כנס האימון

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
כנס האימון

אם חיפשתם אתמול את מנהלי הפורום כאן בפורום ולא מצאתם, זה בגלל שלא חיפשתם במקום הנכון
. אתמול המקום המעניין ביותר למאמנים להיות בו היה בכנס האימון השנתי של לשכת המאמנים. שמענו בבוקר את פרופ' אבישי ברוומן מדבר על החזון שלו בתחום החינוך וההובלה של ישראל. שמענו את תומס זייפל מדבר על אימון מנהיגים ותקשורת. ואחר כך היו עוד 3 מושבים שבהם אפשר היה לבחור 2 סדנאות בכל אחד. אני שמעתי בסך הכול 8 הרצאות/סדנאות ויצאתי מועשרת מאוד (וגם עייפה). אם הייתם, אתם מוזמנים לשתף בדברים שלמדתם.

ayel10

New member
שיתוף בתכני הכנס

הי ענבל, אכן הכנס היה מרתק ומעשיר. בין היתר הייתי בסדנה של אריאלה שפי "אינטואיציה ככלי אימוני" על אופן הזיהוי של אינטואיציה שבאה כהבנה שקטה לא רגשית ולא סוערת והשימוש בה באימון. על יצירתיות באימון ושימוש בכלים עוקפי חשיבה כגון: דמיון מודרך שימוש בקלפים השלכתיים, כתיבה אינטואיטיבית ועוד. סדנה נוספת שהנושא שלה הוא: התמקדות של בלהה פרוילינגר ודנה גניהר רז - מה קורה לנו בגוף בזמן חוויה שלילית מבחינת נשימה, מתח בגוף ועוד לעומת חוויה חיובית. כמו כן השתתפתי בסדנה של עופר ברייר סדנה על מיתוג אישי הרצאה מעניינת ממרצה כריזמטי ומשעשע. סדנה של אימון אישי בקבוצה של כרמלה קיט ומיקי גרבר על עוצמתו של אימון מסוג זה איך פריצת דרך של היחיד משפיעה על הקבוצה. בנוסף: הרצאה של פרופסור אורן קפלן שהייתה מרשימה מאד החל מסיפורו האישי של אדם שהיה כלכלן ומאס בעבודתו בבנק והלך ללמוד פסיכולוגיה ועד לנושא ההרצאה: פסיכולוגיה חיובית באימון. טיפ אחד שהוא נתן לדוגמה: לרשום כל יום שלושה דברים חיוביים שעשינו ולחזור לאחור ולקרוא אותם לעצמנו. הוא כינה את זה הצופן של האושר. ועוד. בברכה, אילת וינברג משעולים מרחב לדרך שלך אימון הנחייה וליווי תהליכים

bridges

New member
השיתוף שלי

החוויה הכי גדולה שהיתה לי בכנס היתה בזכות לקבל אימון מכ-200 מאמנים. זה קרה בסדנה של אנאבלה ממכון אדלר שבה החלטתי להעיז להרים את היד ולעלות להדגמה. הסדנה הייתה על טכניקות שיאפשרו לנו למצוא את השאלות המשמעותיות עבור המתאמנים. ואכן קיבלתי כמה שאלות משמעותיות לחשיבה. כמובן שחלק גדול מהמטרה של הכנס זה הנטוורקינג. שמחתי להפגש עם ענבל במציאות ולראות עמיתים שלי מהקורס שעברתי ומההשתלמויות השונות. וכמובן הכרתי עמיתים חדשים שאני מקווה שאוכל ליצור שיתופי פעולה וגם חברות. בנוסף לסדנת השאלות המשמעותיות, השתתפתי בסדנה של סני ממכללת קואצ'מי על הדרכה באימון (או סופרוויז'ן). יצאתי מהסדנה עם כלי לעבודה על דילמות וגם עם פתרון לדילמה אישית שלי בנוגע לאימון. בנוסף שאלתי את סני על דעתה על כך שלמעשה מדי פעם מאמנים מגיעים לפורום על מנת לדון בשאלות הדרכה. דעתה היתה חיובית על כך בתנאי שאנחנו שומרים על החיסיון של הלקוח. אני אישית חושב שמאמן שמגיע עם סוגייה אמונית לפורום, רצוי שיידע על כך את המתאמן (כמו שמיידעים מתאמן על כך שהאימון מתבצע בהדרכה). גם אני השתתפתי בסדנת ההתמקדות (focusing), דרך שבה אנחנו יכולים לקבל "מסרים" מהגוף שלנו. הסדנה התמקדה בדרך שלנו המאמנים להשתמש בהתמקדות על מנת לטפל בעצמנו אבל זוהי שיטה שיכולה לשמש גם ככלי נוסף באימון. השתתפתי בעוד הרצאה אחת אבל היא פחות דיברה אליי. שמחתי לשמוע גם על ההתקדמות של לשכת המאמנים, על כתיבת הקוד האתי (הייתי חבר בקבוצה הזאת בתחילת דרכה) ובהשגים של קבוצת העשייה החברתית שענבל מובילה. ו..כמובן על מספר החברים הגודל והולך בלשכה. אני חושב שאנחנו בדרך הנכונה להפיכת האימון מעיסוק למקצוע מכובד. רונן

למעלה