שתי דוגמאות:
אני אקח אותך למסע קטן בזמן אז תישעני אחורה.. ותרחפי: השנה - 1995. אני בן 17. ילד אילתי רגיל לחלוטין. היה אז מקום שנקרא The Next Generation, שהיה הלהיט.. (זוכרת שרון..?) הקיצר, כל הילדים בבי"ס - ובאילת הנוער מתבגר מהר, אם לא ידעת - היו הולכים לשם קבוע. וכך גם אני הגעתי לשם פעם, ביחד עם חברה טובה שלי מהכיתה. התלבשנו יפה, שמנו בושם, ג´ל בשיער (אני) וקוקיות ורודות (היא), הגענו לכניסה, זייפנו אומץ לב, והסתערנו. ואז עצר אותנו השומר, מול כל החבר´ה מבי"ס, ולא נתן לנו להיכנס, כי היינו קטנים מדי! עמדנו בחוץ עוד איזה 5 דקות, ניסינו להפעיל קומבינות, ו- יוק. אין עם מי לדבר. בצערנו הרב הלכנו למקום אחר - לאנדרגראונד. ישבנו שם והתבכיינו על חיינו הנוראיים. מרב הדיכאון, הזמנו לשתות טקילות. אחרי שלוש כוסות היינו מעולפים לגמרי. היא הקיאה, אני פלירטטתי עם הכיסא הריק שלצדי, וזה נגמר בזה שבזבזנו את כל הכסף שלנו ועלינו הביתה ברגל, שיכורים ועייפים. עכשיו קחי כמה שנים קדימה. השנה - 2001. אני סלקטור במועדון קטן ואפל שנקרא הרסטרום. אמנם היה בו מקום ל-75 איש בלבד, אבל בעבודת יח"צנות קשה גרמנו לו להפוך למקום מצוין ואנדרגראונדי. האירוע - ערב רגיל, באמצע השבוע. יחסית ריק. מגיעה קבוצה של צעירים (והכניסה הייתה מגיל 21 ומעלה). הקיצר, הם היו חיילים, שבד"כ אנחנו לא מכניסים, אבל בגלל שהיה חצי ריק אמרנו - יאללה. אז הכנסנו אותם. הם קנו רק בירות, ואת הכי זולות. השתכרו לגמרי. עשו בלאגן שחבל"ז מזמ"ז. ואני רציתי למות. זה? במועדון שלי? אוי לבושה. מיותר לציין שמאז לא נכנס למקום אף אחד שהיה מתחת לגיל 21, אלא אם כן הוא הגיע עם לפחות שלושה חבר´ה מעל 21. אז מה בעצם אני אומר? שזה נורא עצוב, ומבעס, שלא נותנים לבני נוער להיכנס לפאבים/בארים וכו´. וברור לי שבגיל 17 כל אחד חושב שהוא מבוגר ומסוגל לשתות בלי שום בעיה. אבל אחרי כמה שנים, הוא מבין שגם אם נדמה היה לו שהוא מספיק מבוגר, זה לא נכון. לצעירים אין כסף לאלכוהול איכותי, מה שגורם להם לשתות רק טקילות זולות או בירות - מה שגורם להם להשתכר בצ´יק. הם עוד לא יודעים להגביל את עצמם. הם לא יודעים לשתות בכיף, אלא מחפשים רק את הסאטלה של ההשתכרות. וכמובן שיש גם את הנושא הפעוט של האיסור למכור/להגיש משקאות משכרים לבני פחות משמונה עשרה. ולכן אני מצביע לגמרי נגד. ילד שרוצה אלכוהול - שישתה בבית. כשיגדל - שיבוא. וולקאם.