כנסו ... :)

כנסו ... :)

עברתי טסט לפני כמה ימים ועשו לי על האוטו ביטוח של נהג צעיר\חדש וגם ביטוח מקיף..... יש לציין שעל האוטו יש כל מיני ביטוחים שקשורים לאמא שלי (זה האוטו שלה) והביטוחים שעשו לי זה בנוסף לשלה ..... זה בסדר ?! בכל אופן, 2 הביטוחים שעשיתי צריכים להגיע אליי בדואר....אני צריכה שהם+הרישיון יהיו עליי כשאני נוהגת?

Shaq018

New member
אם את באמת מתעניינת..

הייית מציע לך לשאל את אמא שלך לגבי הביטוח שיש לרכב.. כי הניסוח הזה שלך "יש כל מיני ביטוחים שקשורים לאמא שלי" לא ברור כל כך.. על הרכב צריכים להיות מקסימום 2 ביטוחים חובה+צד ג'/מקיף... ואם יש מקיף, אז על כל מיני דברים ספציפיים ברכב (מערכת, רמקולים וכל ציוד נלווה נוסף) את צריכה לקחת את הרישיון נהיגה שלך, את רישיון הרכב, ואת ביטוח חובה (כמובן לוודא שכולם בתוקף). פוליסת ביטוח מקיף/צד ג' (אם יש), אין צורך לקחת איתך, ניתן וגם רצוי להשאיר בבית... עוד משהו שכדאי שתדעי זה שאין כזה דבר ביטוח לאמא וביטוח לך.. הפוליסה תקפה לשניכן גם יחד, לכן את הניירת הזאת יש להעביר מאחת לשניה כשכל אחת נוהגת, או להשאיר באוטו (מה שלא כל כך כדאי לעשות)

אם.....

אם יש לאמא ביטוח חובה הוא מכסה גם אותי נכון? זאת אומרת שרק ביטוח של נהג צעיר וחדש וביטוח מקיף צריכים לעשות לי?

Shaq018

New member
לא..

צריך לעדכן אותך גם לגבי הביטוח חובה. למרות שבמקרה של תאונה חברת הביטוח בכל מקרה תכסה אותך, וגם במקרה ששוטר יעצור אותך, מספיק להראות לו את ביטוח החובה. עדיין מחובתך לעדכן את חברת הביטוח.

Superdror

New member
אם הוא לא עדכן את חברת הביטוח

שגם הוא נוהג ברכב - חברת הביטוח לא תכסה אותו. כמו שאמרת, ביטוח החובה לא תקף לכל נהג וכיום ביטוח החובה אף הוא מותאם על פי גילאי הנהגים ועל פי הותק - הדבר גם משפיע באופן ישיר על מחיר הביטוח. ההפרש בין נהג ותיק לנהג חדש הוא כמה מאות שקלים. שוטר כן יסתפק בתלוש המשולם, אבל אין זה אומר כי יש לו כיסוי ביטוחי - להפך, אין לו.

למעלה