך ששמעתי מוזיקה שברובה הגדול חלאבי עד ירושלמי. מה שכן "מזמור לדוד" שנאמר לפני לכה דודי היה בסגנון ספרדי מקובל. אך השאר היה בעיקר מוואלי... צר לי (וזה כמובן לא משהו אישי) אבל לא שמעתי משהו בסגנון לאדינו, חוץ מן השפה המדוברת בין המתפללים. לאחר התפילה אמר לי מישהו שזה (הנוסח המוואלי - החלבי) היה הנוסח השגור בעיר העתיקה. ולרגע התבלבלתי. לאחר מכן הייתי בבית כנסת עולי בורסה וסיפרתי זאת למישהו מון המתפללים שם והוא אמר שלא כך הדבר. אגב- בתפילת שמחת תורה שבבית כנסת עולי בורסה שמעתי ברכת כהנים בנוסח נפלא של בית כנסת איסטמבוליס. בברכה ובהצלחה

למעלה