כנסו!!!!!

סוכרתי

New member
כנסו!!!!!

אני חדש פה ואני לא מכיר אתכם אבל יש לי 2 שאלות........ 1.כל מי שפה הוא חולה? 2.מי שחולה הוא ממש שומר לא לשתות קולה למשל או לא לאכול ממתקים או דברים מתוקים אחרים?

היי, ברוך הבא!../images/Emo140.gif

כול מי שפה חולה חוץ מאמנון מרגלית שהוא בעצם אבא לילדה סוכרתית. אני לא יודעת איך כול משתתף שומר אבל אני שותה קולה רק שיש לי היפו ובעיקרון אני אוכלת הכול (לא בהגזמה כמובן) כי יש לי משאבה. במאמרים ובשורה הזזה יש דף משתתפי הפורום, יש שם פרטים של רוב המשתתפים. אם תירצה גם להישתתף תוכל לראות במה מדובר בדף ולשלוח לי מסר עם הפרטים שלך.

בוקר טוב..../images/Emo42.gif

אני סוכרתית גם, אבל אני עדיין בירח דבש (כבר 10 חודשים) ואני ממש שומרת לא לאכול דברים עם סוכר ישיר.. כמו קולה וממתקים.. כי אני מאמינה שהדיאטה הזו עוזרת לי לשמור על הגוף.. יום נפלא.

kiticat

New member
האממ

מישהו מוכן להסביר קצת יותר על ירח דבש? ועוד דבר, אם הכדורים שלי עובדים- אפשר לשלול מייד סכרת מסוג 1?

תראה..

אני לא אשת בשורות.. כאשר גילינו את הסכרת היה לי פעם אחת ערך של 300 ומאז אני בדיאטה והערכים שלי תקינים לגמרי וה-A1C 6.5. בגלל זה הרופא שלי התלבט מאוד לגבי סוג הסכרת.. אני כבר 10 חודשים עם כדורי גלוקופאז´ ולא מזריקה.. למרות כל האמור לעיל, נעשו לי 2 בדיקות נוגדנים שקבעו חד משמעית שזוהי סכרת מסוג 1, היות ובבדיקה זו כל ערך מעל 1 מראה על המצאות נוגדנים ועל הסוג. לגבי ירח הדבש.. זהו מצב, בו המחלה מתפרצת, אך ללבלב יש עדיין "מחסנים" של אינסולין, ואז עם דיאטה מאוזנת ושמירה קפדנית עדיין אפשר להשאר על ערכים נמוכים למדי ללא אינסולין בהזרקה. אני חולה כבר כמעט שנה וטרם הזרקתי אינסולין.. "ירח דבש" ארוך.. :)) מקווה שעזרתי..

kiticat

New member
אז מה שבעצם קובע

זה הבדיקה? כמה זמן יכול להמשיך ירח דבש? כי עיקרונית, גילו את זה במקרה. וכל ביקור רופאים מחדש, כשהם מדברים בינם לבין עצמם- הם אומרים שסכרת מסוג 1, לא מגלים "במקרה". אז בגלל זה שללו. בנוסף להיסטוריה משפחתית.

גם

לי גילו במקרה.. סתם התחלתי לשתות הרבה ואמא שלי אחות, אז היא הביאה לי סטיק שתן. ו.. השאר הסטוריה.גם הגילוי היה בשלבים מאוד מאוד מוקדמים כנראה, היות ואחרי יומיים של דיאטה, ירדתי לערכים של 90 ולא עליתי חזרה.. כמו שאמרתי, הרופא שלי גם התלבט בנוגע לסוג הסכרת.. וקצת הייתי באשליות שזה סוג 2. אבל הבדיקה היא הקובעת. עושים אותה בבלינסון וזה לוקח שבועיים או טיפה יותר. אני מציעה להתקשר למעבדה שם ולבדוק פעם בכמה ימים אם יש תשובה. כי הסיבה שזה לוקח כל כך הרבה, היא שאוספים כמות מסויימת של בדיקות ורק אז עושים במרוכז, כך שיכול מאוד להיות שתיפול על היום שעושים ולא תצטרך להמתין כל כך הרבה (זה קצת מורט עצבים). אין לי ידע לגבי כמה זמן אורך ירח דבש, יש כאן אנשים שלא היה להם ולו יום אחד ויש כאלה כמוני.. אני מודעת לעובדה שיום אחד זה ייגמר, אבל אני מאוד התעקשתי לא להזריק בנתיים כי ללבלב שלי יש עדיין כנראה עודפים שהוא משתמש בהם. ושוב, אני בדיאטה חמורה למדי.. אז זה לא תענוג גדול. לגבי ההיסטוריה המשפחתית.. לנו לפחות עד כמה שידוע 2 דורות אחורה, לא היו מקרים של סכרת סוג 1. אם תרצה עוד משהו אשמח לענות..

kiticat

New member
הסיפור שלי במלואו.

לפני שלושה שבועות הייתי בלשכת הגיוס לצו ראשון ואדום. בבדיקת השתן היא גילתה סוכר בשתן ושאלה אותי אם שתיתי משהו ממותק על הבוקר. לא- רק דיאט קולה בכמויות ושוקולד לארוחת בוקר. אז כנראה זה- או לפחות כך חשבו. רצו להיות בטוחים, הפנו אותי לרופא המשפחה שלי. והוא שלח אותי לבדיקת דם בדיוק לפני שבוע ויום. יום שלישי. חזר יום אחרי זה בדחיפות- 283 גלוקוז. עושה עוד פעם ביום חמישי- 304 ו5.00 קיטונים בשתן. ביום ראשון כשהרופא קיבל אותי בערב, שמונה ומשהו בלילה, הוא הפנה אותי למיון לאישפוז ואיזון סכרת. הוא קבע שזה סכרת נעורים. באישפוז תקעו לי עירוי שזז- ותאמינו לי שזה כאב בצורה מפלצתית. בכל אופן, במהלך ביקור הרופאים הם החלו ללכת לכיוון סוג 2 ברגע שראו לאבא יש. אחרי ששטפו אותי גם לא היו עוד קיטונים ביום למחרת. שמו אותי על קלוגופז´. בנתיים, הסוכר לא משתנה. נשאר כמו שהוא. ואני רק מחכה שהוא יירד. הבדיקות חוזרות תוך שלושה שבועות לכל היותר.

למעלה