כנס אתאיסטים

sceptic1

New member

במחשבה שנייה, אפילו מי שלא שמע מעולם על אלוהים הוא אתאיסט כי ההגדרה היא העדר אמונה ולא אמונה נגדית.

boten d

New member
לדעתי צריך לעשות הפרדה בין שני דברים

כדי להיות אתאיסט, מספיק שלא להאמין באף אל, ולא חשוב מאיזו עדה.

כדי להיות כופר לעומת זאת, צריך לדעת במה אתה כופר.

זיגי13

New member
אכן זו המציאות

רוב האתאיסטים שאני מכיר , הם בעלי ידע מינמלי ביהדות רובם לא קראו את מורה נבוכים חוץ מהכריכה בחוץ. אבל יודעים בדיוק מה זה אדם מאמין, לייבוביץ היה מגחך על אתאיסטים בורים כאלה בשאלה איך אתה יכול לכפור באמונה באל , כשאינך יודע מה היא?...

הערה

לא השתתפתי, אבל שמעתי רשמים מחברה שהשתתפה, דווקא הפאנל המסכם זכה לתשבחות מפיה (לא רק)
אולי אתה כיוצא בשאלה שבע מהנושא, אבל די ברור שכל אדם שאינו 'מסורתי' במדינה שלנו, מודאג מהשילוב של דת ומדינה.

הנה תגובה של מישהו, בוודאי גם ראית את זה בדף הפייסבוק של הכנס. אני רק מצטטת, כי הוא ניסח את זה טוב:

אין ספק שהיו יופי של הרצאות שהעשירו את הידע שלי והיו מרתקות אבל מה שבאמת עשה את הכנס הזה משמעותי אלינו כאתאיסטים ישראלים זה הפאנל המסכם.
השיחה בפאנל הייתה מרתקת וחשובה ביותר לכל אחד ואחד מאיתנו כאתאיסט שסובל מכפייה דתית, שמפריע לו ששוטפים לילדים בגיל 6 את המוח על מעשיות ואגודות שטוענים שהם אמיתיים ושרוצים הפרדת דת ומדינה בארץ ישראל (כפיים).

מהכרותי את האנשים החילונים האתאיסטיים הישראליים (הציונים. אם אפשר לקרוא לזה כך היום) אין ספק שזה חלק חשוב.
עושה רושם שאחוז קטן מאד מהנוכחים בכנס הזה מרקע דתל"שי.
(כשחושבים על זה, זה מעודד למדי)

למעלה