כנסו

s a r a h13

New member
כנסו../images/Emo70.gif

לפני כמה שעות דיברתי עם בת דודה שלי שפינתה היום התנחלות נראה לי. ילדה בת 9 לכל היותר ניגשה אליה והתחילה להרצות לה במשך שעתיים למה היא נאצית והיא כופרת שממלאת פקודות אסורות, בת דודה שלי בכתה ופינתה אותם, איך הורים יכולים לעשות את זה לילדים שלהם לשלוח אותם להתלונן בפני החיילים המסכנים, בת דודה שלי בכלל נגד- אבל מה לעשות היא טיפה "לא שפויה" היא לא רוצה לשבת בכלא- למה הם עושים את זה לילדים שלהם? ילד בן חמש רואה חיילים מכים את אבא שלו, זה מחזה מזעזע, אבל אבא שלו אשם, והוא לא מבין והולך ובוכה לחיילים שלא יכולים לעשות כלום. זה מטורף, למה הם פשוט א עוזבים, הרי שומדבר במילא לא יעזור. ואל תתחילו לקרוא לי מפגרת עכשיו כי זה כזה אינפנטילי....

eli3320

New member
תגובה רצינית...

הילדים שואבים את כל החינוך מההורים שלהם, אם ההורים שלהם חושבים ככה ומדברים ככה בבית אז אין ספק שזה יעבור לילדה. אני נגד כל ההשוואות לשואה- אבל אני בהחלט מבין אותם בכל שאר מה שהם מפנים כלפי החיילים. הם מרגישים שצה"ל בוגד בהם! הם גם שירתו בו בפלוגות מובחרות, והצבא אמור להגן עליהם מאויבהם ובא ומסלק אותם מהבתים שלהם ומהארץ שלהם. חיילים שאותם הם כל כך אוהבים באים ומגרשים אותם- והם מרגישים נבגדים. האנשים שם לא עזבו עד הרגע האחרון כי הם האמינו באמונה שלמה שזה לא יקרה- אמונה זה דבר חשוב ואני ראיתי בימים האחרונים הרבה אנשים שמאד מתפעלים מהאמונה השלמה שלהם שאכן ההתנתקות לא תיהיה עד שתיהיה. אם הם יעזבו את בתיהם הרבה לפני זה בשבילם בגידה באמונה. ובגידה בארץ שאותה הם אוהבים. אני חייב לציין שלא היה היום כמעט אלימות -דבר שגם ציינו בכל כלי התקשורת. היה פינוי כפוי אך ללא אלימות.המתנחלים הודיעו עוד מראש שהם לא ירימו יד על חייל או שוטר! (לפחות רובם המוחלט גם עומד בזה). כאשר הרבה אפילו הלכו בליווי החייל או ביקשו שירימו אותם כאות מחאה סימלי- להראות שהם לא עזבו סתם ככה את האדמה הזאת אלה כפו זאת עליהם לא מרצון.

BrightDarkness

New member
יש לי פה טיפת הסכמה איתך...

לפי דעתי ההורים היו הרבה יותר מהקלים על ילדיהם ועל עצמם אם הם היו עוזבים מרצונם.. כי אשר ילד רואה אביו חוטף מכות או בוכה זה זעזוע... למה אבא רוצה שילדו יהיה נוכח למראות כאלה? אם האבא יכול למנוע מבנו לחוות את זה ככה אז למה לא לשנות את זה...כי ככה או ככה יפנו אותו אז עדיף בדרך האלימה? ראיתי היום קטעים בטלויזיה והיה נורא קשה לראות את הילדים יוצאים בוכים.. לפי דעתי הוריהם יכלו למנוע מיזה ליהיות ככה וממש חבל שזה לא קרה...

shanz

New member
שרה, את ממש לא מבינה מה העניין!!!

עוקרים את האנשים הללו מהבתים!!!!!! עזבי שניה את הפן האידיאולוגי- גם מבחינה מוסרית כל הגישה אליהם רקובה מיסודה! גם אם תיאורטית המהלך זה היה מביא לרגיעה עם הערבים, צורת הגירוש של היהודים מגוש קטיף בזויה ומעוררת גועל!!!! צריך להתייחס אליהם בכבוד מלכים היות והמדינה שלחה אותם לשם ולא השתכנו שם על דעת עצמם!!!! אם המדינה שלחה אותם ופתאום מחליטה שצריך לעקור אותם - המינימום הנדרש הוא שייתנהגו אליהם בכבוד בסיסי!!!!הבעיה היא שאת זה לא עושים!!!! איך את היית מרגישה אילו היו מגרשים את המשפחה שלך מהבית?????איך ההורים שלך והאחים שלך היו מתמודדים עם אובדן מקצוע, פרנסה וכבוד עצמי?!?!?!?איך היית מרגישה אם היית צריכה לעזוב את כל הסביבה, החברים, החדר שלך, החפצים שלך, שהרי הקציבו 2 מכולות בלבד לכל בית? נראה לך הגיוני שבית שלם, חיים שלמים יכולים להיכנס לתוך שתי מכולות?!?!?!?! אם נהג שיכור היה דופק לך את החיים חס וחלילה בתאונת דרכים והיית הופכת למשותקת, היית מקבל אותו בהבנה?!?!?!? כך גם לא הגיוני שהמתיישבים ייקבלו את החיילים שבאים לעקור אותם בשם השלטון המושחת שיש פה עם פרחים ועוגות. למתיישבים אין בעיה עם החיילים עצמם, שהרי כל הציבור הזה מהווה 50% מהקצינים בצבא, באופן לא פורפורציוני לאחוזו באוכלוסיה הכללית. הבעיה שלהם היא בזה שמתבצע כאן תהליך אנטי- דמוקרטי שלא עבר אישור של כל העם וכמובן ברור לכולם שהוא לא יפחית את הטרור אלא יגביר אותו. מספיק לשמוע את הערבים כדי להבין שזה לא יביא שלום!!!! אני חושבת שאנשים שמשפילים אותם עד עפר ומגרשים אותם מבתיהם בפני ילדיהם ראויים לפחות למעט חמלה אם לא להערכה עצומה. נראה לי שכדאי להרבות איחוד ולא קרע כרגע. תנסו להיכנס לנעליים של המתיישבים ולהסתכל דרך המשקפיים שלהם על המצב. "אל תדון אדם עד שתגיע למקומו", חס וחלילה.

למעלה