כנסו...

The Charmd One

New member
כנסו...../images/Emo13.gif../images/Emo79.gif

אודה לכם מאוד אם תעזרו לי...הנה המקרה
(חחח לא בקשר לריקוד הפעם, אבל חכו, זה יגיע
) אוקיי. יש לי חברה, די טובה. אני חברה שלה הממ שנתיים...ויש בה המון המון דברים שמעצבנים אותי, ושאני שונאת בה...אז תמיד ניסיתי להבליג על הקטע הזה ולהתרכז בצדדים הטובים שלה...ויש כאלה, לא הרבה אבל יש. ובזמן האחרון...היא ממש ממש משגעת אותי, הגעתי למצב שהיא ממש מגעילה אותי, ואני לא יכולה יותר...אז לא ידעתי כל כך מה לעשות...זאת אומרת, איך לסיים את הקשר הזה...כי היא מצידה- אנחנו קרובות מאי פעם
מצד אחד- לא היה לי נעים פשוט להתחיל להתעלם ממנה ולהיות קרה וככה לשרוף את הקשר כי זה פשוט לא יפה, לא הוגן כלפייה, ועשו לי את זה כבר ואני יודעת כמה פוגע זה... לריב איתה? להעמת איתה?- אני פשוט לא רוצה...אין לי כוח לזה...היא בן אדם קשה כזה אם אתם מבינים אותי, ואני ממלא שונאת לריב... אז לא ידעתי מה לעשות...החלטתי פשוט לזרום. בגלל שבמצב שלי יש עוד חברה, החברה הכי טובה שלי, שגם באותו מצב רק טיפה יותר גרוע ממני- היא ממש שונאת אותה ולא אכפת לה מה ייפגע בה ומה לא- אז שתינו יחד די...ברחנו ממנה (עוד בתקופת ביצפר.) בהפסקות פשוט ברחנו יחד, ניסינו כמה שפחות ליצור מגעים איתה, התחמקנו...אז היא די הבינה מה קורה, ובמקום להבין את הרמז- נאחזה יותר חזק...מלא טלפונים (שבסופם הרגשתי צבועה ומגעילה, חחח והיה תמיד קטע שהיא אמרה לי "טוב לאב יו ביי" ואני כזה "אוקיי ביי"
) ואז, היא התקשרה אליי... "ענת, מה קורה, אני מרגישה שאת ו****(החברה השנייה) מתרחקות ממני, אתן כל הזמן בורחות בלה בלה בלה" חחח לפחות היא שמה לב
אז התחמקתי והתפלתי ולא יכולתי לומר לה... ואז החלטתי, שבמכתב לטיסה שהיא ביקשה ממני לכתוב לה, אני כבר אכניס חלק על זה...כבר הרבה אמרו שעשיתי את טעות חיי בקטע הזה, אבל אני מרגישה שלמה עם זה, סופסוף, הקץ לצביעות. אז רשמתי לה, רשמתילה דבר אחד שהיא עושה ופוגע בי במיוחד (כאילו לתרץ, לא יכולתי לומר לה שאני שונאת אותה ושתצא לי מהחיים
) והבהרתי לה בעדינות, שניתן להתרחקות הזאת לזרום באופן טבעי... ועוד שבוע היא חוזרת. ואני מתה מפחד מלהתעמת איתה...כי בקטע הזה מעורבות עוד שתיים- החברה הזאת שלי, שגם שונאת אותה, ועוד מישהי, שיחד אנחנו רבעייה כזאת, חברה יותר קרובה שלה, שגם מלכלכת עלייה מאחוריי הגב, וכנראה שנעשה עימות אחד ארבעתינו...אבל יו, לא רוצה...אז עצות, מה לומר, איך לומר, איך לורמ לה בעדינות, שאני לא רוצה יותר קשר איתה, ושנמאס לי?! עזרה תתקבל בברכה...

dana2909

New member
למה לפחד להתעמת?

יש לכן 2 אופציות (מכיוון שהאופציה בכל זאת לשמור על קשרי הידידות לא נראית לי שקיימת). לתת לזה לדעוך לאט - אבל אז היא תמשיך להציק לכם ולגרום לכם לשקר. והשניה זה פשוט לומר לה, בפעם הבאה שהיא יוצרת קשר, שאולי עדיף שהיא לא תתקשר. זה לא נעים, אבל זה עדיף מאשר לתת לשתיכן להרגיש רע עם ההתפתלות המגוכחת הזו. ודרך אגב, הערה קטנה, זו שמלכלכת עליה מאחורי הגב, בחורות כאלה, היום מלכלכות על זו שאת לא אוהבת, מחר תלכלך עליך. לא נשמעת לי כמו מישהי שכדאי לשמור על קרבתה... תחשבי על זה.

The Charmd One

New member
אז קודם כל תודה../images/Emo79.gif

הממ כן את צודקת...ואני באמת אחשוב על זה...ובכל מקרה תודה... אבל אוף, כשהיא תחזור, ביום ראשון, איך, מה לומר לה? ררר אני פשוט לא רוצה אותה בחיים שלי כבר!

מיטללל

New member
היי תמר

קודם כל בואי נלך על מה "לא לעשות". לא להתעלם ממנה פתאום בלי להגיד כלום מניסיון, זה אחד הדברים הכי מעליבים ומגעילים בעולם. גם לא ללכת אליה ארבעתכן ולתקוף אותה. זה אפילו יותר נוראי. תפרידי בין המערכת יחסים שלה איתך,ל בין מערכת היחסים של החברות שלך איתה. היא נשמעת לי דיי בודדה. מעציב.. עכשיו, את בטוחה שהרצון להתרחק בא ממקום אמיתי? שאת לא קצת נגררת אחרי החברות שלך? אם הייתן חברות טובות זמן כה רב, לא היו לזה סיבות? אני לא ממש יודעת. אף פעם לא נאלצתי "לגמור" עם חברה. משפטים "זו לא את זו אני", לא מתאימים פה
אולי היא הבינה את הרמז במכתב. ואם לא, פשוט תגידי לה (לבד) שאת רוצה שקצת תתרחקו בגלל X,Y,Z. היא תעלב. היא תפגע. אבל אולי היא תמצא חברות ש"לא מלכלכות עליה מאחוריי הגב"...

The Charmd One

New member
תמר?../images/Emo12.gif../images/Emo79.gif

ענת
אז תודה שהגבת קודם כל
אממ כן זהו, בדיוק זה אני לא רוצה לעשות, התעלמות פתאומית כזאת... לא לא, נגרתת לא...כאילו, היא מעצבנת אותי...היא צבועה, מתנשאת, מתלהבת יותר מדי, ופשוט מגעילה. היא מייצגת את כל מה שאני שונאת ולמרות שיש לה גם צדדים טובים, אני לא מסוגלת יותר להיות חברה שלי עם כל השנאה הזאת...עם כל הצביעות הזאת...שלי ושלה. זהו, אני מקווה...ררר

יסמין43

New member
להגיד שזה פשוט לא מתאים יותר.

כלומר, אני בעד להגיד בצורה גלויה, בלי לשחק משחקים, אבל לא להגיד - את לא בסדר, את עושה לי ככה וככה. אלא להגיד - תראי, פעם היינו חברות טובות, היה לי טוב איתך, אבל דברים משתנים, והיום אני מרגישה שכבר לא טוב לי עם הקשר הזה ואני לא מעוניינת להמשיך אותו. (ואני אסביר עוד משהו: כשאת אומרת למישהו - אתה לא בסדר, את גם משאירה לו את הפתח לרצות להשתנות בשבילך, לנסות לתקן וכולי. ובמצב העניינים שאת מתארת, זה נשמע די מיותר. די, הקשר שלכן נגמר (כך את אומרת) וזהו. אז פשוט זהו.)

The Charmd One

New member
כן...רק הלוואי שהיה לי אומץ..../images/Emo79.gif

ררר כן, אני באמת צריכה להתעמת איתה ולא לגרור את זה יותר...מי שיריב איתי בגללה כנראה אף פעם לא היה חבר אמיתי וזהו... כן זהו, אמרתי לה את הקטע של הלהשתנות רק בגלל שפשוט לא היה לי נעים כל כך ממש לטרוק לה את הדלת הזאת בפרצוף...אולי זה באמת היה שגוי...אני באמת אחכה לראות מה התגובה שלה...אני רק מקווה שהיא באמת תגיב...ולא תחזור ותדבר איתי כאילו כלום לא קרה...

בינינו

לא נראה לי שהיא תחזור ותרוץ לבקש הסברים. בואי לא נשכח שהיא זו שנפגעה, היא זו שנזרקת (לא משנה אם זה מגיע לה או לא), ואם את היית במצב שלה, ברור לי שלא היית רצה מאחת לאחת להתחנן למחילה וסליחה. היא בבור הרבה יותר עמוק ממך, ככה שלא נראה לי שאת צריכה לחשוש מזה שהיא תבוא ותתחנן על נפשה. מצד שני - אם היא כן תבוא ותבקש הסבר - זה לפחות מגיע לה. את הפגיעה הגדולה היא כבר קיבלה, והסבר מגיע לה. אם את רוצה לפחות לצאת מזה בכבוד ולא להיעלם לה, את תתני לה את ההסבר. את גם לא תדעי אם תעמדי בזה - עד שזה לא יגיע. מעבר לזה, בנימה נוסטלגית, אני רוצה לציין שהסיפור שלך הוא אחד הדברים היחידים שמזכירים לי מדי פעם שאולי עדיף להיות בגילי ולא בגילכם. אין כמו מריבות טיפשעשריות כדי להרוס פרץ נוסטלגיה.

The Charmd One

New member
חחח כן, שונאת את זה גם../images/Emo3.gif../images/Emo79.gif

כן, אבל איזה הסבר אני אתן לה? "אני שונאת אותך, תמיד שנאתי אותך רק פעם יכולתי עוד להבליג ולא היה לי כוח לריב איתך, אבל עכשיו נמאס לי" כי טכנית, זה לא משהו אחד שגרם לי פתאום...זה הבן אדם שהיא, ואני לא מתיימרת שהיא תשתנה בשבילי או בכלל כי היא ככה וזהו... היא ככה ואני לא יכולה לשנות אותה... אני מכירה את המשפחה שלה, היא נולדה לתוך עולם של "אני מושלמת ומותר לי לדרוך על כולם" ככה ההורים שלה, ככה האחים שלה, וככה הכלב שלה
(עכשיו זה ממש הולך לגרום לכם להגיד תודה שעברתם את זה
->) הבן אדם האחרון שרב איתה, עומדת לעבור ביה"ס שנה הבאה, בגללה... היא מהאנשים האלה שמפיצים שמועות ועיניינים ויכולים להסיט אנשים נגד מישהו...ואני יודעת שהחברים האמיתיים שלי לא יסוטו, ואן כן, הם אף פעם לא היו באמת חברים ובלה בלה בלה אבל עדיין...אני אשכרה מפחדת ממנה. ררר, כל הכאב ראש הזה על שהעזתי לא להיות צבועה...

למעלה