כנסו........

שלום לך Britney4EvEr. רציתי לומר לך

שאת עושה שימוש לא נכון בהטיות. יש לומר "הכנסו" ולא "כנסו" (אין הטיה כזאת). גם אין לומר "תכנסו" שכן זה ציווי. כמו כן, האקדמיה ללשון עברית קבעה שיש להשתמש בביטוי "גלשו" ולא "הכנסו" כאשר נושא השיחה הוא גלישה לאתר.

אני מתנצלת אם התבלבלתי באשר

למינך, אולם בצעירותי גרתי מספר שנים בניכר והכרתי את השם "Britney" כשם נקבי - אני מתנצלת אם נפגעת. אני לא רוצה דבר ממך אלא רק לתקן את מה שכתבת. אני דוגלת בחשיבה שלומדים מכל משוב שמקבלים ("מכל מלמדיי השכלתי"), ואפילו אותי תיקנו לא פעם ולא פעמיים בימים האחרונים וקיבלתי את התיקונים בשמחה גדולה ובאהבה. בעצת חלק מהגולשים החלטתי שלא לתקן טעויות שיתכן שנבעו מהקלדה לא נכונה או דיסלקציה - אלא רק טעויות הקשורות בתחביר עברי וניקוד. כמו כן, אני מעוניינת להפיץ את הנועם שבשימוש בלשון העברית. נוצר בארץ מצב מגוחך שבו רק חברי האקדמיה (ואלו שמדירים שינה מעיניהם ונותרים ערים בסוף שידורי הערוץ הממלכתי על מנת לצפות בתוכניתו המשובחת של הד"ר אבשלום קור) מודעים לחידושים בשפה העברית - ואילו אני טוענת שיש להפיץ את הבשורה לכל הציבור הרחב. דע לך שקיבלתי המון תגובות תומכות במערכת המסרים של תפוז (על כל תגובת נאצה לפחות 10 מסרים מחזקים) על פועלי. הידעתם שהמילה העברית לsingle היא חדשיר?

Eclipsed 0

New member
תמיד רציתי לשאול את השאלה הזו...

למה אתם לא "מעברתים" את המילה ´אקדמיה´ ? זו לא המילה הראשונה שהייתם צריכים ´לעברת´ ?

Esmena

New member
פיקטבית, מתפלאת אני שלא הבנת את

את ההומור.

a white swan

New member
גברת שושנה

יש כזו הטיה "כנסו"-ומשמעותה לצוות על כמה אנשים לכנס.

למעלה