כניסה לפעוטון

אור119

New member
כניסה לפעוטון

שלום, גיליתי את הפורום ובכל דקה פנויה אני נכנסת וקוראת. יש לי המון מה ללמוד. רציתי גם להתייעץ: בני בן שנה ושלושה חודשים והיה איתי בבית עד עכשיו. בתחילת ספטמבר אני מתחילה לעבוד באופן חלקי ובאוקטובר אעבוד מלא. מאוקטובר הוא יהיה באופן מלא בפעוטון. רציתי לשמוע מה דעתכן/ם: האם להכניסו כבר באופן מלא מתחילת ספטמבר ולמעשה ליצור שיגרה חדשה, או להכניסו באופן חלקי בספטמבר כדי שיתרגל ובאוקטובר מלא -האם זה לא מבלבל מדי? אשמח לקרוא תגובות. תודה.

../images/Emo4.gif התשובה קשה,

וישנן הרבה אסכולות בנושא. אלה שדוגלים בשיטת זבנג וגמרנו, ושהילד צריך להתרגל, או שתמיד יהיה תלוי בך, ואלה שאומרים שצריך להכניס אותו בהדרגה למסגרת. הנקודה היא, שאין תשובת בית ספר! לדעתי, הרגלת הילדים למסגרות חדשות, צריכה להתאים לאופי הילד! את בוודאי יודעת מה מידת הסתגלנות של בנך לדברים חדשים - ניתן להשליך ממקרים שהוא ישן אצל חברים/הורים שלכם, האם נרדם בקלות.. האם קשה לו להתרגל למקומות חדשים, האם מחפש אותך ואת קרבתך בסיטואציות כאלה, האם הוא עובר בקלות ובשמחה לידיים של מישהו אחר, האם שמח לראות חברים, יוצר קשרים במהירות וכד´. גם צריך לבדוק מה בנק החוויות שלו עד עכשיו: האם רגיל להיות בעיקר בבית, האם הייתם בטיולים ארוכים במקומות זרים, האם ישן הרבה אצל סבתא, וכד´. בכל אופן, אני יודעת שזו לא החלטה קלה.. הבת שלי היתה בת 7 חודשים כשהכנסתי אותה למשפחתון (היום היא בת שנה ושמונה), ופשוט ידעתי באינטואיציה שלי ומתוך היכרות איתה, שהאופי שלה כזה שהיא תסתדר שם טוב. תוך כמה ימים עברנו לשגרה של יום מלא במשפחתון. אני מאחלת לך המון הצלחה
, ובעיקר, תקשיבי לאינטואיציות שלך. נילי

לאה_מ

New member
נראה לי שלוח השנה פתר עבורך חלק

מההתלבטות (לא סתם אומרים שמלאכתם של צדיקים נעשית בידי אחרים
) - ספטמבר הוא חודש רצוף חגים, ובכל מקרה הוא יהיה חודש מבלבל קצת עבור ילדים שנכנסים לראשונה לגן (גם לי יש אחד כזה בבית
). אני חושבת שאת לא צריכה לקבוע מראש תכנית קשיחה. הסתגלות היא עניין מאד אישי, ותלוי מאד באופי הילד, וגם במה שאת תשדרי לו. הכי טוב זה להקדיש זמן וסבלנות להסתגלות הדרגתית של הילד לגן החדש. קחי את הזמן שלך, שבי איתו בגן כמה שהוא צריך, השאירי אותו לבד - כשהוא יהיה מוכן לכך - לפרקי זמן קצרים, המתארכים בהדרגה. יתכן גם שתהיינה "נסיגות" בהסתגלות שלו בחזרה מחופשה בבית, וגם זה טבעי. אחרי שתראי שהוא מרוצה בפעוטון ונשאר שם בשמחה, תראי כמה זמן עוד נשאר לך עד שאת מתחילה לעבוד במשרה מלאה, ולפי זה תחליטי האם את רוצה קצת זמן לעצמך לפני שאת קופצת למים העמוקים של אמהות וקריירה, או שאת רוצה את הזמן הזה איתו. תחשבי על זה - היום הוא לא רגיל בכלל לפעוטון. כל שינוי הוא קצת מבלבל. אבל אני בטוחה שבקצב שלו, הוא יסתגל לפעוטון. אני מצרפת לך קישור לסיפור של נעה על ההכנסה של איתמר לבית הילדים - לדעתי זו דוגמא להכנסה נהדרת של ילד למסגרת. כמו כן אני מצרפת לך קישור לכל הדיונים שהיו בפורום בנושא גנים. תעברי על זה - יש שם כמה וכמה דיונים על הסתגלות, שיכולים לעניין אותך ולתרום לך. ועיקר שכחתי - ברוכה הבאה
.

vered4

New member
גם אני בעד הדרגה

וכמו שלאה ציינה זה יוצא טוב מבחינת החגים. נקודה נוספת שאת יכולה לקחת בחשבון, היא שבתחילת השנה כולם חדשים וקשה לכולם. יש יתרון להכנס אחרי "הבום" הראשוני. כשאני הכנסתי את הבן למשפחתון, זה היה באמצע ספטמבר, בגלל שיצאנו לחופש לשבוע. זה היה מאוד מוצלח, כי חלק מהילדים היו כבר יותר רגועים, וכבר התרגלו קצת למסגרת.

בימים הראשונים

כדאי שהוא יהיה שם רק שעה או משהו ובהדרגה להאריך. אצלנו בכפר זה רשמי- מתחילים ב28 באוגוסט וביום הראשון זה שעה אחת, אח´´כ שעתיים, אח´´כ שלש... עד שמגיעים לאט לאט לשעות הרגילות. הספטמבר ממילא כל כך מבולגן שאני לא יודעת איך זה יצור שגרה...הכל חגים...

דסי אשר

New member
למה את מתכוונת ב"אופן חלקי"

פעוט שצריך להסתגל מקום חדש, ומביאים אותו ליומיים, ואחר כך מוציאים ליום להיות עם אמא/אבא בבית, ושוב יום במסגרת, ואחר כך שישי שבת- מאד יתקשה להסתגל, גם אם יהיה עם תעודות הסתגלות נפלאות. זו השאלה המשמעותית עבורי- ועבורך. דסי

אור119

New member
תודה

תודה לכל מי שהגיבה. ממש עזרתן לי להחליט ובתור חדשה בפורום זה מחמם את הלב לקבל תשובות כל-כך מהירות ומסייעות ונחמדות. המון תודה לכן.

למעלה