כניסה לשרת IIS ממחשב חיצוני דרך כתובת IP

tomerd22

New member
כניסה לשרת IIS ממחשב חיצוני דרך כתובת IP

שלום, בזמנו שהתקנתי שרת IIS על המחשב הייתי יכול לאפשר גישה לשרת שלי דרך כתובת IP ז"א אם הייתי רוצה להראות למישהו את האתר שאני עובד עליו הייתי נותן את הכתובת ככה: http://myipadd/websit/home.asp אני כמובן נכנס http://localhost..... משום מה אני מנסה עכשיו להכנס דרך הכתובת IP ואני לא מצליח. מה שניסיתי לעשות, נכנסתי לממשק IIS ושיניתי את הפורט 80 ל81 אבל עדיין אין אפשרות להתחבר... יש לי ראווטר בבית אני עובד עם ווינדוס 7 אשמח לעזרה

pitoach

New member
תתחיל לבדוק ולהגדיר מהחוצה פנימה למשל

תחשוב על המסלול שעוברת התקשורת מהמשתמש (גולש חיצוני) ועד השרת IIS שלך וחזרה וככה תגיע לבעיה בהתחלה הגולש צריך להוציא את התעבורה מהמחשב המקומי שלו דרך הרשת הפנימית שלו ואז אל ספק האינטרנט שלו. מה שמעלה את השאלה: ההאם שימוש בפורט מיוחד במקום פורט 80 שנועד לגלישה לא יוצר בעיה שהספק חוסם אולי? * למשל מנסיון שלי גם אינטרנט זהב וגם נטויזן חסמו לי פורט 25 ועד שלא יצרתי קשר עם התמיכה לא יכולתי להפעיל שרת מייל במשרד. למשל בנטויזן רק אחרי שיחות רבות והוכחות לכך שהם חסמו את התעבורה הנושא סודר וזה לקח הרבה שיחות טלפון. אם התעבורה יוצת טוב מהמשתמש מגיעים לשלב הבא... על התעבורה להגיע לשרת DNS. אם אתה נעזר בדומיין ולא כתובת IP האם הגדרת ה DNS נכונה? האם אכן הכתובת (דומיין או IP) מפנה אלייך לרשת? מייד אחרי שהתעבורה מצליחה להגיע אל הרשת שלך הרי שהיא מגיע תחילה אל הראוטר (אני שונא שכותבים אנגלית בעברית למה לא להישתמש בעברית עד הסוף?!? למה להכניס מילה באנגלית באמצע המשפט) שהוא "נתב" בעברית דרך אגב אז כמו שאומר השם של "נתב" תפקידו לנתב את התעבורה בין המחשבים. זה מעלה את השאלה: האם הנתב אכן מוגדר נכון ומנתב את התעבורה אל השרת? אם לא הרי שכל התעבורה נתקעת בנתב * בהגדרות הנתב עלייך להפנות את הפורטים המתאימים למחשב המתאים + לפתוח חומת אש אם קיימת (ולכולם יש היום אבל לא תמיד היא מופעלת) וכו' עברת את המשוכה הראשונה עוברים למשוכה הבא... אחרי שהתעבורה עברה את הנתב והגיע למחשב הנכון אז הדבר הראשון בו נתקלים הוא חחמת האש במחשב מה שמעלה את השאה: האם הגדרת את חומת האש בצורה נכונה כך שתאפשר תעבורה נכנסת/יוצאת (אם הגדרת אתר בפוורט מיוחד רוב הסיכוי שחומת האש תחסום אותו... יש לוודא את הגדרות חומת האש) תתחיל מכך
זה הרעיון פשוט מתקדמים שלב אחרי שלב עד שכל התעבורה עוברת בצורה חלקה לאחר שתסיים חלקים אלו אם עדיין לא הצלחת להמשיך ולהגיע לסיום... תחזור אלינו ותסביר בדיוק מה עובד ומה לא והיכן נתקעת

tomerd22

New member
אוקי אז מצאתי את הדרך, תחנה אחרונה חסמת FW

הfirewall חוסם לי את הפורט. מבדיקות שערכתי מצאתי כי בעצם פורט 81 נמצא בשימוש של 012 ככה ששיניתי לפורט 82, כמו כן התקשרתי גם ל012 והם פתחו לי את הפורט בראוטר עצמו. עדין לא עבד, עד לרגע שביטלתי את הפייר וול במחשב. כאשר הפייר וול מכובה אפשר להכנס. נשאר רק לפתוח פורט 82 בפייר וול בווינדוס, אשמח אם תוכל לנתב אותי איך להגיע להגדרה הזאת, כבר חצי שעה אני יושב על הפייר וול ולא מוצא את זה גם גוגל לא ממש עזר לי אולי אתה יודע איך להגיע להגדרה הזאת ?

pitoach

New member
אתה לא חושב שזה תלוי בתוכנה שלך ../images/Emo13.gif יש אלפי

סוגי תוכנות חומת אש אני מנחש שאתה עושה שימוש בחומת האש של מערכת ההפעלה ולא התקנת משהו אחר. אם זה המצב אז מספיק שתגיד לנו איזה מערכת הפעלה אתה עובד ונוכל לעזור

pitoach

New member
../images/Emo32.gif ממליץ להיכנס לרגע לפורום SQL

ולבדוק מה מגיע בסוף כל שירשור כמעט

tomerd22

New member
אוקי הבעיה סודרה

בשעה טוב אחרי שעה שחרשתי על הפייר וול ואכן מדובר בפייר וול המובנה של ווינדוס התברר שזה היה לי ממש מול העיניים ולא ראיתי.. הגדרות מתקדמות - > כללי כניסה - > כלל חדש - > פורט -> והגדרת TCP ופורט 82. והינה אפשר להכנס ולגלות דרך כתובת האיפי שלי. תודה רבה =]

למעלה