כנס וראה

rainbow too

New member
כנס וראה

כנס וראה, שמיים ארץ, זהב כחול. שמע וראה, ארץ כואבת, אדום שחור. הבט הבן אמן, הקשב כולם בסופו של דבר אותו דבר. אין משנה מה, אין משנה מי, אין משנה למה, פשוט יש. אש ה´ אש תמיד תמיד תמצא דרכך בכל אשר תלך עם אש ה´ תמיד. כנס וראה, שמיים ארץ, זהב כחול. שמע וראה, ארץ כואבת, אדום שחור. הבט הבן אמן, הקשב כולם בסופו של דבר אותו דבר. אין משנה מה, אין משנה מי, אין משנה למה, פשוט יש. רוח ה´ רוח תמיד תמיד תמצא דרכך בכל אשר תלך עם רוח ה´ תמיד. כנס וראה, שמיים ארץ, זהב כחול. שמע וראה, ארץ כואבת, אדום שחור. הבט הבן אמן, הקשב כולם בסופו של דבר אותו דבר. אין משנה מה, אין משנה מי, אין משנה למה, פשוט יש. מיי הארץ תמיד כל עוד הקשת בשמיים. השמיים תמיד יהיו המראה של המים. כנס וראה, שמיים ארץ, זהב כחול. שמע וראה, ארץ כואבת, אדום שחור. הבט הבן אמן, הקשב כולם בסופו של דבר אותו דבר. אין משנה מה, אין משנה מי, אין משנה למה, פשוט יש. אדמת הארץ הקדושה תמיד כל עוד העיניים הפה והלבב פנימה נפש יהודי הומיה תמיד. נפש גוי מקבלת תמיד. כל עוד הגוי מקבל היהודי.

היי - "נר השם נשמת אדם"

" אש תמיד תוקד על המזבח לא תיכבה" משפט שיחבר אותך אל מרכז תפארת תמיד. משם בקע השיר... תמיד תמצא דרכך בעזרת מפת עץ החיים. רוח השם נשמת האדם. "מלכות בכתר וכתר במלכות"... שמיים מביטים במים ומים מביטים לשמיים. אש + מים = שמיים. מי הוא יהודי? כנס= כוח הנס הרבה אור ואהבת אמת ללא תנאי וללא גבול מיכל

fכל תשובה שתבחר היא טובה../images/Emo8.gif

מכוון שאני לא ספצית בתנ"ך ובטח שלא בהלכות אני יכולה לענות רק מתוך ליבי: יהודי הוא מי שמרגיש שהוא יהודי... עיברי כנראה שהוא כל מי שנולד לאברהם אבינו שהיה הראשון שהתקרא בשם עיברי... שוב התשובה לא מסתמכת על שום פריט אקדמאי או הילכתי, זאת האמת האישית שלי. הרבה אור ואהבה אין סופית ללא תנאי וללא גבול מיכל

urifelsher

New member
יהודי עברי ערבי סיני ,אוסף מילים

שמתארות אוכלוסיות שונות.ואז יש שיפוט,זה טוב אחר רע. וכך מונצחת לה הפרדה בין "בני האדם". עד מתי נמשיך כך???? כרגע אנו מנסים פשוט להכחיד את השני ואז תהיה אחדות. או שאז נמצא "הפרדה " חדשה ביננו ונשמיד את השני מביננו. מתי זה יגמר???

rainbow too

New member
לאו דווקא

אכן אין הבדל בין אדם לאדם בין דם לדם. כולנו בסופו של דבר אותו דבר. אך טוב גם שיש אוכלוסיות שונות. טוב שיש את הסיני את היפני את ההודי את הערבי את הכורדי, את הגרמני, את האמריקאי, את היהודי הנוצרי המוסלמי... ישנם הרבה עמים, הרבה דתות, הרבה ארצות, הרבה מאד אנשים, עם דעות שונות, השקפות שונות, חיים שונים, תרבויות שונות. וטוב שכך. אין פה טוב או רע. יש הבדלים, לא בשביל שנשפוט אחד את השני, אלא ההפך, בכדי שנקבל אחד את השני ונחייה בהרמונייה בעולם הזה. שהרי בסופו של דבר כולנו יצירתו של הבורא. והוא אחד.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif משהו שלמדתי מ"דוד היחיד"

הוא מכניס פה מידי פעם ידע קבלי בפורומים. באחד הדיונים שלנו הוא סיפר לי על פי הקבלה כי נולד יהודי מי שעבר הארה בחיים קודמים. פתאום הסתדרו לי כמה דברים - הרי לטענת היהדות כולנו היינו במעמד הר סיני... ומעמד הר סיני זוהי העלאת קונדיליני לכתר הראש - הארה! האם יתכן כי האנשים אשר עברו הארה "נמשכים" זה לזה בגלגולים הבאים ויוצרים כך "עם" למרות שאין להם מקור גנטי "משותף"? אם כן, זה מסביר כמה דברים על ההתנהגות וההתנהלות של היהודים כיחידים וכקבוצה. מחשבה מעניינת...

urifelsher

New member
האם זהו לא אגו טריפ?שיוצר הפרדה?

נולד יהודי מי שעבר הארה בחיים קודמים

אגו טריפ?../images/Emo12.gif

אני לא חושבת שלמשפט הזה התיחס אינקה. מה שאני הבנתי מנקודת המבט שלי הוא שיהודי- מי שעבר הארה החייו הקודמים, למעשה בעל פוטנציאל לעבור הארה בכל רגע ורגע נתון מכוון שהעניין מוכר לו מן העבר...ודווקא משום כך יש כאן יתרון. ברגע שאנשים מודעים לעניין צריך להתבטל בנקודת זמן זו האגו כי רבים יכולים להגיע להארה, כי נעים יותר להיות ליד אנשים דומים שאמורים להבין אחד את השני. ברגע שיפול לנו אותו אסימון ונבין את היכולת והפוטנציאל הגלום בכל אחד ואחד מאיתנו היהודים אני מאמינה שנרצה לחיות בקבוצה משותפת ובצורה מאוגדת, נבין שיש כוח עצום להיותנו קבוצה. אני מאמינה שעמים רבים מנסים לחקות את הפוטנציאל שיש ביהודים ומודעים ליכולות שלנו. כל זמן שנמשיך להיות מבולבלים וחסרי דרך תתעצם אצלנו ההפרדה ואז יגדל האגו טריפ - האגו, זה השעור הכי קשה שלנו וזהוא למעשה התיקון של כל אחד ואחד מאיתנו בתור בודדים ובתור קבוצה לעשות, להגיע אל השלמות העצמית האישית ואל השלם הקולקטיבי. בהצלחה לכולנו... הרבה אור ואהבה אין סופית ללא תנאי וללא גבול מיכל

R2

New member
יהודי-מי שעבר הארה בחייו הקודמים

לזה התכוון אינקה..?/או דוד היחיד האם את מסכימה אתם..? לפי דעתך,האם רק יהודי יכול להגיע לשלמות העצמית האישית ואל השלם הקולקטיבי

לא רק יהודי יכול להגיע לשלמות העצמי

אלא כל מי שיש לו נשמה של יהודי וזה יכול להיות גם נוצרי בודהיסטי או מוסלמי. כולנו בני אברהם אבינו... פשוט למי שנולד והוגדר כיהודי יש יתרון יחסי הוא קיבל מראש כלים. אדם אחר יצטרך טיפ טיפ יותר להתאמץ יחד עם זאת הוא בהחלט יכול להגיע גם כן לשלמות עצמית ואישית ולהתחבר לשלם הקולקטיבי. אור ואהבה אין סופית מיכל

jongler

New member
מי "אני", מה "אני"?

"אני" "אנחנו" "אתם" "הם" - המילים שיוצרות הפרדה והכללה מעלים מישהו ומורידים אחר ,גבולות, דעות, שיפוטים, מחשבות, יתרונות יחסיים או שלא... מה משנה הדבר אצלי כרגע? מה משנה אצל כל אחד אחר? הידיעה?! הרי זה רק מרחיק מהטבע, ממה שקיים, מהרגע הזה הנוכחי, עם שמות ותויות, נוצרה הפרדה - אין אהבה - אין שלמות ישנו מחסור, יש "הם" ויש "אנחנו". היש שלם קולקטיבי?! הרי הוא קיים היה קיים מאז ומתמיד ולנצח יהיה וכיצד אני יכול לקרוא "לו" בשם?! ההארה אינה נמצאת בשכל - השכל נמצא בהארה, והשכל מנסה למצוא פתרונות ולהגדיר את עצמו, השכל אובד עצות ב"כלום", בריק הוא חייב ביטחון הלך ומצא לעצמו הגדרה ש"יהיה בטוח" אך זוהי תרמית - אשליה - זיוף וכך חי לו האדם מחפש תשובות בתוך עצמו מתוך שיכלו מתוך ידע שצבר מתוך כתובים... כי ידע אמיתי הינו מגיע מתוך חוויה ולא מתוך היותי יהודי - מוסלמי -נוצרי או חרגול ואין הדבר אף משנה בזה הרגע מי היה אבי. לשכוח אך לזכור להיות מודע ללא ידיעה החיים אינם ניתנים להגדרה וכנ"ל אנשים . כל הגדרה שהיא מרחיקה מה"כלום" - מ"הכול" באהבה JonGler

urifelsher

New member
ניסוח נפלא jongler

" כי ידע אמיתי הינו מגיע מתוך חוויה ולא מתוך היותי יהודי - מוסלמי -נוצרי או חרגול ואין הדבר אף משנה בזה הרגע מי היה אבי. לשכוח אך לזכור להיות מודע ללא ידיעה החיים אינם ניתנים להגדרה וכנ"ל אנשים . כל הגדרה שהיא מרחיקה מה"כלום" - מ"הכול" "

urifelsher

New member
האם הנשמות מסודרות לפי משפחות דת?

"אלא כל מי שיש לו נשמה של יהודי וזה יכול להיות גם נוצרי בודהיסטי או מוסלמי"

אינקה

New member
../images/Emo20.gif אני חושב שיש בזה משהו

מהכיוון השלילי של אוסף אנשים מקרי שהגיעו כמעט עד לאלוהים, ועכשיו לא תגיד להם מה לעשות. חוקים אינם תופסים עליהם, והם כמובן יודעים הכל על הכל ומותר להם הכל... ומה שזה עושה להם לאגו... יש כאן פוטנציאל של אנשים הנוצרים בתוך הדי.אנ.אי. שלהם חוויה של שלמות והם יכולים לכוון אותה לשני כיוונים: האחד הרס עצמי מתוך הכאב והייאוש על אובדן שלמות נפלאה זו, והשני הוא יכולת ישירה להתעלות מתוך הזכרון הפנימי של חווית שלמות והרמוניה אינסופית. אם קיימת בחירה בעולם זה, לאנשים אלו היא חריפה ודרמטית יותר מכולם. יכול להיות שזה אגוטריפ יהודי, אך יכול להיות שזה גם תהליך טבעי למי שמבין גלגול נשמות כך שנשמות ברמת חוויה רוחנית זהה נולדות בקבוצה אחת, משום שהן נמשכות לרדת אל אנרגיות הדומות להן. אישית אין לי כל אישור לקיומן של גלגולי נשמות באופן הציורי בו הוא מתואר, אך הרעיון מרתק. לדעתי, אורי - אתה מתכוון להפרדה כאגו טריפ בין "ישראל" לעמים אחרים, אבל אני מוצא פן אחר מעניין מאוד: אני הולך ברחוב וחושב לי שכל האנשים הללו... נאורים! כל אחד עם הסיפור שלו, החבילה שלו, האושר שלו, חלקם יפים, חלקם טיפשים, חלקם מכוערים, חלקם גסים... פתאום אני מסתכל עליהם ורואה בהם אנשים נאורים שהסתבכו בזרימת החיים... ואז אני רואה כך גם את עצמי, ופתאום יש תקווה. פתאום איני טוב מאף אחד כאן, שכן כולנו שייכים לשלמות אחת גדולה... תחשוב על זה כך, ואולי תגלה שהאגו טריפ היה אך אשליה,
אינקה

R2

New member
ועוד משהו

לא הוספת רמות שונות של מודעות,באותו מרחב להבדיל ממרחבים אחרים כמו מרחב הפרחים

למעלה