כניסה לפעוטון

אביטלתל

New member
כניסה לפעוטון

שלום לכולם, אני חוזרת לעבודה בעוד כחודש הבת שלי איילה שתהיה בת חצי שנה אז תיכנס לפעוטון רציתי קצת עצות ולשמוע מנסיון של אחרים לגבי תקופת המעבר שלה חשבתי שכמה ימים אני אגיע איתה לשם, נהיה שם שתינו כמה שעות כדי להתרגל למקום, לפעילות, לרעש ולמטפלות ולאחר מכן אני אשאיר אותה שם כמה שעות - כל יום קצת יותר מה דעתכם ? תודה, אביטל

אפרתש

New member
נשמע שאת יודעת מה לעשות ../images/Emo13.gif

התיאור שלך הוא ה"פתרון בית ספר". חשוב שתדעי שקורה שהכניסה לפעוטון הולכת חלק, אבל הקשיים מתעוררים מאוחר יותר. כשאת משאירה אותה שם לבדה - ראיתי שאצלנו הפרידה תמיד היתה הכי קלה כשהילדה כבר בתוך איזו פעילות. אני לא בעד טקס פרידה מרגש, אלא להיפך - הילד מתחיל לצייר, לדוגמא, אמא יושבת לידו חמש דקות, וכשהיא רואה שהוא כבר שקוע ונהנה - אומרת לו להתראות. איך הקשר שלה עם אביה? אצלנו (גם כשהתחילה משפחתון וגם אחרכך, כשעברה לגן) אנחנו התחלקנו בינינו בבקרים האלה. יכול להיות שתגלו שאצל אחד מכם הפרידה קלה יותר. בהצלחה

אביטלתל

New member
אבא זה דבר משעשע ../images/Emo6.gif

מקשקשים איתו, מפריעים לו ללמוד, אוכלים לו את העיתון ועושים איתו אמבטיה
(וכו') אני מאמינה שאולי היא קשורה יותר ולכן אולי הפרידה ממנו תהיה קלה יותר בכל אופן, מבחינה פיזית זה לא כל כך ריאלי יצא שהפעוטון הנבחר הוא בכלל לא בכיוון העבודה שלו, והוא יוצא מוקדם בבוקר לעבודה, כך שזה לא יסתדר טוב אבל אהבתי את מה שאמרת לגבי טקס הפרידה עד שקראתי את זה היה לי בראש חיבוקים ונשיקות, ואני מבינה שזה בעצם לא במקום כי יש חיבוקים ונשיקות ופתאום אמא הולכת ואין אז חיבוקים ונשיקות אפשר בבית ולפני שנפרדים

אפרתש

New member
אבא נשמע נחמד מאד ../images/Emo13.gif

לגבי טקס הפרידה - אני חושבת שהטקסים גורמים להעצמת התחושה שקורה כאן משהו קשה. את מעבירה לילד את המסר שהפרידה היא חוויה קשה, עצובה, רגשית. הגדולה שלי בת ארבע. ככל שטקס הפרידה מתארך - הוא נעשה יותר ויותר קשה. עוד חיבוק, עוד נשיקה, עוד התרפקות. ממש קשה לחתוך. כשהפרידה מהירה - אין שום בעיה. היא רצה אל איזו פעילות.

למעלה