כניסת מים לאסלה

elihar

New member
כניסת מים לאסלה

לאחרונה החלו לחלחל מים, בזרימה מאד מאד איטית, לאסלה בשירותי ירכתיים בבאווריה 41, משנת 2014, והם עולים עד לגובה חצי אסלה.
מהי הסיבה לתקלה, ואיך פותרים אותה?

1שריל

New member
אסלה

לא ציינת ידניים/חשמליים ... יתכן ומערכת האטימה/אל חזור גומי נפגם אם ידני גומיית אטימה במשאבה או במחליף כניסה יציאה . בקיצור יש לעבור על מערך הגומיות של השרותים.

1שריל

New member
אסלה

בדוק את מערכת האורור של הצנרת . סגור שסתום כניסת מים ים (סי קוק) . בצע ריקון כמעט מלא של האסלה. אל תשאיר המשאבה , בלי מינימום מים .. ובדוק האם מתמלאת שוב. לאותה רמה . וודא מיכל החזק/הולדינג . ריק וצפה מה קורה . בדוק מערכת האטמים גומיות ומצב שסתומים לתקינות .

אילנא

New member
מים חוזרים לאסלה

שלום, זה מאוד פשוט.
אני מניח שלפי סוג הסירה שצינת יש בא מיכל אגירה -הולדינג טנק.
כך תטפל בבעיה. ביציאה התחתונה של המשאבה שהולכת למיכי האגירה יש שני ברגים עם ראש שטוח. פרק את החלק הוצא את שסתום הגומי שנראה כמו "שפתיים" Vagina. השרה בחומץ לשעתיים והסר את האבנית שהצטברה עלי. לאחר מכן השרה בכוס מים רותחים כדי שהשפתיים יסגרו היטב ויחזרו למצבם המקורי. הרכב הכל מחדש.
כדי למנוע את התופעה הקפד לפמפם כ10 פעמים ידני או לפחות 15 שניות בחשמלי כל פעם שנעשה שימוש בשרותים. בשתן יש כמות גדולה מאוד של אבנית ומיעוט הזרמת מים גורם לשקיעתה במקום.

zina71955

New member
שאלת יסוד

האם התקנת האסלה כוללת vented loop בצינור כניסת מי הים לאסלה.? ואם אינך יודע על מה אני מדבר, תבדוק קודם כל אם צינור מי הים הנכנסים עולה מעל לקו המים ויורד לאסלה כשיש סיפון מאוורר בחלקו העליון. אם יש, אז לדעתי, מאחר ונראה על פניו שאתה אינך יודע/מכיר חומר בסיסי קרא למישהוא שיודע למצוא את האטם הפגום. אם אין אז כנ"ל, שמישהוא שיודע יתקין לך סיפון במערכת. בינתיים סגור את ברז כניסת מי הים. וכשיבצעו את הדרוש תסתכל ותלמד..

1שריל

New member
אסלה

ראיתי בחיי איזה 2.3 כלי שייט . לא ראיתי יצרן סידתי של סירות שלא מקיים את ההכרח של שובר סיפון בשרותים .אולי בסירות הנ מייד . מעבר לכך תהיה חיובי הבן אדם מתענין ורוצה לדעת . קצת צניעות עוד לא הרגה אף אחד. יש בוודאי גם חומר באינטרנט יכולת להפנות אותו גם לשם

zina71955

New member
ידידי היקר. בחיי הקצרים ראיתי מאות סירות שניבנו במספנות,

כולל סירות יוקרה, שנעשו בהן שגיאות מבנה/התקנות בסיסיות, ו/או שינויים הזויים שנעשו בהן לאחר בנייתן. נראה שהאיש קנה לאחרונה סירה בת 3 ולפי מצבור שאלותיו באמשים האחרונים אין לו הבנה בסיסית בנושאי התחזוקה (ולא רק) של כלי שייט. זה בסדר גמור, אבל צריך ללמוד והשימוש בפורום הוא חיובי. אבל, וזה אבל גדול. כאשר מדובר במכשיר/התקן כגון פלוטר, כל מה שהוא יעשה לא יסכן את הסירה. מערכת המקושרת עם פתחי ים שמתחת למים היא פתח לסכנה אם מטפלים בה לא נכון או ברשלנות וללא ידע. ראיתי בחיי הקצרים יותר מסירה אחת ש "צללה כעופרת במים אדירים" כתוצאה מטיפול רשלני/חובבני בצנרת המקושרת לפתחי ים . הוא לא נמצא בים וזועק להכוונה. הוא על האדמה והסירה קשורה לרציף. זה מה שהנחה את תשובתי. והשאר כפי שאמר רבי הילל הזקן - צא ולמד.

zina71955

New member
אני בקומה הנכונה ידידי. אולי, אולי, פשוט, המתג הבורר

זרימה לא בכיוון הנכון?

אילן - "לא הקפדן מלמד". לפחות הבחור (במקור) שואל לפני שהוא
עושה. תניח לו ותסביר לו בנחת.
ובסה"כ יתקן שרותים פעם אחת בחיים - ומעתה ואילך יקפיד מאוד על השימוש בהם.

ועזבו אתכם מה"שובר סיפון" רוב השירותים לא מותקן בהם כלל. הכל מסתמך שם על תקינות הגומיות ואטם המשאבה.....

zina71955

New member
רון; א. אתה צודק. ב. ראה להלן:

אחרי למעלה מ 50000 מייל עם הסירה שלי בלבד, אני יכול לומר לבטח שהשירותים הם אבן הנגף בסירה. (אלא אם יש לך צוות קבוע ומיומן ) עם עשרות צוותים שחלקם הגדירו עצמם משיטי 60 מנוסים, ולמרות שניפחתי את ראשיהם בנושא השימוש והבטיחות של השירותים. הצליחו לשבור בסיס אסלה ואת מספר הפעמים של הסתימות והחלפות משאבה ואטמים איני זוכר. וזה בכ 20000 מייל בלבד, משום שאת השאר הפלגתי כשייט בודד. אז, אני רגיש לנושא ואני בטוח שאם השואל לא יפליג לבד אז הוא צפוי לעוד הרבה צרות בנושא, בכפוף למספר המיילים שיעשה. בכל מקרה אני סבור שמאחר ואין לו ניסון שלא יתחיל לבד בנושא זה. חג שמח ומתקרב.

אילן שובר-סיפון מתקינים בקו שפועל עליו לחץ כך שאם ייפסק הלחץ שובר הסיפון יכניס אוויר להפריד/לנתק את רצף הנוזל ולמנוע זרימה הפוכה לא רצויה.

בקו הכניסה התקנה כזו אפשרית רק בין המשאבה לאסלה וזה כמובן רק אם יש צינור ביניהם שניתן לחתוך ולהתקין. ברוב הסירות אי אפשר.

אני מהמר על גומיות השסתום המשאבה.

והמזל שזה ממלא רק חצי אסלה. כששפת האסלה נמוכה מקו המים הספינה עלולה לטבוע! וזה למה יש ציור איך להשאיר את ידית העברה של המשאבה כשלא שואבים.

1שריל

New member
אסלה

רון רק כדי לסגור קצוות אפשר להכנס לגוגל תמונות על פי head in boat diagram
ולראות כמעט את כל הסידורים האפשריים הכוללים ככולם סיפון וכמובן שובר סיפון מבלי להיכנס לשעור "מבנה אוניות"
. נושא הסיפון בכלל ואיוורורים בפרט (כולל מיכלים) זה עולם ומלואו ואכן הוא לפעמים להיות או לחדול.
תודה לאילן על תשובתו המתונה

zina71955

New member
רון כתבתי על הצינור שיורד מהסיפון לאסלה - קרא בעיון.

ברור שזה המשכו של הצינור שעולה מהמשאבה. אם לא הובנתי נכון עם הקורא הסליחה. לגבי ההמשך, משום כך כתבתי לו לסגור את ברז הכניסה. משום שאם חו"ח הסירה נכנסת להטיה מסיבה כלשהיא בצד האסלה היא עלולה לשקוע.
אני לא מהמר על שום דבר.

skipperrider

New member
טיפ?

לא כולם אולי יאהבו את הנוהג אצלי אבל אתרום אותו בכ"ז...
בהפלגות של כמה יממות אני סוגר לגמרי את ברז כניסת מי הים לאסלה ומשתמש ושוטף אותה עם מים מתוקים בלבד מצינור המקלחת הגמיש הסמוך.
לא הגיוני/פרקטי לדרוש מצוותי לבצע/לזכור סגירת ופתיחת ברז הכניסה של מי הים לפני ואחרי כל שימוש כיוון שהברז ממוקם נמוך ומחייב אקרובטיקה.
ככה אני אמנם "מפסיד" כמה ליטרים של מים מתוקים אבל מונע בעיות "משחק" עם ידית ההעברה של האסלה/הצפה בהטיות/שכחה/בדיקה אחרי כל משתמש/דאגה וריח מי ים מעופשים באסלה.
מפצה על אבדן המים הללו בקניית עוד כמה שישיות בבקבוקים.
השאיבה לריקון האסלה ממילא עוברת אצלי דרך הולדינג טאנק הממוקם גבוה מאד וממנו לפתח היציאה מתחת לקו המים ואין חשש לחזרת מים עקב הטייה כלשהיא.
וכן...גם אני נוכחתי שחבל"ז להסביר לצוות אינטליגנטי ככל שיהיה את מורכבות הפעלת השירותים הימיים...עדיף וזול יותר לפשט ככל הניתן את הפעולות...

gb228

Active member
אטם האל-חוזר ביציאת המשאבה

בתור בעל בואריה, אני מהמר שהמערכת אצלך עוברת מהאסלה תמיד להולדינג שתלוי די גבוה (ומשם בגרביטציה החוצה). במערכת הזו אין אנטי סיפון ומים נשארים כלואים בקטע הצינור שבין יציאת האסלה לכניסה הגבוהה של ההולדינג.
כל עוד האל-חוזר תקין המים נשארים כלואים בצינור. עם הזמן האטם מאבד אטימות מלאה והמים חוזרים לאט לתוך האסלה.
החלפת האטם תפתור את הבעיה לשנתיים-שלוש. תקפיד לרוקן לחלוטין את האסלה בפמפומים האחרונים וזה יעלה רק עד בערך שליש

למעלה