כניסה לכושר

Lmissunshine

New member
כניסה לכושר

היי, אני בת 18 ואני צריכה להיכנס לכושר כמה שיותר מהר (עד חודש) לקראת הבגרות הקרבה בספורט. אז קודם כל רמת הכושר שלי שואפת לאפס, קשה לי לגמור סיבוב אחד בריצה ואני מפסיקה תמיד אחרי אמצע סיבוב, בנוסף אני שמנה הbmi שלי הוא 35, אז אפשר להבין את הקושי של ביצוע פעילות גןפנית. החלטתי שזהו נמאס לי ושצריך להיכנס לכושר וכמובן שלהוריד במשקל אבל המטרה העיקרית שלי היא כושר. אפשר המלצות לאיך להיכנס לכושר מהר? בבקשה זה מאוד חשוב ואני יודעת שקשה להיכנס לכושר במיןחד במקרה שלי כלכך מהר אבל זה מאוד חשוב. תודה

לא נכנסים לכושר מהר

חמודה,
לא נכנסים לכושר מהר. גישה כזאת היא מתכון לפציעות ולכישלון. לכושר נכנסים לאט ובהדרגה ובונים בסיס חזק, כמו פירמידה. את לא יכולה לבנות יש מאין וככה נפצעים.
אני יכולה לאומר לך בכללי שאם את מנסה לעשות סיבוב (סיבוב של כמה?) ונגמר לך האוויר או הכח באמצע ואת נאלצת להפסיק, המלצה כללית היא להוריד את מהירות הריצה שלך למהירות בה את יכולה להמשיך ולא "מוציאה את הנשמה". תורידי את המהירות לכזאת שאת מרגישה בה טוב. עוד שיטה מוכרת למתחילים היא לרוץ בקצב קל מספר קדות (5 דקות נגיד) ואז ללכת דקה, ככה סבבים סבבים. עם הזמן את תרוצי יותר ותלכי פחות, עד שאת עושה הכל בריצה. זה בכללי.
אבל בעיקר אני ממליצה לך לדבר עם המורה שלך לחינוך גופני. לא בקשר לבגרות, בגרות בעוד חודש, תעשי מה שאת יכולה, ומה שיוצא יוצא. אבל תדברי עם המורה שלך לספורט ואולי תוכלי לקבל משם עזרה אישית. אי אפשר דרך האינטרנט וזה לא אחראי, לא לנו ולא לך. כושר, במיוחד בהתחלה ובמיוחד אם זה זר לך ואת לא יודעת מה את עושה, את חייבת לעשות עם עזרה מקצועית. תנסי לנצל את זה שיש לך איש מקצוע ועוד חינם בבית הספר שבטח ישמח שאת מתעניינת .

בהצלחה

למעלה