כנסו שאלה חשובה ...

yotam fdny

New member
כנסו שאלה חשובה ...

אני לא מבין מה שונה ביטוח של מתנדבי מד"א משלנו {כיבוי } אני יודע שיש המון מתנדבים של מד"א מרכז שנמצאים בצפון אני ממש רוצה להגיע לעזור שם אז תגיבו

מנחם102

New member
הם לא מוכנים לקחת את הסיכון

גם אני מתנדב בצפון . בתחנת צפת והספקתי לעבוד איתם יומיים עד שהגיע הנציב לתחנה ואמר שהוא לא מוכן לקחת את הסיכון

fire 10

New member
חל איסור על מתנדבי

נוער מד"א (מתחת לגיל 18) להגיע לתחנות בכלל,ולצאת לארועים בפרט.

yotam fdny

New member
אז למה!!!???

איפשר לעשות אותו דבר בכיבוי מי שמעל 18 שיגיע ויעזור...אולי איפה שפחות מסכון ? אם במדא אפשר למה בכיבוי לא??

fire 10

New member
היי יותם...

באמת שאין לי מושג למה אסור לך לעלות לצפון. אולי בגלל שהגזרה שם מאד חמה ואולי חל איסור מוחלט גם על המתנדבים של מד"א. על כל מקרה תמשיך לנסות... ותשמור על עצמך גבר.

מנחם102

New member
בגלל שהעבודה של הכיבוי

יותר מסוכנת.זה לחלץ הרבה תחת סיכון של קריסה של אותו בית/בניין שממנו מחלצים. או שריפות ליד הגבול שכל הזמן יש שם נפילות

מנחם102

New member
וגם

לא חסר להם כבאים תאמין לי יש תיגבור גדול מאוד של כבאים מהמרכז

שאלה קטנה...

אני לא מזלזל במצב....אבל מה שונה המצב של היום בצפון שמתנדבים (מעל 18)לא יכולים להגיע לתחנה ולעזור..(וידוע שהכבאים צריכים כח אדם) ליום רגיל שהמתנדב גם נמצא בסכנה אם זה בשריפה או בקריסת מבנה.. בשביל מה יש ביטוח...?

אלברטרג

New member
אולי תתבגרו כבר...

יותם לא נמאס לך לנדנד על לנסוע לצפון, אני יודע שאתה צופה מקצועי מיומן ומנוסה ומעל 18 ,בלה בלה בלה הביטוח שלכם לא מכיל מצב חירום כמו מלחמה, כמו שאסור לכם לצאת לפיגוע ולארוע חומ"ס ככה גם אסור לכם להיות באזור שמוגדר כאזור לחימה, אין צופים בצפון נקודה. גם פקודה של הנציב לא מספקת?

רון Ron

New member
על איזה ביטוח אתם מדברים?

באיזה ביטוח צופי האש מבוטחים? ביטוח לאומי מכסה פגיעה במתנדבים / צופי אש. מה יש מעבר לזה?

אלברטרג

New member
אין מעבר לזה

אבל לביטוח עצמו יש בגבלות משלו וזאת על פי ההגבלות שקיימות במערך שירותי הכבאות, הביטוח לא תקף במצב של מלחמה

dimaspector

New member
במקרה ו......

אני חייל בן 20.5 שמשרת בחיפה לפני הצבא הייתי מתנדב בכיבוי פ"ת כרגע אין לי מה לעשות בצבא כי הבסיס שלי פונה ומכיוון שאני לא חייל מבצעי אני יושב בבית עד להודעה חדשה. אני דיי מתוסכל מהמצב הזה כי אני רוצה לעזור יש לי את הזמן, היכולות והידע אבל..... אין לי מושג למי ליפנות ובאיזה תחנה ואם זה יעזור בכלל שאני חייל ואין לי כבר ביטוח בכיבוי ובקיצור כל מי שיוכל לעזור לי בעניין אני ישמח מאוד דרך הגב הבסיס שלי לפעמיים שולח חיילים לעור לכיבוי חיפה לפי דרישה של התחנה ובקרה כזה כמובן שיש ביטוח על החיילים. אז אם יש דרך שבה אפשר לתאם את ההצתרפות שלי לאחת התחנות דרך הבסיס תהיה מצויינת כל מי שיכול לעזור בבקשה

אני הוצאתי אישור מיוחד מהצבא!!!

ולקחתי רגילה נראה היום אם יאשרו לי אני נפגש עם מפקד כיבוי אש י-ם.

dimaspector

New member
תיאום

מבחינת הצבא זה פחות בעיה להשיג אישור ולהיות מסופח לתחת כיבוי (גם לא צריך רגילה) העניין הוא שאני צריך לדעת עם מי אני יכול לתאם את כל העניין בשירותי הכבאות באחת מתחנות הצפון

התבאסתי..

עם כל הרצון הטוב במדינה כנראה לא מעריכים את מי שבאמת רוצה להתנדב עשיתי מלחמות כדי להשיג אישור ולבזבז רגילה ובסוף אמרו לי שאי אפשר. אח"כ בוכים אין מספיק כח עבודה.

למעלה